Tampereen suurin take away -annos?

Onko se tämä? Nimittäin kiinalaisravintola Shanghain annos. Shanghain annoskoko on aivan omaa luokkaansa. Jos tilaat kaksi annosta kastiketta ja riisiä, rasiat mahtuvat nippa nappa muovikassiin, ja kotona sangat ovat katkeamispisteessä. Olen välillä punninnut huvikseni isoja noutoannoksia. Ehdin jo luulla, että 1,8 kiloa painaneet Mardinin kebab salaatilla ja rullakebab veisivät voiton. Mutta ehei, jotain vielä suurempaa oli tiedossa, kun iskin Shanghain kassin vaakaparan päälle.

ravintola Shanghai Tampere

Jeps. 2,5 kiloa.

Ei liene vaikea arvata, mitä tällä viikolla on syöty lounaaksi. Shanghain hinta-laatusuhde on aivan omaa luokkaansa. Mukaan otettuna tofu chilikastikkeella maksaa 7,5 euroa, legendaarinen currykana saman verran.

Shanghaissa kannattaa testata currykastikkeen lisäksi kääg tofulla tai kanalla. Se potkii vielä currykastikettakin enemmän. Sekä curry että kääg on uitettu kermassa ovat tosi kevyitä, kasvis- ja proteiinipitoiisia annoksia. Aasiassahan tunnetusti syödään terveellisemmin kuin täällä meillä, joten suosittelen nauttimaan kyseisiä ruokalajeja usein.

Shanghai chili tofu

Kuvien esteettisyys ei päätä huimaa, mutta tässä tapauksessa se on sivuseikka. Shanghain annosten ääressä viimeinen asia mielessäni on se, heijastuuko valo nyt ikävästi lusikkaan, ja näyttääkö kastike boxissa epämääräiseltä sörsseliltä. Näyttää, mutta se on samantekevää.

Shanghaista tuli mieleeni Tuomiokirkonkadun toisella puolella sijaitseva pikkukiinalainen eli Nguyen Cao Sun. Pikkukinski oli vuosikaudet kantapaikkani. Siirryin Shanghaihin, koska kuulin huhuja, että ikonisen curryn ja käägin takana oleva kokki on hypännyt tien toiselle puolelle. Ainakin ruoan perusteella maistuisi siltä. Otan mielelläni vastaan tietoja tästä huhusta. Hyppäsikö kokki kilpailijan kelkkaan vai perustiko peräti oman firman?

 

2 Kommenttia

  1. Olen kuullut saman huhun kokista jo muutama vuosi sitten. Voisit käydä kysäisemässä shanghaista tästä huhusta ja kirjoittaa siitä tänne 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.