Uusimmat tekstit

Leipomisen filosofiasta

Pari sanaa leipomisesta. Rakastan ja vihaan sitä samalla tavalla kuin joku toinen rakastaa ja vihaa juoksemista, joogaamista, sudokuja tai avantouintia. Leipominen on samalla autuaan rentouttavaa ja raastavan rasittavaa. Se tarjoaa euforisia onnistumisen ja lannistavia epäonnistumisen tunteita. Se on konkreettista. Jälkimmäinen on ehkä tärkein syy siihen, miksi leivon. Koska minä olen […]

Food Stationin ravintolat julkistettiin: tuttua ja turvallista

Tamperen rautatieaseman uuteen tunneliin tulevat ravintolat julkistettiin tänään. Uumoilin jo aikaisemmin, että suuria yllätyksiä tuskin lienee luvassa, ja näinhän siinä kävikin. Arvasin, että Abu Fuad avaa uudelleen tässä liiketilassa, koska ravintoloiden joukossa lupailtiin olevan ”legendaarisia” tamperelaispaikkoja. Ja tässä kaupungissahan legendaarinen tarkoittaa yleensä vain mustaamakkaraa, kebabia tai siipiä. Muutkaan ravintolat eivät […]

Hulvattomat häät Huberissa

Häpeäkseni tutustuin Ravinteli Huberiin vasta pari viikkoa sitten. En todellakaan tiedä, miksi tämä yksi Tampereen ravintolahelmi on jäänyt väliin. Nyt tilanne tuli kuitenkin korjattua aivan mahtavalla tavalla: ystäväni häitä juhlittiin Huberissa. Ravintola osoittautui paitsi todella mainioksi ruokapaikaksi, myös toimivaksi juhlapaikaksi. Promosin ravintolajuhlien puolesta jo alkukesällä, kun tyttäremme nimeä juhlistettiin Ravintola […]

Allt är bättre i Sverige!

Pikaterveiset Ruotsista! Savusuolassa on nyt muutaman päivän ajan hiljaista, sillä olen sukujuhlimassa täällä kauniimpien ihmisten maassa. Jossakin vaiheessa on siis tiedossa taas katsaus, jossa liikutaan linjalla ruotsinlaivan buffet-katkarapuvoileivät-kakkosolut-valkaistut hampaat-prinsessaleivokset. Olen ollut täällä vasta noin seitsemän tuntia, mutta olo on jo uudestisyntynyt. Jopa pienimmillä huoltoasemilla myydään marsipaanileivoksia ja kotikeittiön kermakastiketta iloisen […]