Uusimmat tekstit

Pastaa voipapujen, valkoisen parsan ja Monty Pythonin kera

Tölkkipavut ovat yksiä suosikkisäilykkeistäni. Kärsivällisyyteni riittää harvoin kuivattujen papujen liotteluun. Usein päätän vasta samana päivänä, mitä illalla syödään, joten pitkiin esivalmisteluihin ei tästäkään syystä ole aina kiinnostusta. Hölmöyksissäni heitin lempparipapujeni tölkin jo metallinkeräykseen, enkä voi tarkistaa tuotemerkkiä (EDIT: Selvisi, merkki on Palirria). Olen erityisen mieltynyt litteässä tölkissä oleviin voipapuihin, joiden […]

Pääsiäinen kuvina

Lyhyestä virsi kaunis. Heitin työväenopistossa räpeltämäni öljyvärimaalaukset kokkoon ja tein infarktikakun. Tarkemmat reseptit, analyysit ja mölinät myöhemmin. Oli kivaa ja kaunista.

Pahaa ruokaa ei tarvitse syödä

En enää kauheasti jaksa katsella ruokaohjelmia, koska niitä tulee liikaa. Gordon Ramsayn riehuminen rähjäisissä brittikuppiloissa jaksoi huvittaa muutama vuosi sitten. Kiinnostukseni laski kuin lehmän häntä sen jälkeen, kun sarja siirtyi Jenkkeihin, ja draamaa alettiin vääntää väkisin musiikkiefektien pauhatessa taustalla. Viime vuonna alkanutta, Kari Aihisen luotsaamaa Kaappaus keittiössä -sarjaa olen jaksanut […]

Uunivuoka paahdetusta paprikasta ja munakoisosta

Nämä ruokahommat eivät mene nyt yhtään vuodenaikojen mukaan. Taannoin valitin, että en ole tehnyt koko talvena borssikeittoa, en pitkään muhineita uuniruokia tai patoja. Nyt kun pitäisi alkaa vääntää kaikkea parsasta ja kasviksista, himoitsen yht´äkkiä hartaasti kypsennettyjä, tomaattipohjaisia lohturuokia. Täällä on syöty nyt useampi viikko erilaisia ”uunimössöjä”. Toisaalta laiskuuskin on tainnut […]