Fazerina-brownie appelsiinimoussella

Fazerina-browniet appelsiinimoussella

Viimeksi leipomani mansikkaleivokset brownie-pohjalla onnistuivat niin hyvin, että aloin heti suunnitella erilaisia variaatioita ohjeesta. Miltä maistuisivat Fazerina-browniet appelsiinimoussella? Ei se miettimällä selviä, totesin, joten leivoin moiset.

Näin brownie maistuu aidolta Fazerinalta

Halusin, että Fazerina-brownie maistuu mahdollisimman autenttiselta. Käytin siis pohjaan Fazerinaa, vaikka erikoissuklaan hinta vähän hirvittääkin.

Voi ja munat laimentavat maitosuklaan ja appelsiinin makua, joten entrasin taikinaa hieman. Sekoitin joukkoon vähän tummaa kaakaojauhetta, appelsiinin raastettua kuorta ja mehua. Näin taikina ja valmis brownie maistuivat aivan Fazerinalle, nam!

Tiedän, että appelsiinin ja suklaan liitto jakaa mielet. Minä pidän kombosta, mutta ymmärrän niitä, jotka vihaavat sitä. Itsehän en voi sietää joidenkin rakastamaa vadelman ja lakun tai vadelman ja salmiakin yhdistelmää.

Appelsiinimousse tarvitsee riittävästi kiinteytysainetta

Käytin appelsiinimousseen veriappelsiinia, koska sitä sai nyt halvalla. Koska appelsiini on nestepitoisempaa kuin mansikka, muokkasin moussen ohjetta vähän. Mansikkamousse kiinteytetään 0,5 desillä vaniljakreemijauhetta. Appelsiinimousseen laitoin jauhetta desin. Se oli hyvä ratkaisu, sillä täytteestä tuli napakkaa, silti helposti muotoiltavaa.

Fazerina-browniet voi koristella myös suklaarouheella, mutta minä käytin nyt appelsiinia, koska halusin väriä kuviin. Tee oman mielesi mukaan tai jätä koristelut sikseen, brownie on ihanaa ilman krumeluurejakin.

VINK: Täyte kannattaa levittää browniepohjan päälle heti, kun se on jäähtynyt. Leivokset kannattaa myös leikata paloiksi heti täytteen lisäämisen jälkeen ja panna vasta tämän jälkeen pidemmäksi ajaksi jääkaappiin. Jos teet brownien etukäteen ja säilytät sitä jääkaapissa, se muuttuu fudgemaisen sitkeäksi, ja siistien palojen leikkaaminen voi olla vaikeaa.

VINK VINK: Jos sinulla ei ole nuolijaa, pinta on helppo tasoittaa siistiksi muovisella paistinlastalla. Leivosten sivuja voi tasoitella veitsellä tai palettiveitsellä.

Fazerina-browniet appelsiinimoussella

Noin 12 kappaletta, noin 25 x 20 cm kokoiseen, korkeareunaiseen vuokaan

Pohja:

  • 175 grammaa voita
  • 200 grammaa Fazerina-suklaata
  • 50 grammaa rouhittua tummaa suklaata
  • 250 grammaa eli noin 2,2 desiä sokeria
  • 130 grammaa eli eli noin 2 desiä vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2 teelusikallista tummaa kaakaojauhetta
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Appelsiinimousse:

  • 250 grammaa kuorittua appelsiinia eli 3 – 4 hedelmää
  • 2 desiä vispikermaa
  • 250 grammaa vaniljatuorejuustoa
  • 0,5 – 1 desiä tomusokeria
  • 1 desi vaniljakreemijauhetta
  • puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

  1. Tee ensin pohja. Leikkaa Fazerina ja voi pieniksi kuutioiksi. Sulata voi ja suklaa pienessä kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä sekoitellen. Ota seos sivuun, kun se on sulanut.
  2. Sekoita voi-suklaasulaan sokeri, munat ja vehnäjauhot vähän kerrallaan, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  3. Mausta seos kaakaojauhella sekä appelsiinin mehulla ja kuorella.
  4. Sekoita taikinaan lopuksi 50 grammaa rouhittua tummaa suklaata.
  5. Levitä vuokaan leivinpaperiarkki. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 – 25 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu vuoan koosta ja muodosta. Brownie on valmis, kun pinta on paistunut kiinteäksi.
  6. Jäähdytä brownie ja tee sillä välin täyte. Leikkaa appelsiinit pieniksi paloiksi. Poista hedelmälihasta siemenet ja kovat valkoiset osat. Soseuta appelsiinit sauva- tai tehosekoittimella mahdollisimman hienoksi pyreeksi.
  7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Paseeraa appelsiinisose seokseen siivilän läpi. Sekoita hyvin, maistele ja lisää makusi mukaan sokeria. Brownie on makeaa, joten täyte saa olla raikas. Mausta seos lopuksi appelsiinin raastetulla kuorella.
  8. Levitä täyte huoneenlämpöiseksi jäähtyneen brownien päälle. Pane leivonnainen korkeintaan puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte hyytyy.
  9. Ota vuoka jääkaapista. Nosta brownie vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa se terävällä veitsellä annospaloiksi. Siisti leivosten reunat tarvittaessa kostealla talouspaperilla ja veitsellä. Koristele leivokset suklaarouheella tai appelsiinilla.

Fazerina-browniet appelsiinimoussella
Fazerina-brownie

Appelsiinia suklaan, rahkan ja toscan kera

Meikäläisen reseptipankista löytyy myös vähän yllättävämpi Fazerina-ohje: Fazerinan makuinen suklaapuuro! Vegaaninen herkkupuuro syntyy Valio Oddlygood Orange Brownie -kauramaidosta. Toivottavasti sitä on vielä markkinoilla.

Jos taas syöt suklaan suklaana ja appelsiinin appelsiinina, testaapas raikkaan himoon veriappelsiinijuustokakku. Se on helppo tehdä myös sesongin ulkopuolella God Morgonin upean punaisesta veriappelsiinimehusta.

Myös klassinen rahkapiirakka saa kivaa väriä ja säväystä veriappelsiinista. Tavallisella tai veriappelsiinilla maustettu toscapiirakka taas on hekumallisen makea, paahteinen ja karamellisoitunut.

Ja ei sovi väheksyä menneen maailman suloista jälkiruokaa, appelsiiniriisiä. Se nousee uudelle tasolle, kun maustat riisivanukkaan hunajalla ja tarjoat sen paahdettujen mantelilastujen kera.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.