Uusimmat tekstit

Kanaa rakuunakastikkeella ja pinaatilla

Minun piti juhlistaa ruotsalaisuuden päivää paistetulla kalalla ja itse tehdyllä béarnaisekastikkeella. Ehdin jo ostaa pienen pullon Torresin Esmeraldaakin palan painikkeeksi. Mutta ystävät hyvät, mitäs luulette, kannattaako Tampereen Stockmannilta yrittää saada tuoretta kalaa keskellä viikkoa, saati sitten loppuviikolla? No eipä tietenkään. Kuten aikaisemminkin olen itkeskellyt, Tampereelta on vaikeampaa löytää tuoretta kalaa […]

Arvostelu: Ikean ravintolassa on huikea hinta-laatusuhde

Ikean lihapullat aiheuttivat itkua kevättalvella, koska niistä(kin) löytyi hevosenlihaa. Mielestäni Ikean lihapullat ovat valmiruoaksi tosi hyviä. Minua ilahduttaa se, että pullien lihapitoisuus on 84 prosenttia, ja raaka-aineet ovat tunnistettavia (mausteet, kananmuna jne.). Aina Ikean-reissulla mukaan lähteekin kilon keissi pullia, jotka ovat pelastaneet meillä monta voi-helvetti-kaapissa-ei-oo-mitään-ja-kaupat-on-kiinni -iltaa. Pari viikkoa sitten kävin […]

Kookosvesi, tuo mainio hippilitku

Otsikosta taitaa jo ilmetä umpimielinen suhtautumiseni kookosveden, maca-jauheen, aloe vera -uutteen ja siitepölyn kaltaisiin trendikkäisiin super foodeihin. Mutta ei vika ole hipeissä. Vika on omassa umpimielis-elitistis-änkyröivässä suhtautumisessani kaikkeen uuteen. Siis jos multa kysyttäisiin, televisiot olisivat edelleen pieniä teräväreunaisia koppeja ja kanavia maksimissaan kaksi. Mutta se on ihan vain omaa tyhmyyttäni, […]

Lohturuokaa: Koskenlaskijalla höystetty makaronilaatikko

Oi voi, tähän vuodenaikaan ei huvittaisi tehdä muuta kuin pesiä kotona kynttilänvalossa ja syödä lohturuokaa. Juuri sitä täällä on viime viikot tehty. Viikonloppuna uunissa muhi perinteinen makaronilaatikko. Pientä uudistusta tähänkin piti taas keksiä. Teemme usein erilaisia pastavuokia, joihin on kätevä ujuttaa jääkaapista löytyviä jämiä, kuten aurinkokuivattuja tomaatteja, linssejä, makkaroita ja […]