Uusimmat tekstit

Ja vielä ylimääräinen uutissähke: Armas-Pikaruokala Hervantaan

No johan on, nyt ruokauutisia todellakin tulvii. Aamulehden Moro kertoi tänään, että Heikki Ahopellon luotsaama Armas-Pikaruokala laajenee syksyllä Hervantaan. Tämä on mukava uutinen, vaikka käyn Hervannassa aika harvoin. Aika moni tuttu käy sillä suunnalla töissä, ja olen kuullut paljon valitusta Hervannan lounaspaikkatarjonnasta. Teollisuusalueilla on muutama raskaanpuoleista kotiruokaa tarjoileva kuppila. Hervannan […]

Uutisista päivää: Rautatieasemalle seitsemän ravintolaa, Koskikeskukseen maan suurin jäätelökahvila

Tampereen ruokaskenessä tapahtuu nyt urakalla. Kerrotaan alkuun isoin uutinen eli rautatieasemalle tuleva ravintolamaailma. Tamperelaisen mukaan Food Stationiksi nimetty kokonaisuus tulee tunneliin, joka puhkaistaan yhdyskäytäväksi nykyisten kahden tunnelin välille. Food Stationin ravintolat julkistetaan elokuun alussa, ja avajaisia vietetään 30. elokuuta. Finnparkin palvelupäällikkö Johanna Saarinen luonnehtii ravintoloita ”kiinnostaviksi uutuuksiksi ja legendaarisiksi tamperelaisiksi […]

Minttutsatsiki ja ylistyspuhe kesän kasviksille

Yleisin ruokaostokseni kesällä ovat kasvikset. Luonnon antimet ovat nyt niin hyvälaatuisia, että en näe järkeä olla syömättä ihania vihanneksia, marjoja ja hedelmiä niin paljon kuin napa vetää. Kuumina päivinä olo on niin vetämätön, että illalliseen ei jaksa tuhrata valtavasti aikaa. Täällä syödäänkin lähes joka ilta jonkinlainen salaatin tapainen. Pari kourallista […]

Suolaista ja makeaa raparperista: Raparperi-lohipizza ja kirpeä juustokakku

Nyt tuli vihdoinkin käytettyä yhtä kesän parhaista raaka-aineista, raparperia. Jaossa on -yllättäen taas- pizzaresepti. Pizza on turvallinen tapa kokeilla uusia makuyhdistelmiä, ja mättöherkkua on kiva piristää raikkailla ja yllättävillä täytteillä. Tällä kerralla liiton solmivat lohi, raparperi ja viherpippuri. Jauhan tuttuun tapaani sitä, että en osaa antaa kovin yksityiskohtaista pizzapohjan reseptiä. […]