Uusimmat tekstit

Punajuuri-kookoskeitto ja myönnytys säilykkeille

Perun osan einesvihamielisyydestäni. Tai nyt kyseessä ei ole puhdas eines (tai ainakin niin haluan itselleni uskotella). Puhun mieluummin puolivalmisteesta tai kasvissäilykkeestä. Pirkka peruna-punajuurisose ratkaisi juuri yhden ärsyttävän keittiöongelman. Rakastan punajuurta, mutta vihaan sen käsittelyä. Vaikka pukeutuisin mehiläishoitajan asuun, onnistun aina kämmäilemään, ja keittiö muistuttaa punajuurisession jälkeen Hannibal Lecterin köökkiä. Punajuuri […]

Ihan Sfääreissä Tallinnassa

Lomailu jatkui Kainuun jälkeen Tallinnassa, työstähän tämä loisiminen jo käy. Olen ihan pienestä asti ollut kiinnostunut Titanicista. Kun kuulin, että Tallinnan Lentosatamassa on Titanic-näyttely, jossa on esillä hylystä nostettuja tavaroita, ei tarvinnut miettiä kahdesti hylynryöstön eettisiä ja moraalisia ongelmia. Totta hitossa haluan nähdä 102 vuotta vanhat, merenpohjasta nostetut ruutuhousut. Kaksi […]

Mistä on hyvä loma tehty? No valkoisista jauhoista ja rasvasta tietenkin

Vietän juuri viimeistä lomapäivää Kainuussa, Vuokatin Katinkullassa. Otimme toiveikkaasti sukset mukaan, mutta eihän täällä mitään hiihtää voi. Yhtenä päivänä sää suosi sen verran, että sain kauhealla vaivalla ähellettyä kuuden kilsan murtsikkalenkin tuulisessa rantaviivassa. Toisena päivänä jäälle oli noussut niin paljon vettä, että parin kilometrin jälkeen nousi seinä pystyyn. Sen jälkeen […]

Chorizopizzaa persiljapestolla ja kuhaa paksussa sipulikastikkeessa

Kanapastakammon voittaminen toi elämääni kaksi muuta hyvää asiaa: persiljan ja yrttitahnat. En tajua, miksi tuota tehosekoitinta tulee käytettyä niin harvoin, kun sillä saisi kätevästi pyöräyteltyä vaikka minkämoisia tuoresooseja. Tai, no. Niin. Ehkä syy tehosekoittimen kaapissa pölyttymiseen on joulukuinen episodi ”suu täynnä jotain perkeleen sirpaleita”. Persilja löysi tiensä kanan lisäksi myös […]