Kuvassa Sami Kuronen ja Janica Brander

Viinivieraissa on podcast, jossa viini kuuluu kaikille

(*Kaikki valokuvat: Olli Hälikkä)

-Haluaisitko houstata viiniaiheista podcastia?

Kännykkäni pirahti, kun olin apteekissa ostamassa tarpeita lomamatkalle. Luurin päässä oli Teija yhteistyökumppaniltani Pernod Ricardilta. Enpä olisi uskonut, mihin hydrokortisonituubien keskellä mutistu ”joo” minut vielä johtaisi. Yhdelle elämäni suurimmista seikkailuista ja työurani hienoimmista projekteista!

Kerrankin valmiiseen pöytään

Olen urakoinut  Teijan kanssa koko syksyn Viinivieraissa-blogia, joka nauhoitettiin Suplan tiloissa. Oli mahtavaa päästä työskentelemään kunnon studiossa hyvän tekniikan kanssa sen sijaan, että olisin supissut viinipullo kainalossa lakanoilla vuoratussa komerossa. Vielä mahtavampaa oli se, millaisia vieraita Teija järjesti minulle.

Tätä podcastia lähdettiin tekemään rinta rottingilla, ja sain vieraikseni viihdetaivaan ja blogimaailman kirkkaimpia tähtiä: JVG:n, Anni Hautalan, Sami Kurosen, Janni Hussin, Hanna Hurtan ja Henriikka Reinmanin.

Jo pelkästään haastattelujen järjestäminen julkkisten kanssa on melkoista aikataulujumppaa. Yleensä toimittajan pitää organisoida tapaamiset itse, mutta tällä kertaa minulla oli kissanpäivät. Teija kysyi, koska pääsisin Helsinkiin ja näki uskomattoman vaivan saadakseen haastattelut sovittua minulle sopiville päiville.

Teija myös briiffasi minut perusteellisesti ennen jokaista jaksoa, ja kun saavuin Suplalle, saatoin istahtaa pöydän taakse, laittaa luurit päähän ja keskittyä haastatteluun. Jäähdytetyt viinit, lasit ja valokuvaaja olivat valmiina. Yritän siis sanoa, että Teija on mieletön tuottaja! Olen työskennellyt radiossa ja useissa lehdissä, ja näin omistautunutta, tarkkaa, tsemppaavaa ja stressin keskellä kivana pysyvää tyyppiä ei todellakaan joka päivä tapaa.

Kaikkein vaikeinta on olla kepeä

Ajatus viinin maistelusta ja siitä höpöttelystä vieraiden kanssa voi kuulostaa helpolta.

Kaikkea kanssa.

Viinivieraissa oli yksi urani vaativimmista ja opettavaisimmista hankkeista. Jokaisella jaksolla oli oma aiheensa ja sponsorinsa, joihin perehdyin ennen kuin aloin miettiä edes kysymyksiä. Muistettavaa ja opeteltavaa oli paljon. Toinen haaste oli se, että kevyttä jutustelua ja painavaa asiaa piti kuljettaa jaksoissa luontevasti rinnakkain.

Roolini ei myöskään ollut perinteisen, kysymyksiä esittävän, taka-alalle vetäytyvän toimittajan. Minun toivottiin olevan emäntä, joka ei vain kyselisi, vaan kertoisi omia muistojaan ja tietojaan ja heittäisi huulta. Sain olla rento, mutta homma ei saanut mennä hösellykseksi, vaan puheen piti edetä selkeästi ja johdonmukaisesti.

Voin sanoa, että kaiken tämän yhdistäminen ei ollut mikään piis of keik. On tavallaan paljon helpompaa haastatella tutkijaa kaksi tuntia tekoälystä ja kirjoittaa reportaasi tiedelehteen. Tämän kokemuksen myötä arvostan valtavasti juontajia, viihdyttäjiä ja kaupallisen radion ääniä. Se, että saatte sisällön kuulostamaan kepeältä ja vetävältä, on aivan älyttömän vaikeaa!

