Kinkkupastaa sinappikastikkeessa

Hohhoijaa, joskus näitä reseptejäni selatessani tuntuu siltä, että meillä ei syödä mitään muuta kuin pastaa. No ei nyt sentään, ehkä kerran viikossa. Pasta vain on niin helppo, nopea ja ennen kaikkea muunneltava ruoka.

Yksi helppo suosikkini on kinkku-purjosipulipasta. Joskus korvaan purjon kevätsipulilla. Tällä kerralla kermakastike sai ytyä sinapista, viherpippurista ja sitruunasta. Käytin sinappia omaan makuuni maltillisesti, koska lapsikin söi tätä, mutta jos haluat enemmän makua, voit tuplata sinapin määrän. Viherpippuri on melko mieto, suorastaan hienostunut pippuri. Tykkään käyttää sitä kasvispitoisissa, kevyissä ruoissa etenkin kesällä. Valmiiseen annokseen voi ripotella vielä hieman viherpippuria, myös mustapippuri käy (mustis on mulle vähän kuin ketsuppi Nykäsen Matille, hyvä kun en aamupuuroonkin laita).


Ainekset:

1 purjo
400-500 grammaa kinkkua
400-500 grammaa pastaa
4 valkosipulinkynttä
2 desiä kermaa + 2 desiä vettä tai 4 desiä luomuruokakermaa
0,5-1 desiä dijonsinappia
2 teelusikallista rouhittua viherpippuria
loraus sitruunamehua
suolaa
tummaa sokeria
(mustapippuria)
öljyä kuullotukseen

Silppua purjon vaalea ja vaaleanvihreä osa sekä pieni pätkä tummempaa vartta. Murskaa tai viipaloi valkosipuli pieneksi. Kuumenna pannulla öljyä, ja kuullota purjoa ja valkosipulia pari minuuttia miedolla lämmöllä. Varo, ettei valkosipuli pala. Lisää joukkoon kuutioitu kinkku ja pyörittele pannulla vielä pari minuuttia.

Kaada ruokakerma pannulle ja sekoita joukkoon viherpippuri, sinappi, sitruunamehu sekä makusi mukaan suolaa ja sokeria. Noin teelusikallinen sokeria riittää taittamaan ärhäkämpiä happoja.

Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Lisää pasta vasta kiehuvaan veteen, ja kypsennä se hieman al denteä raaemmaksi, sillä pasta kypsyy vielä pari minuuttia kuumassa kastikkeessa. Siivilöi pasta ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile pasta parmesaanin ja viher/mustapippurin kera.




 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*