Yhteistyöhön kanssani?

Kuva: Vilma Norokorpi

Savusuolaa on minun eli toimittaja ja viestintäasiantuntija Janica Branderin rento tamperelainen ruokablogi lifestylemaustein. Savusuolan pääteema on rakkaus helppoon kasvispainotteiseen ruokaan, viineihin, kokkailuun ja ravintoloihin. Välillä piipahdetaan reissuissa, tapahtumissa, teatterissa ja oman mieleni syövereissä, mutta ruoka liippaa läheltä melkein aina.

Ketkä ovat lukijoitani?

Lukijani ovat pääosin yli 25-vuotiaita aikuisia. Ihmisiä, jotka haluavat ajatella, nautiskella ja nauraa. He ovat kiinnostuneita ravintoloista ja ruokauutuuksista, vastuullisista palveluista ja tuotteista, kulttuurista, matkustelusta ja perhe-elämästä.

Kuinka paljon minulla on seuraajia?

Savusuolalla on noin 40 000 uniikkia lukijaa kuukaudessa, hittikuukausina paljon enemmänkin. Tarkka määrä riippuu hittipostauksista, vuodenajoista ja planeettojen asennoista. Väite ”blogit ovat kuolleet” ei päde Savusuolaan. Lukijamäärä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2012 lähtien, ja joulukuussa 2023 Savusuolassa vieraili lähes 100 000 uniikkia lukijaa.

En kuitenkaan markkinoi itseäni klikkimäärä, vaan tyyli ja laatu edellä. Savusuolaa on ammattikirjoittajan persoonallinen somekanava, jota lukijat luonnehtivat luotettavaksi, perusteelliseksi, esteettiseksi ja hauskaksi.

Muita aktiivisia kanaviani ovat Facebook ja Instagram. Blogini Facebook-sivuni postaukset tavoittavat kuukausittain noin 13 000 uniikkia ihmistä. Instagram-kuvani ja stoorini keräävät viikossa yli 160 000 näyttökertaa. Yksi Instagram-stoorini tavoittaa keskimäärin 1300 uniikkia katsojaa. Tavoittavuusprosentti on erittäin hyvä 4600 seuraajan kokonaismäärään suhteutettuna.

Millaista yhteistyötä teen?

Kirjoitan humoristisia, kriittisiä ja havainnollistavia juttuja. Pelkkä ilmaisen tuotteen kehuminen ei riitä minulle eikä lukijoilleni.

Kun esimerkiksi testaan lähimarketin sushia, pohdin laajemmin, miten suomalainen noutoruokakulttuuri on muuttunut. Jos testaan kevyiksi mainostettuja hamam-pyyhkeitä, havainnollistan Insta Storyissani keittiövaa-alla, miten paljon enemmän tavallinen froteepyyhe painaa.

Olen asiallinen, mutta en kuiva. Teen yhteistyöt asiakasta kunnioittaen ja hyvällä maulla, mutta huumori, manselaisuus ja tarinallisuus kulkevat aina mukana.

Yhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi:

  • Kaupallinen sosiaalisen median yhteistyö, jossa tuotan tuotteestasi tai palvelustasi sisältöä omiin kanaviini
  • Sisällöntuotanto sinun organisaatiosi kanaviin
  • Tuotetestaukset ja palvelumuotoilu
  • Ravintola-, hotelli-, matka- ja tapahtumatestaukset
  • Reseptien suunnittelu
  • Journalistinen työ, copywriting ja tiedotus
  • Luova kirjoittaminen ja ideointi
  • Juontaminen ja käsikirjoittaminen
  • Luennointi ja koulutus
  • Joku kiva yksisarvisiin ja viskeihin liittyvä

Olen allekirjoittanut Ping Ethics -koodiston, jonka tarkoituksena on varmistaa, että blogiyhteistyö on reilua ja vastuullista kaikkia osapuolia kohtaan. Minä en vahingoita toiminnallani yhteistyökumppanini brändiä, eivätkä kumppanini tee blogistani piilomainonnan kanavaa tai yleisöstäni sellaisen kohdetta.

Mitä en missään nimessä tee?

Olen avoin fiksuille yhteistyötarjouksille, mutta allerginen piilomainonnalle. Tekstini faktat saa tarkistaa ja virheet korjata, mutta en copypastaa blogiini muiden kirjoittamaa markkinointitekstiä.

En myöskään tee journalismia niistä yrityksistä, joiden kanssa olen tehnyt kaupallista yhteistyötä. Noudatan Journalistin ohjeita ja Mainonnan eettisen neuvoston linjauksia. Minulle on tärkeää, että mainoksen tunnistaa mainokseksi, eikä mainontaa ja journalismia sekoiteta keskenään.

Olen tarkka yhteistyökumppaneideni arvoista. Kannatan vastuullisuutta, ihmisoikeuksia, lähituotantoa, ekologisuutta sekä kykyä tunnustaa ja korjata virheet.

Työnäytteitäni:

Miten minuun saa yhteyden?

Jos koet, että edustamasi tuote, palvelu tai organisaatio sopii arvoihini ja periaatteisiini, ota rohkeasti yhteyttä!

Mailia voi naputtaa osoitteeseen janica.brander[at]gmail.com

Koska rakastan myös kaikkea wanhaan hywään aikaan liityvää, voit lähestyä myös pullopostin tai kirjekyyhkyn välityksellä.