Ravintola Kajo arvostelu

Tampereen parhaat ravintolat vuonna 2019

Rakkaat kanssaherkkusuut, vuoden suurin rutistus on taas paketissa. Lista viime vuoden parhaista tamperelaisista ravintoloista, kahviloista, pubeista, ruokakaupoista ja -tapahtumista.

Subjektiivisia mielipiteitä omalla rahalla ja ajalla

Pari huomiota, ennen kuin ryntäät listan kimppuun. Savusuolaa on tamperelainen ruokablogi, jossa nautitaan hyvästä, kasvispainotteisesta ruoasta rennolla meiningillä ja kohtuuhintaan. Tämä ohjaa myös ravintolavalintojani.

Teroitan myös, että Savusuolaa on yksityishenkilön blogi, ei suuri ruokamedia. Syön 80-prosenttisesti omilla rahoillani ja vapaa-ajallani. Budjettini ja elämäntilanteeni siis vaikuttavat siihen, missä ehdin ja voin syödä.

Jos listalla ei ole jotakin suosikkipaikkaasi, se ei johdu välttämättä siitä, että paikka olisi huono. Minä vain en ole jostain syystä käynyt siellä. Tästä syystä listalta on pudonnut pois myös vanhoja suosikkejani. Olen käynyt viimeisen vuodan aikana esimerkiksi keskustan kahviloissa aikaisempaa vähemmän, koska lapsemme ei ole enää päiväkodissa keskustan kupeessa, vaan eskarissa kotialon nurkilla. Hakumatkaa ei tule yhdistettyä kahvilakäyntiin.

En myöskään voi olla koko ajan selvillä kaikesta, mitä Tampereen ruokaskenessä tapahtuu. Tämän vuoksi listalla voi olla virheitä tai vanhentunutta tietoa. Huomauta, niin korjaan heti, kun olen koneella!

Viime vuonna toivottiin, että liittäisin kaikkiin suosittelemiini paikkoihin myös Googlen karttalinkit. Sehän on vain parin klikkauksen homma. Tämä lista on kuitenkin valtava, ja yhdelle, vapaa-ajallaan bloggaavalle ihmiselle yksittäiset klikkauksetkin ovat työläitä, kun niitä pitäisi tehdä useita kymmeniä.

Olen siis linkannut listaan vanhaan tyyliin kaikkien paikkojen nettisivut, mutta en karttalinkkejä. En myöskään ole alkanut selvitellä paikkojen aukioloaikoja, sillä ne löytyvät lähes aina ravintoloiden kotisivuilta.

Ravintolat ovat listalla tyyleittäin aakkos-, eivät paremmuusjärjestyksessä.

Fine diningia ja illallista

Aisti

Ravitsemisliike Aisti yhdistää jouhevasti perinteiset suomalaiset raaka-aineet ja modernin keittotaidon. Kasvisruokiinkin satsataan, ja annokset ovat sekä kauniita että ruokaisia. Hinta−laatusuhde kohdillaan.

Bertha

Bertha osoitti kymmenisen vuotta sitten, että fine diningin ei tarvitse olla jäykkää, eikä mopo ole hyytynyt vuosien varrella. Annoksissa on jopa huumoria, mutta kikkailun sijaan ruokaa tehdään loistava keittotaito ja raaka-aineet edellä.

Ravintola C

Ravintola C  on nostanut vanhat säilöntämenetelmät, kuten fermentoinnin uuteen kukoistukseen. Täältä saat kaupungin innovatiivisimmat yrtti- ja juuresruoat. C näyttää kyntensä etenkin haastavan talvisesongin aikana, eikä tuontitavaraan turvauduta.

Dabbal

Dabbal on Tampereen paras hotelliravintola, jolla ei ole perinteisen ketjupaikan rasitteita. Poronkäristyksen kaltaisten klassikoiden lisäksi listalla on kokeilevia makuja, ja ravintola järjestää kovan tason viinintekijäillallisia. Lapland Hotelin aamupala vastaa hyvää brunssia.

