Ei niin kevyttä kesäruokaa: Kermainen sienipizza

Ruokailuistamme saa varmaan tämän blogin perusteella tosi epäterveellisen kuvan. Ihan kuin söisimme koko ajan vain pizzaa, pastaa ja risottoa.

Tai ehkä syömmekin.

No nyt söimme taas, pizzaa nimittäin. Halusin yhdistää lempeitä, kermaisia makuja. Sieniä, ranskankermaa, sipulia, rasvaista lihaa ja tuoreita kotimaisia tomaatteja. Tämän pizzan kastike on tehty itse kokonaisista tomaateista ja maustettu hyvin lempeästi. Jo kastikkeen väri on paljon pehmeämpi kuin kaupan tomaattimurskasta tai -pyreestä tehdyn kastikkeen.

Voit tehdä todella helpon ja nopean pizzapohjan veteen tai nostatella taikinaa hartaammin maidon voimalla.

Lempeä tomaattikastike:

noin puoli kiloa kotimaisia, erittäin kypsiä tomaatteja
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
sokeria
mustapippuria
kuullottamiseen öljyä

Täyte:

7 suurta herkkusientä
150 grammaa rasvaista, savustettua sianlihaa
pari kourallista mozzarellaraastetta

Päälle:

ranskankermaa
tuoretta basilikaa tai timjamia
mustapippuria

Jos haluat tehdä kastikkeen viimeisen päälle, aloita kalttaamalla tomaatit. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, kunhan perkaat tomaatit hyvin. Poista tomaateista kannat ja paloittele tomaatit pieneksi hakkelukseksi.

Murskaa valkosipuli hienoksi ja kuumenna kattilassa hieman öljyä. Kuullota valkosipulia hetki, ja lisää joukkoon tomaattikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit ovat hajonneet ja saostuneet paksuksi kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kastikkeen ei ole tarkoitus olla kovin terävää, joten ole varovainen pippurin kanssa. Sokeria voi käyttää yhtä paljon kuin suolaa. Anna kastikkeen vetäytyä hetki.

Kuva hieman vääristää värejä. Luonnossa itse tomaateista tehty kastike on lähes oranssia, toisin kuin purkkikastikkeet.
Kuva hieman vääristää värejä. Luonnossa itse tomaateista tehty kastike on lähes oranssia, toisin kuin purkkikastikkeet.

Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi ja revi liha pienehköiksi paloiksi. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Lisää sienet, liha ja lopuksi päälle mozzarellaraastetta. Paista pizzaa uunin alatasossa, noin 200 asteessa, kunnes pizzan reunat ja juusto ovat saaneet kullankeltaisen sävyn.

Levitä kuuman pizzan päälle nokareina ranskankermaa, rouhaise hieman mustapippuria ja koristele tuoreella basilikalla tai timjamilla. Pehmeän, kermaisen pizzan kanssa juomaksi sopii vehnäolut tai raikas lager.

Teemme usein mausteisia pizzoja. Tämä täyteläinen (ja aika rasvainen...) makuyhdistelmä nousi kuitenkin heti yhdeksi suosikikseni.
Teemme usein mausteisia pizzoja. Tämä täyteläinen (ja aika rasvainen…) makuyhdistelmä nousi kuitenkin heti yhdeksi suosikikseni.
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.