Uusimmat tekstit

Itsenäisyyspäivä manselaisittain: Siiderissä haudutettua mustaamakkaraa

Itsenäisyyspäivälle ei ole kehitetty omia perinneherkkuja, mitä olen aina ihmetellyt. Aika moni tuttuni ottaa tuolloin varaslähdön jouluun ja syö laatikoita ja jotain lihaa. Blogeja selaillessani huomasin monen tekevän karjalanpaistia tai vastaavaa, vähän tuhdimpaa, pitkään hautuvaa liharuokaa. Karjalanpaisti ja jouluruoat ovat ihan hyviä, mutta ne eivät herätä minussa kauheasti intohimoja. Pidimme […]

Arvostelu: Tillikka uusi salin, mutta ei listaansa

Tillikalla on niin legendaarinen maine, että jo pelkästään se velvoittaa käymään kuuluisassa teatteriravintolassa edes kerran. Toisaalta olen tullut vähän allergiseksi sanalle legendaarinen ja paikoille, joita kuvaillaan tällä adjektiivilla. Legendaarisuus merkitsee liian usein yhtä kuin paikalleen jämähtäminen ja laiskuus, jota perustellaan perinteillä. Kävimme ravintolassa kuuden hengen porukalla keskellä viikkoa ennen elokuvailtaa. […]

Resepti: Juureksilla tuunattu talvilasagne

18-vuotiaana suostuin syömään ehkä noin kymmentä eri ruokalajia. Niiden pääraaka-aineet olivat aina jauheliha, kanasuikaleet, riisi ja makaroni. Olin kovasti olevinani kasvissyöjää lukioaikoina, mutta vihanneksista en kauheasti pitänyt. Kasvikset olivat minulle pitkään sama asia kuin kurkku- ja tomaattiviipaleet leivän päällä. Makumaailmani mullistui, kun tapasin ihmisen, joka käytti juureksia ihan kaikessa. Olin […]

Uusia bongauksia Tampereen katukuvasta

Kävellessäni eilen Hämeenkadulla silmiini osui kaksi uutta yritystä. Toinen, Hämeenkatu 23:ssa sijaitseva liiketila on näköjään muuttumassa Lounge 23:ksi. Ehtihän se jo pitkään orpona ollakin. Tässä tai viereisen Pancho Villan paikalla oli muutama vuosi sitten drinkkibaari Las Palmas (tai jotain sen suuntaista). Ja sen jälkeen lyhyt tähdenlento Out Of Juice. Olin […]