Dining 26 by Arto Rastas

Dining 26 on fiini versio välimerellis-pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä. Kasvissyöjälle on runsaasti vaihtoehtoja, ja viinilista on tarkoin mietitty. Hinta−laatusuhde on hyvä: yhdestä 10 euron annoksesta riittää reilusti kahdelle.

Hella & Huone

Hella & Huone tasapainoilee loistavasti klassisen fine diningin ja trendien välillä. Pitkän illallisen saa myös vegeversiona, jossa ei tingitä mausta. Tämä on myös Tampereen harvoja paikkoja, joista saa takuuvarmasti lähes aina ostereita.

Henriks

Henriks on turvallinen paikka klassisen pihvin ystävälle, mutta listalla on myös runsaasti kasvis- ja kalaruokaa. Keittiö suosii lähiraaka-aineita, ja pienimmistäkin linnuista käytetään kaikki osat sisäelimiä myöten. Brunssi ja etenkin sen alkupalapöytä ovat kaupungin parhaita.

Huber

Huber on Berthan omistajien astetta verevämpi ravintola. Kaupungin laajin ja paras lihavalikoima ja hekumalliset lisukkeet, joista voi koota naposteluaterian viinilasillisen kanssa. Tamperrada-tapahtuman hekumallinen, savuisen öljyinen simpukka lämmittää mieltä edelleen.

Kajo

Kajossa tuntuu kuin astuisi samaan suomalaiseen metsään tai ryytimaalle. En ole syönyt missään yhtä yksinkertaista, mutta hyvää kaalia. Leivästä näen vieläkin unia. Täällä lähes mitä tahansa ruokavaliota noudattava pääsee kokemaan unohtumattoman illallisen.

Kattila

Pikkubistro Kattilan tarinan jatko oli hetken vaakalaudalla, mutta onneksi Hopealinjat pelasti pienen punaisen ravintolan. Monipuolisella lounaslistalla on niin lihaa kuin vegaaniruokaa. Klassista ruokaa tehdään kotimaisista raaka-aineista. Laadukas viinilista ja hyvä hinta−laatusuhde.

Liv

Laukontorin Liv on kunnianosoitus klassiselle ranskalaiselle keittotaidolle. Kesälounaalla tarjottu, simppeli perunasalaattikin oli joka puraisua myöten mallikas. Viinikellari on täysin omaa luokkaansa. Livissä pääsee nauttimaan vuosikertaerikoisuuksia, joista ei yleensä voi edes haaveilla.

Näsinneula

Näsinneulassa on Tampereen upeimmat illallisnäkymät. Ruoka on fine diningia lähialueiden raaka-aineista. Parin tipan molekyylipiperryksestä on tultu pari astetta rouheampaan suuntaan, silti tyylistä ja laadusta tinkimättä. Viinilistalla on rohkeitakin yllätyksiä.

Tampereen parhaat ravintolat
Tampereen Riesling-viikot 2018
Tampereen Riesling-viikot 2018

Rentoa ruokaa, olutta ja viiniä

Arthouse Cafe Kehräsaari

Arthouse Cafe Kehräsaari on elokuvateatteri Niagaran yhteydessä toimiva rento, mutta laadukas kulttuuriravintola. Suosittuja, myös vegaanit huomioivia teemabrunsseja ja lounaslista. Voit nauttia myös vaihtuvista taidenäyttelyistä ja monipuolisista klubi-illoista.

Broor

Broor on tehnyt murheellisen kuolleesta Sorin aukiosta viihtyisän. Hatanpään valtatien kulmassa on mukavaa katsella kaupungin valoja ja nauttia suolapaloja. Tyylikkäät annokset taltuttavat pikkunälän, ja niistä voi koota kokonaisen aterian. Hyvä viinivalikoima.

Deli 1909 & Wine Bar

Deli 1909 on tuonut Tampereelle tuulahduksen aitoa eurooppalaista bistrokulttuuria ja belle époqueta. Yksi kaupungin parhaista viinivalikoimista, maukkaita pikkusuolaisia ja isompiakin annoksia. Kun istut elokuun iltana sisäpihalla, tunnet olevasi Pariisissa.

