Banaanimuffinit, banaanimuffinssit, banaanimuffinsit, suklaahippumuffinsit, suklaahippumuffinit

Mehevät banaani-suklaamuffinit

Muffinit vai muffinsit, poteito potato. Oli miten oli, mutta mehevät banaani-suklaamuffinit piristävät sadepäivää. Keittiöön levisi herkullisen mausteinen tuoksu, ja kolean alkukesän ankeus unohtui hetkeksi.

Banaanileipä muuttuu muffineiksi

Banaanimuffinsien ohje pohjautuu laittoman hyvän banaanileipäni reseptiin. Maistoin viime syksynä Hollannissa uskomattoman muhevaa, rasvaista ja mausteista banaanileipää, jota jäin haikailemaan. Vertailin eri ohjeita, löysin sopivan pohjan ja muokkasin siitä oman versioni.

Kuivatuilla hedelmillä höystetystä banaanileivästä tuli todella hyvää. Lapset vetelivät leipää sellaisenaan, minä Goudan ja suolaisen levitteen kanssa.

Järkeilin, että banaanimuffinit eivät vaadi sen ihmeempää kuin hitusen lisäsokeria. Käytin siis pohjana banaanileivän ohjetta ja lisäsin taikinaan sokeria ja kardemummaa. Halusin tähänkin leivonnaiseen sattumia, joten sekoitin joukkoon myös raastettua tummaa suklaata ja rouhittuja pähkinöitä. Nam!

Viimeisestä banaanista jäi yli puolikas, joten siivutin sen vielä koristeeksi muffinien päälle. Eivätkös ole söpöliinejä?

mehevät banaani-suklaamuffinit

VINK: Käytin tummaa sokeria, koska sitä oli, mutta voit makeuttaa taikinan myös vaalealla sokerilla.

VINK VINK: Banaanien kypsyys vaikuttaa huomattavasti taikinan makeuteen. Maistele siis taikinaa ja lisää sokeria tarpeen mukaan.

VINK VINK VINK: Voit jättää pähkinämurskan pois ja käyttää hieman enemmän, noin 100 grammaa suklaarouhetta

Mehevät banaani-suklaamuffinit

12 kappaletta

  • 3 mustunutta banaania
  • 120 grammaa voita
  • 0,75 – 1,5 desiä tummaa sokeria
  • 2 munaa
  • 3 desiä vehnäjauhoa
  • 1 desi maitoa tai muuta maitotuotetta
  • 2 teelusikallista leivinjauhetta
  • 0,5 teelusikallista suolaa
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 1 teelusikallinen kardemummaa
  • kourallinen mieluisia rouhittuja pähkinöitä
  • 70 grammaa rouhittua tummaa suklaata

Pinnalle:

  • Puolikas banaani viipaleina

  1. Kuori ja muussaa banaanit tasaiseksi soseeksi. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja sulata se.
  2. Sekoita banaanisose, munat, voisula ja sokeri huolellisesti.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma.
  4. Sekoita jauhoseos banaaniseokseen parissa erässä. Älä kuitenkaan vatkaa voimakkaasti.
  5. Lisää maito, rouhitut pähkinät ja suklaahiput taikinaan.
  6. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Jaa taikina vuokiin. Koristele banaanimuffinit halutessasi banaaniviipaleilla.
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leivonnaisten pinta on kullanruskea, eikä kokeilutikkuun jää raakaa taikinaa.

Banaania pannariin ja brownieen

Banaanipannari on meillä toinen lohturuoka, jota leivotaan pikkuväelle silloin, kun toinen vanhemmista on reissuissa tai on vähän mälsää. Olen leiponut pannukakun valehtelematta satoja kertoja, ja sen tuoksu jaksaa ihastuttaa joka kerta. Banaanipannukakku on itse asiassa hyvinkin fiksu välipala. En laita siihen kauheasti sokeria ja lisään taikinaan aina kauraleseitä tai -hiutaleita.

Syvän suklaiset banaanibrowniet syntyivät, kun minulla oli brownie-villitys. Kyseiset suklaabrowniet ovat vegaanisia ja mielestäni jopa parempia kuin tavalliset browniet.

Ja kun brownie-huuma nyt tuli puheeksi, kas tässä, mansikka-suklaabrowniet. Näistä saa nyt tosi nättejä, kun kaupoissa alkaa olla kauniita hollantilaisia ja espanjalaisia manssuja, vieläpä häkellyttävän makeita. Ja kyllä, minä käytän sanaa manssu, ylpeästi ja häpeilemättä! 😀

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.