Tuore keittiöpäällikkö uusi Franklyn listan

Tamperelainen kertoi viikonloppuna mielenkiintoisen ruokauutisen. Pian 10 vuotta Hallituskadulla toiminut Frankly on saanut uuden keittiöpäällikön Kalle Siukolan, joka on uusinut ravintolan listaa. Siukolan kerrotaan hankkineen kannuksensa muun muassa Pispalan Pulterissa ja Helsingin työväentalon Juttutuvassa. Miehen Stadin-aikojen innovaatioihin kuuluu Juttutuvan Härkäviikoilla tarjoiltu jättipurilainen, jossa oli yli kilo lihaa.

Franklyn menuta luonnehditaan jutussa äijämäiseksi. Nopea silmäys listaan vahvistaa mielikuvan. Uutena tuotteena menussa on 14 tuntia haudutettu karitsanpotka timjamikastikkeella. Lihaisia ruokia on listalla ylivoimaisesti eniten: pariloitua poron vasan maksaa, perinteistä pippuripihviä, kukkoa viinissä ja fileitä. Plussaa kuitenkin siitä, että listalla on peräti neljä kasvisvaihtoehtoa, vaikka aika perinteisiä nekin ovat. Siis pastaa, täytettyjä lettuja, punajuurta vuohenjuuston kera jne.

Alkuruokalista näyttää omaan silmääni kovin samanlaiselta kuin ennenkin. Valtaisa alkusalaatti on ollut listalla monta vuotta, samoin etanat ja bruschettat. Franklyn hintataso vaikuttaa olevan ennallaan eli kohtuullinen. En voi mitään sille, että järkyttävän Arthur-kokemuksen jälkeen vertaan kaikkia ravintoloita kyseiseen paikkaan. Franklyssä kaikki alku- ja jälkiruoat maksavat alle kympin, ja ruoan taso on ollut rutkasti parempi kuin Arthurissa, vaikka Frankly ei olekaan erityisen kekseliäs ja persoonallinen paikka. Frankly on kuitenkin alusta asti ollut todella suosittu. Ehkä siksi, että se on helppo perusravintola, jossa pääruoat ovat niin tuhteja, että pelkkää annoskokoakin arvostava lähtee paikasta varmasti tyytyväisenä.

Siukola kertoo ravintolan keskittyvän jatkossa vielä enemmän pitkään haudutettuihin liharuokiin ja vähempiarvoisina pidettyihin ruhon osiin. Berthan aloittama ja Huberin jatkama lihabuumi ja koko ruho käyttöön -ideologia näyttää siis rantautuvan muihinkin Tampereen ravintoloihin. Se on hyvä, koska pelkän sisäfileen syöminen on jumalattoman tylsää ja epäekologista.

Mieheni kävi Franklyssä jonkin aikaa sitten, eikä ollut kovin tyytyväinen. En ole varma, oliko Siukola aloittanut pestissään jo tuolloin. Tässä on siis paikka, joka pitää ehdottomasti testata uudelleen. Viimeisestä Frankly-keikastani kun taitaa olla jo pari vuotta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.