Viinivieraissa-podcast Janni Hussi Janica Brander

Viinii kuuluu kaikille

Viini kuuluu kaikille, oli johtava ajatukseni, kun suunnittelin jaksoja. Viinivieraissa ei puhuta villihiivoista tai maaperän mineraaleista. Kyseessä on matalan kynnyksen podcast myös niille, jotka eivät ole varmoja siitä, mikä onkaan samppanjan ja kuohuviinin ero, ja miten ihmeessä viini voi olla vegaanista.

Viinivieraat valistaa, mutta myös viihdyttää. Voit kuunnella sitä vaikka viikonloppuna, kun kokkaat kotikeittiössäsi ja siemailet viiniä. Tai autossa, kun köröttelet ruokaostoksille ja mietit, minkä viinipullon valitsisit illalliselle.

Ensimmäisessä jaksossa juttelimme juontaja Anni Hautalan kanssa juhlien järjestämisestä. Miten löytää sopiva viini erilaisiin buffetpöytiin, joissa voi olla makuja suolaisesta makeaan? Laseissamme pirskahteli kaunis Jacob´s Creekin rosee, joka on muuten myös mainio juoma joulupöytään.

Viinivieraissa-podcast Anni Hautala Janica Brander

Hannan soppa -bloggaaja Hanna Hurtan kanssa puhuimme viinitrendeistä. Paneuduimme etenkin vastuullisuuteen ja maistelimme hätkähdyttävän hyvän matala-alkoholisen Gato Negro Red Blendin. Vähäisemmät voltit ovat nimittäin myös nouseva trendi. Ideoimme makupareja tälle talviselle viinille, aina glögijuomista kakkuihin ja seitanpataan.

Viinivieraissa-podcast Hanna Hurtta Janica Brander

Kolmannessa jaksossa jalkani menevät veteliksi, kun pöydän ääreen istuu Suomen tunnetuin grillaaja ja ihanaäänisin mies, juontaja Sami Kuronen. Tämä innokas ruoanlaittaja kertoi, miten hänen kulinaarinen harrastuksensa alkoi, ja miten viinejä voi yhdistää kotikokkailuun. Tastingissa oli Castillo de Molinan Sauvignon Blanc, jossa on rypäleelle tyypillistä herukkaisuutta, mutta myös vanhan maailman kainoutta.

Nämä jaksot on jo julkaistu, ja aivan pian päivänvalon näkee nelososa, jossa vieraani on Aamukahvilla-bloggaaja Henriikka Reinman. Maistelemme luonnollisesti Kahlúa-kahvilikööriä ja sheikkaamme itse drinkit. Ennen joulua pääsette kuulemaan myös Janni Hussin kuulumisia Italiasta Zoninin viinitalolta. Vuosi vaihtuu Mumm-samppanjalasillisia kilistellen JVG:n kanssa.

Viinivieraissa-podcast henriikka Reinman Janica Brander

Cin cin!

Nyt minäkin olen siis siirtynyt bloggaajana seuraavalle tasolle. Kaikilla bloggaajilla kun on nykyään podcast. Insta-stoorejani seuraavat ovat kyllä kyselleet, etkö voisi tehdä jotain äänityötä, etkö voisi mennä takaisin radioon tai vaikka telkkariin (voi ihmiset, kun sinne ei todellakaan noin vain ”mennä”).

Energiani ei kuitenkaan olisi nyt riittänyt siihen, että olisin polkaissut itsekseni nollasta pystyyn uuden kanavan ja urakoinut kaiken sen taustatyön, jonka Teija teki minulle. Oli luksusta päästä herkuttelemaan valmiiseen pitopöytään, joka oli katettu ja plaseerattu valmiiksi. Tätä kautta vielä julkiset kiitokset Pernod Ricardille ja Teijalle, jotka ovat yksiä parhaista tahoista ja tyypeistä, joiden kanssa olen koskaan työskennellyt!

Toivottavasti viihdytte Viinivieraiden parissa yhtä paljon kuin minä viihdyin studiossa, jutustellen, nauraen ja laseja kilistellen.

 

2 Kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.