Tätä niissä poikienilloissa oikeasti puuhaillaan

Mieheni poikienillat ovat alkaneet ärsyttää minua. Eivät siksi, että aamuyöllä kotona odottaisi jätesäkillinen tyhjiä kaljatölkkejä ja kasa siipien jämiä. Vaan siksi, että aina kun tulen reissultani kotiin, keittiössä tuikkivat kynttilät, taustalla soi jazz, laseissa kuplii shamppanja ja ilmassa voi vielä haistaa sahramissa keitettyjen sinisimpukoiden tuoksun. Tunnelma on lievästi ilmaistuna gay, ja olen kateellinen, koska ei mua varten mitään simpukoita keitellä. Pyöräytetään vain se perusperjantaipizza.

Viimeksi sain kuulla mieheni kaverilta maireaa kiittelyä siitä, että hänelle oli tehty niin loistavaa ruokaa, että annos oli parempi kuin monissa ravintoloissa. Ja tämä tyyppi ei yleensä tykkää mistään. Kyseessä oli siis italialaisittain valmistettu peuranfilee punajuuren ja palsternakkapyreen kera.

Filee paistetaan todella nopeasti roseeksi öljyn ja voin seoksessa. Liha tarjoillaan esimerkiksi rucolapediltä, päälle ripotellaan reilusti parmesaania, hieman suolaa ja pippuria. Alkupaloiksi veitikat olivat nautiskelleet etanoita ja jälkkäriksi Cosmopolitaneja. Oli siis kiva tulla kebabin kautta kotiin katselemaan tyhjiä astioita ja kuuntelemaan selostusta ruoista ja drinksuista.

Peuraa, punajuurtja palsternakkapyrettä. Minä istuin tällä välin Punjabissa.
Peuraa, punajuurtja palsternakkapyrettä. Minä istuin tällä välin Punjabissa.

Katkeraksi lopuksi hieman päivitystä kaupungin ravintolatilanteesta. Kauppahallin Armas-Pikaruokala lopetti. Tilalla aloittaa luomuravintola LEO, joka tosin myy Armas-kebabeja. LEO:n tyypit kokkailivat kesällä Sorsapuistossa luomuwokkia. Maistoin kerran, idea oli ihan kiva, mutta hinta-laatusuhde ei vielä ihan kohdillaan. 7 euroa on aika paljon kasvisannoksesta, jossa on lähinnä pelkkää kaalia ja porkkanaa. Mutta odotan mielenkiinnolla hallin ravintolaa. Armaasta kuulin sellaisia huhuja, että Ikaalisiin tulisi kauppakeskus, jossa aloittaisi ketjun rafla. Hmm. Miksi kukaan haluaa liiketoimintaa Ikaalisiin? Toisaalta Facebookissa tuttavani heitti hyvän pointin. Hallissa asiakaspaikkoja oli niin vähän, että asiakkaita ei ehkä voitu palvella niin nopealla tahdilla kuin kallis liiketila olisi vaatinut.

Kuninkaankadun pohjoispäähän, öbaut Gopalia vastapäätä on tulossa sushipaikka, nimeä en valitettavasti muista. The Salad Bar aukesi vihdoin Hämeenkadulle Keskustorin kupeeseen, Tampereen Paahtimon uuden kahvilan viereen. Ja venäläinen ravintola Tsaari on vihdoinkin avannut ovensa Tammelassa. Vähän ehti vierähtää aikaa maaliskuusta, jolloin paikan luvattiin aukeavan. Noh, niin sanottu rauhallinen aikataulu tuo hommaan vain aitoa venäläistä fiilistä…

 

3 Kommenttia

  1. Heaven Queen

    Uuden sushipaikan nimen alkuosaa en muista mutta kyltin loppuosassa taisi komeilla Watamisushi, olisiko omistaja sama kuin siinä Koskaria lähempänä olevassakin…

  2. Heaven Queen

    Vohvelikahvila muuten näkyy avaavan kahvilan Puutarhakadulle, vähän Anttilasta keskustorille päin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.