Champagne Bar Santé

Santé on kaupungin ainoa samppanjabaari. Valikoimassa on kuohuvia niin luksusta halajavalle kuin tiukempaan budjettiin. Tyylikkäässä pikkubaarissa voi nauttia myös konvehteja tai juustoja. Pintxo-tapahtuma Tamperradassa Santé tarjoili maailman söpöimpiä minijäätelöitä.

Gastropub Kaleva

Gastropub-ketjun Kaleva on tuonut kiinnostavat oluet keskustan itäpuolelle. Myös viinilista on erittäin tasokas ja kiinnostava, toisin kuin monessa hyvässäkin olutpubissa. Italialaispainotteiselta listalta löytyy laadukasta pubiruokaa.

Il Posto

Il Posto on Hervannan paras ravintola ja Tampereen kolmen kovimman pizzapaikan joukossa. Bussilla pääsee suoraan kauniin ravintolan viereen. Loistavat pizzat, joissa on mahtava, hartaasti kohotettu pohja. Viinilista ilahduttavan italialaispainotteinen.

Inez

Inez vastaa huutoosi, jos etsit monipuolisia siidereitä, sherryjä ja portviinejä. Täällä ei todellakaan tarjoilla esanssisia light-limuviinoja. Talo loihtii myös erilaisiin budjetteihin sopivia yllätystastingpaketteja. Ruoan kanssa voi nauttia espanjalaisia tapaksia.

Kumma Junk Bar & Lounge

Kumma on omiensa sanojen mukaan sekoitus Berliiniä, Prahaa ja Budapestiä. Veikeä retrosisustus ei olekaan hyvässä mielessä peritamperelainen. Kohtuuhintainen ruoka on erittäin hyvää ja siinä on fiinejäkin piirteitä – ei kanakoreja! Loistavat cocktailit.

Muusa

Olympia-korttelin alakerran ravintola Muusa hemmottelee kasvispitoisella, marokkolaishenkisellä ruoalla. Annokset ovat runsaita ja edullisia, mausteita käytetään mukavasti ja vegeannoksetkin ovat ruokaisia. Hyvät cocktailit ja oluet, ja yläkerran sisäpihalla on Tampereen kaunein kesäterassi.

Naughty Brgr

Naughty Brgr on purilaispaikka, mutta miljöö ei painosta syömään nopeasti. Harkitun mautonta sisustusta tutkailee mielellään. Burgerit ovat kaupungin kärkeä, ja kasvisvaihtoehtojen määrä on kasvanut. Peukku mehevälle Shroomille, jonka täytteenä on ihanan läskinen portobellosieni.

Ohana Grille

Kauppahallin Ohana Grillestä saa mehevän purilaisen. Briossi on voinen ja lihapihvi medium. Lisukkeet tehdään käsityönä ja niissä on rohkeasti happamuutta. Pikkunälkään suosittelen parmesaaniranskalaisia.

Pizzeria Luca

Pizzeria Luca on kaupungin parhaita pizzapaikkoja, joka satsaa täytteiden valtavan määrän sijaan laatuun ja hyvään pohjaan. Listalla on myös alkupaloja ja jälkiruokia. Suosittelen etenkin kermaista burrata-juustoa, joka tarjoillaan ilmakuivatun kinkun, sardellien tai tomaattien kera.

Sitko

Sitkon pizzapohja on kirjaimellisesti sitkoinen, hieman makeahkon hapan. Lista on niukka, sillä täällä keskitytään pizzaan. Italialaisista perinteistä ei kuitenkaan pidetä kiinni tiukkapipoisesti, sillä pizzan voi tilata vegaanijuustolla. Listalla nykyään myös valkoisia pizzoja ilman tomaattikastiketta.

Tiima

Tiima on Tampereen paras cocktailbaari, jonka hinta−laatusuhde sai helsinkiläiset ruokatoimittajat haukkomaan henkeään. Juomien maut ja tuoksut vievät välillä savusaunaan, välillä 20-luvun Berliiniin, ja drinkin koristeena voi olla ilmapallo. Jopa jääpalat tehdään pieteetillä

Tuulensuu

Tuskin on olemassa juomaa, jota Tuulensuusta ei löytyisi. Olutdrinkit, absintit, viskit, kuohuvat… you name it. Valikoima elää sesonkien mukaan. Keväällä maistellaan Rieslingejä parsan kera, talvella tuhteja oluita ja makkaroita. Sinisimpukat valkoviinissä on jo klassikkoannos.

