Uusimmat tekstit

kukkakaalirisotto ohje

Pecorinolla terästetty kukkakaalirisotto

Haa, viikonloppuna muistin taas, miksi ruokablogin aloittaminen on ollut suurimpia neronleimauksiani. Kokosin ennen reseptejä epämääräisiin leike- ja paperikasoihin. Omien sörsseleideni ainesosia en kirjoittanut ylös, koska kyllä mää nyt ens kerralla muistan, miten tää tehdään. Hah! Arvatkaas muistinko? Muistinko juuri niitä ”älä missään nimessä tee näin vaan näin” -vinkkejä, jotka opin […]

Kun nainen lyö – Huojuva talo muistuttaa, ettei hulluus katso sukupuolta

(*Sain ilmaiset pressiliput, myös kaikki kuvat Tampereen Teatteri: Harri Hinkka) Ahdistaa, itkettää, kiihdyttää. Nämä olivat ensitunnelmani Tampereen Teatterin Huojuvan talon ensi-illan jälkeen. Ohjaaja Antti Mikkola tuo Maria Jotunin klassikon Frenckell-näyttämölle tavalla, johon pakko reagoida jotenkin. Osa tulee lähtemään kotiin varmasti järkyttyneenä, jos toiveissa on ollut arjen yläpuolelle nostava kepeä kulttuuri-ilta. […]

helppo bliniohje

Perunablinipannari, rapuja, mummonkurkkuja ja sitruunaa

Elo-syyskuun vaihde on ehkä ihaninta kokkailuaikaa. Kesän helman liepeestä voi pitää kiinni hetken, mutta kaikkialla pursuilee jo syksyn meheviä makuja ja värejä. Illat tummuvat, mutta eivät ole vielä syviä ja synkkiä. Näissä aatoksissa toteutin ruokaiden, joka muhi mielessäni koko kesän, joka oli liian kiireinen kokkailuun. Käryherkkänä ihmisenä tykkään valmistaa kotona […]

Food and Art Mäntässä

Vain viiden tomaatin tähden – tämän vuoksi voisin maksaa illallisesta Mäntän Food and Artissa 500 euroa

(*Pernod Ricard Finland tarjosi päivän aterioineen, matkoineen ja majoituksineen) Miltä kuulostaisi useiden tuntien illallinen, jonka takana ei ole vain yhtä, vaan useita Michelin-kokkeja? Tällaisesta herkusta pääsi nauttimaan ihan täällä kotoisella Pirkanmaallamme viikko sitten. Food Camp Finland -organisaatio kokosi maailman huippukokit Mäntän Serlachius-museoihin jo neljännen kerran Food and Art -tapahtumaan. Tapahtuman […]