Koiramäen yössä

Piipahdimme männä viikolla Särkänniemen Koiramäessä. Siellä vietetään joulua melkein loppiaiseen asti, eli tässä on yksi hauska tapa viettää vaikka välipäivät. Toisaalta hinta on aivan omilla kipurajoillani. Alle 3-vuotias pääsee alueelle ilmaiseksi, mutta S-kortillakin pulitettavaa jää 13 euroa per nuppi. Normaalihinta on 15 euroa. Alueella on toki kaikenlaista mukavaa tekemistä ja kokemista. On ilmainen piparinkoristelupaja, heppoja tallissa, esityksiä ja vaikka mitä häppeninkiä.

Koiramäestä saa ehkä eniten irti hiukan isomman lapsen kanssa, joka innostuu ja jaksaa keskittyä ohjelmaan ja leikkipaikkoihin. Reissumme oli joka tapauksessa mukava. Jo ensimmäisen kerran täällä vieraillessani kiinnitin huomiota pieteetillä tehtyihin yksityiskohtiin. On ajan patinoimia työkaluja, wanhan ajan tunnelmaa henkiviä puoteja, oma raatihuone ja kesällä yrttitarha. Koiramäessä on myös ihastuttava kahvila, jossa on mahtavan hyvät leivonnaiset. Nyt tarjolla oli myös lohikeittoa ja riisipuuroa. Haaveilen jo tämän kahvilan takia ilmaisesta sisäänpääsystä. Voisin kivuta Särkkään asti ihan vain sufeelle.

Kun meininki on tällainen, en ihan kauheasti ehtinyt kuvata tai säätää valotusaikojen ja thaitheellisten vaikutelmien kanssa.


Sain onneksi ikuistettua muutaman kuvan verran iltaisen Koiramäen tunnelmaa. Pimeys, ulkovalot, kynttilät, karusellit ja delfinaarion värikäs valoseinä toivat iltaan hippusen magiaa. Glögit ja piirakat hotkin niin hätäisesti 40 ipanan huutaessa kakofonisesti korvani juuressa nautiskelimme niin keskittyneesti, että kahvilan antimien ikuistaminen jäi vähäisemmälle.
Särkänniemen kupeeseen, entiseen huoltoaseman kahvioon on muuten avattu Royal Bakeryn kahvila. Omnomnom. Jonain kauniina talvipäivänä tieni vie tänne.

 

2 Kommenttia

  1. Heaven Queen

    Nuo Royal Bakeryn leivokset on ihania. Lähiruokapuoti Lempistä on tullut muutaman kerran ostettua. 🙂 Pitää tuolla kahvilassa poiketa joku kerta.

    • Pork and More käyttää myös Royal Bakeryn leipiä, ja oli kyllä niin jumalaista, että huhhuijaa. Juuri sitä itseään, ihanaa voissa paahdettua, suuhun sulavaa valkoista vehnäunelmaa, jolla ei ole mitään tekemistä yhdenkään gi-/vähähiilihydraattisen/luolamiesdieetin kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.