Villit ja Viinit by Kajo

Villit ja Viinit on Kajon omistajien viinibaari emoravintolan kupeessa. Tarjolla on laadukkaita viinejä ja kekseliäitä cocktaileja joka makuun. Juomia voi maistella luovan rennolla otteella tehtyjen, huipputason makupalojen kera.

Winebridge

Winebridgen viinivalikoima on tiettävästi Tampereen suurin. Ruokalistalta suosittelen erityisesti suolaisia alkupaloja, joita on kiva napostella lasillisen kanssa. Loistava sijainti Työväen Teatterin lähellä: täällä supistaan teatterikappaleiden jälkianalyysit.

Tampereen parhaat ravintolat
Kukkaisviikkojen Gourmetkortteli

Makuja maailmalta

Aloha Ramen

Aloha Ramen tarjoilee havaijilaistyylisiä ramenkeittoja, poke bowleja ja pikkupurtavaa. Ramenin liemi on syvän umaminen ja talon kimchissä on ytyä. Jälkimmäistä voi ostaa myös kotiin. Kasvissyöjä ja vegaanikin saa vatsansa täyteen helposti.

An Nam

An Nam on pieni ruokakoju Tammelantorilla. Se tarjoilee kuitenkin paljon parempaa ja autenttisempaa vietnamilaista ruokaa kuin moni iso aasialaisravintola. Maut ovat puhtaita ja raikkaita, esimerkiksi minttua, korianteria ja chiliä. Suuri suositus pho-keitolle.

Baba´s Kitchen

Baba´s edustaa modernia kebabtyyliä, jossa ei läträtä majoneesipohjaisilla kastikkeilla. Maut tulevat yrteistä ja kasviksista. Älä anna ostoskeskuksen miljöön hämätä, sillä tarjolla on loistavaa falafelia-, nauta- ja kanakebabia viimeistellyillä lisukkeilla.

Jörn´s Döner

Jörn´s Döner myy dönereitään ja dürümeitaan toistaiseksi vain kesällä kojustaan. Edulliset annokset ovat tuhteja ja hyvin maustettuja, bataattiranskalaiset ensiluokkaisia. Pala Berliiniä Tampereella.

Maka Ramen

Maka Ramen on Maka Sushin yrittäjien ramenpaikka Kauppahallissa. Ruokaisaa nuudelikeittoa on tarjolla niin lihaisana, kalaisana kuin vegaanisena versiona. Listalla on myös kiinnostavia japanilaisia juomia. Suljettu alkutalven, aukeaa maaliskuussa 2020.

Maka Sushi

Ihminen, joka sanoo, ettei pidä sushista, kannattaa viedä Maka Sushiin. Kaikki toimii just eikä melkein: riisin kypsyys, etikkaisuus, rakenne ja suupalojen koko. Pieni ravintola on suosittu lounaspaikka, minkä vuoksi moni noutaa annoksensa tai tilaa ruoan kotiin.

Malabadi

Tammelan Malabadi on aito turkkilainen ravintola, jossa lammas osataan valmistaa täydellisesti. Kasvissyöjäkin voi kieriä onnellisena kotiin. Annokset ovat isoja ja palvelu ystävällistä. Listalla turkkilaisia oluita ja viinejä, jotka ovat yllättävän hyviä.

Mazin

Mazin on turkkilainen ravintola Sammonkadulla. Pieni ravintola näyttää vaatimattomalta, mutta kokemus on kuin Välimeren rannalta. Ruoka on autenttista, hinta varsin kohdillaan ja keittiö lähettää pöytään tervehdyksiä. Paljon kasvisruokia ja muutamia vegaanisia vaihtoehtoja.

