Tuoretta kalaa in your dreams

Hyvät, kiltit, kauniit ihmiset. Lupaan kirjoittaa ihan pikapuoliin parikin lounasrafla-arvostelua ja ihan järkeviä juttuja. Mutta sitä ennen taas laiskanpulskea, aggressiivinen purkaus, jossa ei ole minkäänlaista kritiikkiä, tutkivaa journalismia, pohdiskelua tai ymmärrystä yhtään ketään tai mitään kohtaan.

Miksi helvetissä tästä kaupungista on niin vaikeaa saada tuoretta kalaa? Miksi tuoreen kalan saaminen on yleensäkin Suomessa vaivan takana? Missä ovat ne halvat silakat, joihin kuulemma köyhälläkin on varaa? Eipä ole mun K-marketissani näkynyt.

Sylettää todella paljon lukea Erik Winter -dekkareita, joissa herkutellaan koko ajan voissa paistetulla vaalealla kalalla, joka nautitaan yrttien ja valkoviinin kera. Winter viettää kauppahallinsa kalatiskillä enemmän aikaa kuin poliisiasemalla.

Tänään on maanantai. Minulla on mahdollisuus saada Stockalta tuoretta kalaa. Todennäköisyydet lösähtävät viikon loppupuolta kohden, sillä kala ei tunnu arvonsa tuntevassa Stockan Herkussa vaihtuvan. Oikeastaan ainoa satavarma valinta tuntuu olevan halli ja Nygren, jos jaksaa jonottaa liki 30 minuuttia selkä hiessä, kuten minä tein viikonloppuna.

Voi ihmiset, minulla on kaksi idioottihelppoa kalareseptiä odottamassa. Kaikkein vaikeinta ko. reseptien toteuttamisessa on sen hemmetin tuoreen, fileroidun kalan löytäminen (ja siitä itsensä kipeäksi maksaminen).

Ärsyttää aina lukea lässytystä terveellisestä pohjoismaisesta ruokavaliosta, johon sisältyy kalaa, marjoja ja ruisleipää. Ei täällä syödä kalaa, paitsi tonnikalaa ja marinadissa lilluvia lohikuutioita. Marjatkin maksavat ihan jumalattomasti, jos et tyydy niihin kaikkein happamimpiin ja vetisimpiin puolukoihin. Ei, täällä ei syödä marjoja ja kalaa. Täällä syödään suikaleita ja hiilihydraatti-innovaatioita.

Mutta eipä tässä taas muuta. Nyt jumpalle, ja yritän, lupaan ja vannon pyhästi, että tuotan tällä viikolla vielä järkevämpää sisältöä.

 

 

 

4 Kommenttia

  1. Heips!

    Jos sinulla on aikaa/mahdollisuuksia lähteä joskus hieman kauemmas kauppareisulle, niin suosittelen Nokian K-Supermarket Löytistä. Siellä on aivan loistava tuoretiski 🙂 Hyviä tarjouksia on myös usein. Itse katson mainoksen joskus http://www.nokianuutiset.fi/Etusivu.

    • Löytis on todella hyvä paikka, taisin sitä juuri pari viikoa sitten blogissa hehkuttaakin. Vaikka vastustan markettiautoilua, olen joskus tullut lähteneeksi Löytikseen mahtavien tarjousten vuoksi: hevosta, muikkuja, nieriää, kuhaa….ja kun olin jonkin aikaa sitten töissä Nokialla, täällä tuli käytyä aika usein.

  2. Olen täysin samaa mieltä. Suurin kalapettymys oli kuitenkin Tampereen silakkamarkkinat, joilla myytiin lähinnä säilykkeitä ja kipukoukkuja…Huoh.

    http://www.lily.fi/blogit/viinilla

    • Kipukoukkuja! Voi Heta, mä nauran täällä vedet silmissä, kiitos piristyksestä angstisen harmaaseen loska-aamuun! Kalamarkkinathan ovat ymmärtääkseni tehneet jo pitkään tappiota. Tai ainakin kävijämäärä on vähentynyt aivan merkittävästi. Enkä yhtään ihmettele, tuosta ihan samasta syystä. Missä kaikki ohjelma, elämykset, show? Jotain silakanperkauskilpailua täällä on vissiin ollut, mutta ei sen 90-luvun ihan kaikessa tarvitse tulla muotiin….

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.