Uusimmat tekstit

Oikaistu bouillabaisse, Tampereen joulutori ja hissiterroristi

Lempikalakeittoni on nykyään tomaattipohjainen, ranskalaistyyppinen keitto, jossa täyteläisyys ja tomaatin hapokkuus yhdistyvät kutkuttavalla tavalla. Silloin kun on aikaa ja hyvää kalaa, on kiva keitellä kalanperkuista itse hartaudella pohjaliemi ja rakentaa soosi sen ja valkoviinilorauksen varaan. Mutta koska Tampereen kalavalikoima, koska lapsiperhe, koska tv-orjuus. Siksi oikaisin nyt, mutta oikaistusta sopastakin tuli […]

Uunilohta sherryllä, uunikanaa siiderillä

Olen pohtinut, että blogini syrjii absolutisteja aika törkeästi. Tykkään käyttää alkoholia ruoanlaitossa, jopa piparkakuissa. Monien alkoholien aromikkuus ja makeus pääsevät ruoassa jopa paremmin esille kuin sellaisenaan. Kun etanolin pistävyys katoaa kuumennuksessa, jää jäljelle juoman sydän. Olen nyt fiksoitunut uuniloheen. Teen sitä lähes viikoittain kastiketta ja lisukkeita varioiden. Jonkin aikaa sitten […]

Arvostelu: Kahvillan sunnuntaibrunssi on tyyris mutta tyydyttävä

Moni kahvila on kokeillut siipiensä kantavuutta Emil Aaltosen puiston kupeessa. Viitisen vuotta sitten liiketilassa toimi hetken kahvila Hymyilevä Saturnus, tämän jälkeen Hertta ja parisen vuotta tilassa on ollut Kahvilla. Kaikki paikat ovat poikenneet valtavirrasta, mutta Kahvillassa vänkä vaihtoehtoisuus ja kuluttajaystävällisyys yhdistyvät onnistuneimmin. Hymyilevä Saturnus yritti olla liian fiini, Hertta taas […]

Mascarponekakku pistaasilla ja karpaloilla

Löysin taannoin jostakin ruokalehdestä joulukakun reseptin, joka oli periaatteessa kiinnostava, mutta kaikki elementit eivät vain natsanneet kohdalleen. Jo pelkät joulumausteet (maustepippuri, neilikka, kaneli jne.) ovat niin voimakkaita, että niiden sekoittaminen muihin makumaailmoihin tekee lopputuloksesta liian äitelän sekasotkun. Karsin reseptistä joulumausteet enkä tehnyt pohjaa piparkakuista. Päätin korostaa suolaisen ja makean liittoa […]