Mon Viet

An Namin tavoin Mon Viet sijaitsee Tammelantorilla ja tarjoilee raikasta vietnamilaista ruokaa. Lounaslistan hinta−laatusuhde on erityisen hyvä. Suuri suositus valtavalle vegaaniselle pho-keitolle, joka ei ole tulisimmasta päästä, mutta mintussa ja korianterissa ei säästellä.

Sandro

En ole vielä testannut Ratinan Sandroa illalla, mutta viikonloppubrunssi on maistunut. Hiilihydraattiövereiden sijaan tarjolla on paljon ruokaisia salaatteja, yrttejä ja mausteita. Jälkiruokabuffetissa on monenlaista makeaa, ja palvelu on mukavaa.

Purebite

Purebite on thai-ravintola, joka tarjoilee Tampereen suurimmat ja maukkaimmat lounassalaatit. Listalla on runsaasti kasvisruokaa, ja jälkiruoista suosittelen kookosjäätelöä. Olut- ja viinilista on aivan eri luokkaa kuin etnisissä ravintoloissa keskimäärin.

Umami

Kauppahallin pieni Umami on auki raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Iske siis kiinni, kun onnenhetki osuu kohdalle. Täytteiden raikkaus ja makuyhdistelmät hakevat vertaistaan. Tummaa, krouvia riisiä ei muissa sushipaikoissa tarjoilla. Sushia saa myös vegaanisena.

Zeytuun

Zeytuunin ote Lähi-idän keittiöihin on viileän tyylikäs. Kaikki ruoka on kasvista ja niin herkullista, ettei sekasyöjä edes huomaa linjausta. Listalla on meze-lajitelmia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja smoothieita. Kuninkaankadun sisarravintola on myös konditoria.

Tampereen parhaat ravintolat
Roka Sushi & Robata kokemuksia

Aamiaista, brunssia, lounasta ja kahvia

Anna

Ahlmanin tilalla toimivan Annan ruoka lähentelee lounaallakin fine dining -tasoa, ja pää- ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään. Suuri osa raaka-aineista tulee omalta Ahlmanin tilalta. Tarjolla on myös hyviä viinejä ja pienpanimo-oluita. Mahtava hinta–laatusuhde ja miljöö.

Ahlmanin ravintola Kapusta

Ahlmanin opiskelijat syövät itse Kapustassa, joka on auki myös vierailijoille. Kapustan linjastoruoka on omaa luokkaansa. Salaateissa on oman tilan juustoa ja yrttejä, kasvisruoassakin kunnolla proteiinia.

Bakery Cafe

Bakery Cafe Tuomiokirkonkadulla tarjoilee Royan Bakeryn ihania leivonnaisia. Muhkeiden kakkujen lisäksi tarjolla on mielettömän hyvää peruspullaa ja kaneliässiä. Täällä voi testata myös kylmäuutetun cold brew -kahvin. Avarassa salissa on sopukoita, joissa voi tehdä rauhassa töitä.

Cafe Metso

Cafe Metso on noussut tasolle, jolla pääkirjaston kahvilan tulee olla. Ihania leivonnaisia ja hinta−laatusuhteeltaan mahtava keitto- ja salaattilounas, joka huomioi vegaanitkin. Yläkertaan on tuotu myös ohjelmaa, kuten tunnettujen tamperelaisten tähdittämät dj-keikat.

Cafe Pispala

Pispalanharjun Cafe Pispala on portaiden nousemisen arvoinen. Brunssilla tarjoillaan meheviä jenkkipannareita pekonin ja viskisiirapin kera. Valtavat annokset ja suloinen miljöö, brunssilla pöytävaraus must.

Fazer Café Tempo

Tempon talon Fazerissa on menneiden aikojen kahvilatunnelmaa. Erityisesti makeiden leivonnaisten ja teelajikkeiden valikoima on hyvä. Suodatinkahvinkin saa lämpimällä maidolla, ja palvelu on kiireisinäkin hetkinä ystävällistä ja kärsivällistä.

Gopal

Gopal on Tampereen vanhin vegaaniravintola. Mopo lähtee käsistä jo intialaishenkisen buffetin salaattipöydässä. Sokerihiiren kannattaa suunnata Kuninkaankadun ravintolaan. Sen vegaaninen leivonnaisvalikoima vie jalat alta.

