Uusimmat tekstit

Mokkainen sienipiiras

Rakastan Hesarin Torstai-liitettä aina, kun vuorossa on Henri Alénin makuparivinkki. Alén vinkkasi jonkin aikaa sitten sienien ja kahvin yhdistämisestä. Makupari voi tuntua aluksi oudolta, mutta kun aloin ajatella asiaa tarkemmin, sain tästä yhdistelmästä suorastaan päähänpinttymän. Mietitäänpä. Metsäsienet ja maitokahvi ovat saman sävyisiä. Kahvissa on täyteläisyyttä, joka korostaa sienten hentoa, umamimaista […]

Arvostelu: Kebab on Armas-ketjun hitti, mutta kokonaisuutta voisi viilata

Olen niin monta kertaa kehunut ja ylistänyt Heikki Ahopellon kehittämää Armas-konseptia, että nyt on vihdoin aika arvostella edes yksi Armas-Pikaruokala. Muuten alan vaikuttaa jonkinlaiselta piilomainostajalta. Valitsin kohteekseni Kauppahallin Armaan, koska se on aito ja alkuperäinen, josta koko homma lähti liikkeelle. Nykyäänhän Armas-ruokaa voi nauttia niin Hervannassa kuin Helsingissäkin. Oman tuntumani […]

Tuoretta kalaa in your dreams

Hyvät, kiltit, kauniit ihmiset. Lupaan kirjoittaa ihan pikapuoliin parikin lounasrafla-arvostelua ja ihan järkeviä juttuja. Mutta sitä ennen taas laiskanpulskea, aggressiivinen purkaus, jossa ei ole minkäänlaista kritiikkiä, tutkivaa journalismia, pohdiskelua tai ymmärrystä yhtään ketään tai mitään kohtaan. Miksi helvetissä tästä kaupungista on niin vaikeaa saada tuoretta kalaa? Miksi tuoreen kalan saaminen […]

Asiat olivat ennen huonommin ja Ben Matlockin pää räjähti verenpaineesta

Kirjoitan nyt lyhyen ja fanaattisen purkauksen aiheesta, josta voisi kirjoittaa pitkän, hienon, kriittisen ja pohdiskellun esseen. Mutta mulla ei ole nyt aikaa sellaiseen. Matlock alkaa tasan 11 minuutin kuluttua. Hesarissa oli eilen mielenkiintoista tilastotietoa liittyen eineksiin. Kuinka moni tietää, että 1960-luvulla teollisen ruoan osuus suomalaisten syömästä ravinnosta oli 75 prosenttia. […]