Uutisista päivää: Rautatieasemalle seitsemän ravintolaa, Koskikeskukseen maan suurin jäätelökahvila

Tampereen ruokaskenessä tapahtuu nyt urakalla. Kerrotaan alkuun isoin uutinen eli rautatieasemalle tuleva ravintolamaailma. Tamperelaisen mukaan Food Stationiksi nimetty kokonaisuus tulee tunneliin, joka puhkaistaan yhdyskäytäväksi nykyisten kahden tunnelin välille.

Food Stationin ravintolat julkistetaan elokuun alussa, ja avajaisia vietetään 30. elokuuta. Finnparkin palvelupäällikkö Johanna Saarinen luonnehtii ravintoloita ”kiinnostaviksi uutuuksiksi ja legendaarisiksi tamperelaisiksi ravintolakonsepteiksi”. Mitä tämä voi tarkoittaa? Parhaimmillaan tunnettujen ravintoloiden bistroja ja kahviloita, tyyliin H & H Deli. Siis helppoja ja nopeasti syötäviä, matkustajille sopivia annoksia, hyvistä raaka-aineista ja kilpailukykyiseen hintaan. Muistelen Berthan yrittäjien haaveilleen joskus Aamulehden haastattelussa rennosta bistrosta pystybaareineen. Voisiko nyt olla sen aika?

Pahimmillaan kuvailu voi tarkoittaa mielikuvituksettomia pikaruokaketjuja. Ainakin helsinkiläiset Chilit ja Chico´sit eivät ole vielä rantautuneet Manseen, enkä toivo niiden koskaan rantautuvankaan. Ikävimmillään ”kiinnostavat uutuudet” ovat näitä pääkaupunkiseudun bulkkiravintoloita. Tylsimmillään ”legendaariset tamperelaiset” taas tarkoittavat siipi- ja kebab-paikkoja. Kaupungissa on mielestäni ihan tarpeeksi pikaruokapaikkoja jo nyt. Pizzaa, kebabia ja malesialaisten tekemää niin sanottua ”kiinalaista” saa joka kadunkulmasta. Maukkaita ja ravitsevia salaatteja, leipiä, wokkeja, susheja ja keittoja saakin sitten etsiä ahkerammin.

Blues Lovers -yhdistys järjestää Cajun Partyn Mustanlahden satamassa lauantaina 20.7. Juhlia on vissiin järjestetty jo usean vuoden ajan, mutta jostain syystä en ole aikaisemmin kuullut tästä. Yhdistys mainostaa tapahtumansa olevan Suomen ainoa cajun-juhla. Yhdistyksen sivuilla kerrotaan perin pohjin tapahtuman musiikkiannista, mutta minua kiinnostaa enemmän ruoka. Toivottavasti tarjolla olisi oikeaa cajun-ruokaa, joka olisi maltettu marinoida itse kunnon raaka-aineista. Suorastaan harras maustaminen ja marinoituminen, merenelävät ja kaikki mahdolliset sian osat ovat cajun-ruoan sydän. Merenelävistä en haaveile, mutta pitkään marinoitu, ylikypsä sika maistuisi.

Tampereen versio San Sebastianin päivän La Tamborrada -juhlasta on Tamperrada. Tampereen versio baskien juhlasta tosin kestää kokonaisen viikon. Useat ravintolat tarjoilevat viikon ajan pirkanmaalaisista raaka-aineista tehtyjä pikkupaloja eli pintxoksia. Tapahtuman nettisivuilla kerrotaan, että yleisö voi käydä maistelemassa kaikkien mukana olevien ravintoloiden makupaloja 2 euron hintaan ja äänestää niistä suosikkinsa. Toivottavasti sivuja päivitettäisiin jo heinäkuun aikana. Odotan mielenkiinnolla, mitkä ravintolat ovat mukana ja millaisin annoksin.

Lopuksi jälkiruoka. Minettin jäätelötehdas avaa elokuun lopussa Koskikeskukseen Suomen suurimman jäätelökahvilan. Valikoimasta löytyy myös jäätelödonitseja ja muita leivonnaisia. Jäätelömakuja valikoimassa on melkein 100. Mmm. Kuulostaa ihanalta. Tunnustan häpeäkseni, että en ole vielä ehtinyt maistaa Minettin jätskejä, koska kioskeille on aina aivan törkeä jono. Olen kuitenkin kuullut luotettavalta (lue: nirsolta ja vaativalta) taholta, että jäätelöt ovat todella laadukkaita, ja aidot raaka-aineet todella maistaa.

No niin, nyt sitten vain kehiin ilmiantoja ja spekulaatioita Food Stationista. Petymmekö vai yllätymmekö iloisesti?

 

5 Kommenttia

 1. Mä näin tuon Johannan haastattelun jossain ja tuli heti mieleen, et Tapolaa ja siipiä tiedossa, kahvilana Siilinkari tai joku muu yhtä ’villi’. Aamulehden sivuille nousi perinteinen ”KFC, Starbucks, Hooters, Burger King”-huutelu, mutta oon melko varma että mitään hirveän suurta yllätystä ei ole luvassa. Toki olisihan se mukava olla väärässä ja saada jotain aidosti yllättävää Tampereelle 🙂

  Jäätelökahvilaa odotellessa, oikein hyviä uutisia ^^

  • Ajattelepa, jos Tampereelle tulisi Hooters! Jollain kornilla tavalla se sopisi juuri tänne. Mutta perinteisellä Tapola-Linkosuo-Teivon liha -linjalla tässä varmaan mennään. Jos tuonne tulee vielä yksikin roskaruokapaikka, hirttäydyn henkisesti. Tammelassa on 150 metrin päässä kolme kebsulaa ja Hesburger, asemalla Taco House ja Stokkaa vastapäätä Mäkkäri. Perkele. Kun sitä nopeasti valmistettavaa ja nautittavaa ruokaa voi tehdä myös kunnon raaka-aineista ja friteeraamatta.

 2. Itselleni tuli heti mieleen tuosta food stationista Burger King. saapa nähdä mitä sieltä sitten ilmestyy.

 3. Moe Sinä Savusuolainen & muut:
  Onhan siinä Stockmannin ja ortodoksikirkon välissä (likempänä Hämeenkatua) Armas Katukeittiö & deli, joka tarjoaa maukasta, itsetehtyä ja ravitsevaa lähiruoka-lounasta ym
  – ja niitä lähikebabeja, keittoja unohtamatta… Hellurei!
  Nettisivu löytyy näköjään vielä ”vanhalla” nimellä: http://www.maitokauppa.fi
  Tuomiokirkonkatu 17

  En uskalla edes arvata mitä tuonne rautatieaseman ruokastatioonille tulee…
  Kohtahan tuo nähhään millainen soppa siellä porisee…ko?

  • Armas on loistava! Olen hehkuttanutkin sitä pari kertaa. Kerrankin terveellistä, persoonallista ja maukasta ruokaa kunnon raaka-aineista. Se kebab on mahtava konsepti. Yksinkertainen, maistuu monenlaisille ihmisille, mausteita käytetään rohkeasti ja raaka-aineiden tuoreuden todellakin maistaa. Olin tosi iloinen kun kuulin, että Armas laajenee syksyllä Hervantaan

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.