Kaffila

Keskustorin kupeessa sijaitseva Kaffila on keskustan söpöimpiä kahviloita. Erikoiskahvitkin saa kasvismaidoilla ja vitriinistä löytyy vegeä. Viikonloppuna tarjolla on kiva aamiaisbuffet hintaan 13,50 euroa.

Katukeittiö Leidi

Leidin sininen paku päivystää kesällä Tammelantorilla ja tapahtumissa. Tarjolla on kasvispainotteista street foodia, kuten falafelia ja leipäjuustocurrya, ja itse tehty kombucha-juoma virkistää kesällä.

Los Pollos

Los Pollos on espanjalaishenkinen ravintola, joka keskittyy kanaruokiin. Kasvis- ja salaattipuoli on täydentynyt, ja listalta löytyy nyt esimerkiksi seitania. Grillikana tarjoillaan itse keitetyn lintuliemen kera. Jälkkäriksi voi nautiskella churroja terästetyn kahvin kera.

Leo

Luomuravintola Leo on kauppahallin kivoimpia lounaspaikkoja. Perjantaisin tarjoillaan poropastaa, josta on tullut ilmiö. Pasta on mukavan napakkaa, vaikka kyseessä ei ole italialainen ravintola.

Mimosa

Mimosa on Tampereen sympaattisin kahvila, jonka asiakaspalvelusta moni voisi ottaa oppia. Täältä saa vegaanisena niin vihiksiä, erikoiskahveja kuin pullaakin. Tervetulleita ovat niin Tammelan mummot kuin taidelukion hipsterit.

Mokkamestarit

Mokkamestarit on kahvifriikin paratiisi. Takuuvarma paikka, kun haluat ostaa yksilöllisen kahvilahjan, kahvi- tai teevälineitä. Miljöö on persoonallinen, ja asiakkaat voivat itse käydä vaihtamassa vinyylejä levysoittimeen.

Neljä Vuodenaikaa

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa on pala Ranskaa Tampereella. Saat 10 eurolla kaupungin parhaan aamiaisen tai jumalaisen bistrolounaan, ja puodin puolelta voi ostaa kotiin vaikka meheviä makkaroita. Chef´s Table -erikoiskattauksessa voi päästä nauttimaan täydellistä kohokasta ja uskomattomia, taideteoksia lähenteleviä jälkiruokia.

Papu ja Pata

Lounaskahvila Papu ja Pata tarjoilee Kalevassa vegaanisen lounasbuffetin. Kotiruokaa markkinoidaan herkullisuus edellä, joten tänne löytävät niin raksaduunarit kuin hipsteritkin. Sinulle, joka kaipaat lapsuuden lohturuokia veganisoituina.

Pella´s Cafe

Pella´s on harvoja paikkoja, joissa keliaakikko herkuttelee sydämensä kyllyydestä. Suuri osa ihanista kakuista on gluteenittomia. Leipäpöydästä löytyy gluteenitonta leipää ja karjalanpiirakoita. Hyvä brunssi.

Puisto

Ravintola Puisto on S-ryhmän parhaita paikkoja. Yläkerrassa on iso kahvila, jonka valikoima on laaja. Tämä on lasten lempiaamupalapaikka, koska tarjolla on vohveleita. Alakerrassa on ravintola, jonka lounaalla ja illallisella kasvissyöjät huomioidaan. Mahtavat maisemat.

Tallipihan kahvila

Tallipihan miljöö on kaunis kuin karamelli, samoin kahvilan vitriinin sisältö. Tarjolla on keittoja, salaatteja, leivonnaisia, erikoiskahveja ja glögiä. Maustetut ja terästetyt kaakaot ovat paikan erikoisuus. Malibukaakao on ihanan kasari.

Viikinsaari

Kesäravintola Viikinsaari on herännyt Anette Mellinin luotsaamana uuteen kukoistukseen. Brunssilla ei tarjoilla eineksiä, vaan saaren yrteistä tehtyjä herkkuja. Illalla salissa nautitaan fiinimpää ruokaa, ja terassilla voi herkutella tapaksilla ja lohikeitolla.

Viikinsaaren brunssi
Tampereen parhaat ravintolat
mitä ystävyys on

Herkkuostoksia kotiin

Ahlmanin tilapuoti

Ahlmanin tilapuodissa kaikki on niin tuoretta ja lähellä tuotettua kuin olla voi. Kaupassa myydään oman tilan lihaa, juustoa, jugurtteja, munia ja leivonnaisia. Ahlmanin miljöö on ihana. Täällä kaupunkilaislapsetkin pääsevät näkemään lehmiä.

East Asia Mart

East Asia Mart Tullintorilla on herkkukeidas inlaiasen, japanilaisen, vietnamilaisen ja thaimaalaisen ruoan ystäville. Nuuudeleita ja soijakastikkeita löytyy joka lähtöön. Lämpötiskistä voi ostaa pikkupurtavaa, esimerkiksi dumplingeja.

Family Market

Family Market Kuninkaankadulla taas on oikea paikka, johon suunnistaa, kun kaipaat harissaa, tahinia, ruusuvettä tai muita Välimeren alueen ja Lähi-idän makuja. Avarassa kaupassa on helppo liikkua ja löytää etsimänsä.

Flinda

Kauppahallin juomapuoti Flinda on oluenystävän paratiisi. Putiikissa on parempi valikoima kuin Alkon oluthyllyllä. Täällä saa myös palvelua, toisin kuin marketeissa. Kun ostat Flindan kangaskassin, saat sitä näyttämällä alennusta.

K-ketjun parhaat

Suosikkejani Tampereen K-ketjun kaupoista ovat Tammelan K-Mestari, keskustan K-Supermarket Kuninkaankulma ja K-Supermarket Ratina. Valikoimassa on tuhansien limsojen ja keksien sijaan hyvää lihaa, kalaa, vihanneksia, vegaanisia tuotteita, erikoisoluita ja muita laatujuomia.

Kalaherkut Nygren

Nygrenin kalatiski on tamperelainen ilmiö. Kauppahallin myymälästä löytyvät lohet, silakat, sinisimpukat, mateet ja turskankielet. Kalaherkkuja myydään myös Tammelantorilla – tämä vinkiksi kaikille jouluruuhkaa vältteleville.

Kauppahallin puodit, leipomot ja ravintolat

Lihat, kalat, kasvikset, leivät, kakut, juustot…. ei ole kovin montaa asiaa, joita Tampereen kauppahallista ei saisi. Hallista löytyy myös lounasta moneen makuun. Testaa Pyörykkäbaarin jättimäiset lihapullat, 4 Vuodenajan bouillabaisse, Umamin sushit ja Leon luomucurryt.

Keittiöelämää

Culinaria Keittiöelämää on italialaisen ruoan ystävän mekka. Löydät täältä niin pestot, Martellin pastat, panettone-kakut kuin kokkausvälineet. Seuraa keittiöelämän Facebook-sivua, sillä päivitykset ovat melkoisia infopaketteja.

S-ketjun parhaat

Kun Sokoksen Herkussa oppii suunnistamaan, täältä löytää kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Myös Stockmannin Food Market Herkku on nykyään S-ryhmän. Toivon selkeämpää sijoittelua, mutta kun hakusessa on tryffeliöljy, löydän sitä varmimmin täältä, jopa useita laatuja

Tampereen kauppahalli iltahalli
Tampereen kauppahalli iltahalli
Tampereen kauppahalli iltahalli

Ruokatapahtumat

Kauppahallin iltahalli

Kauppahallin iltahallia on toivottu, ja vihdoin se saatiin. Reilun vuoden ajan halli on ollut auki joka kuukauden ensimmäisen perjantai-illan. Hallissa on entistä enemmän muitakin tapahtumia, ja perheen pienimmät huomioidaan maukkaalla herkkurastiradalla.

Pantin talon kesätapahtumat

Pantin talon alakerrassa toimii Deli 1909 ja yläkerrassa venäläinen tilausravintola Laterna. Talon sisäpihasta on muodostunut intiimien ruoka- ja juomafestivaalien näyttämö. Fiestoissa pääsee maistelemaan niin viinejä, oluita, siidereitä kuin ruokiakin ja kuuntelemaan musiikkia.

TAMKin Catering Studion tapahtumat

TAMKin Catering Studio on restonomiopiskelijoiden oppimisympäristö, jossa järjestetään myös yleisötapahtumia. Huokealla pääsylipulla voi päästä vaikkapa ruokamatkalle ympäri maailman. Olen maistellut täällä niin jambalayaa kuin ranskalaisia macaron-leivoksia.

Tamperrada

Pintxo-tapahtuma Tamperradaa kehtaa kehua Suomen komeimmaksi. Ravintolat tarjoilevat viiden päivän ajan edullisia pikkupaloja eli pintxoja, joista sekä yleisö että ammattilaisraati valitsee suosikkinsa. Ravintoloiden kiertäminen on hauska tapa tutustua Tampereeseen ja uusiin ravintoloihin.

Kukkaisviikkojen Gourmetkortteli 2018
Tampereen Kauppahallin iltahalli
Kukkaisviikkojen Gourmetkortteli 2018
 

16 Kommenttia

 1. Lisäsin ostospaikkoihin vielä East Asia Martin ja Family Marketista. Edellisessä on kattavasti Kauko-idän, jälkimmäisesssä Lähi-Idän herkkuja.

 2. Tämäpä onkin mitä mainioin lista, kirjanmerkiksi laitoin heti! Aina välillä luonani kyläilee ulkomaalaisia ystäviä ja on mukava viedä heitä välillä ravintolaankin (missä syömistä harvoin itse harrastan). Etenkin tiedot suomalaisia ruokia tarjoilevista paikoista tuli tarpeeseen!

 3. Semmoinen fiksusti, että An Nam on kyllä auki näin talvellakin to-su, jos vain sää on ok. Eilen viimeksi kävin keitolla siellä.

 4. Semmoinen fiksaus, että An Nam on kyllä auki näin talvellakin to-su, jos vain sää on ok. Eilen viimeksi kävin keitolla siellä.

 5. Makuja maailmalta -kohtaan lisäisin ehdottomasti myös nepalilaisen The Everest Cuisinen Laukontorilla! Siellä on ruokalistalla perinteisten pohjois-intialaistyylisten ruokien lisäksi momo-nyyttejä ja newarien perinneruoka chhoila (löytyy alkupaloista). Omistajapariskunta on kahdella tohtorintutkinnollaan varmaankin Suomen ravintoloiden korkeimmin koulutettu. 😀

  • Olikohan juuri tuo mesta, jossa Syväkurkku kävi hiljattain ja maisteli juurikin kyseisiä nyyttejä. Kuulostaa niin herkulta, että tuonne pitää nyt ihan erikseen mennä.

  • Ääni Everest Cuisinelle. Olen niin onnekas, että kyseessä on myös vakituinen lounaspaikkani. ❤

   • No nyt tänne on pakko mennä! Aaaah miten mä oon voinut elää aikaa ilman blogeja, somea ja helppoja suosituksia! <3

   • Kyllä, mutta tässä on sellainen tragedia, että Everest Cuisine on ollut nyt jo jonkin aikaa suljettu jonkin sähköprobleeman vuoksi. Kertoivat asiasta taannoin Facebook-sivullaan ja lupasivat ilmoittaa heti kun ravintola on taas auki.

    Toistaiseksi minä ja työkaverini odotamme ilmoitusta sydän murheesta mykkyräisenä. Ikävä on!

    • Hyvä kun sanoit tän just viikonloppuna. Olin meinaan menossa skidin kanssa tonne. Harmi. meny näyttää todella hyvältä perusmestoihin verrattuna.

 6. Odotamme innoissaan 2021 listaa 🙂

  • Samoin! Päätin jättää 2020 listan välistä, kun tilanne on niin epävarma kaikilla mahdollisilla tavoilla. Toivottavasti tämän vuoden lopulla saisi jo uudet rankkaukset tehtyä. 🙂

 7. Kiitos hyvästä ja hyödyllisestä artikkelista!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.