Uusimmat tekstit

kurkumalla maustettu veriappelsiinirahka

Veriappelsiinirahka hunajan ja kurkuman kera

No niin, tänä vuonna olen inessä skenessä. Kuten kunnollinen ruokahipsteri konsanaan, minäkin kokkaan sesonkiruokaa italialaisista veriappelsiineista. Viime vuonnahan yritykseni tyssähti siihen, että lähikaupasta löytyi veriappelsiinien sijaan vain puoliveriappelsiineja. Kyllä vain. Puoliveriappelsiineja. Nyt tähdet olivat kuitenkin puolellani ja löysin täysveriappelsiineja. Loihdin niistä helpon rahkan, jossa on kuitenkin pientä twistiä. Ensinnäkin ripautin […]

punajuuripyttipannu vuohenjuustokastike

Punajuuripyttipannu ja jugurtti-vuohenjuustokastike

Lupauduin kuukausi sitten mukaan Epätrendikkään ruokablogin Suomiruokahaasteeseen. Se oli hyvä veto, koska olemme käyttäneet kotimaisia juureksia vielä enemmän kuin tavallisesti. Nyt jääkaapista löytyi puoli pussia punajuuria, joista halusin loihtia jotain nopeaa uunikalan kylkeen. Tein pyttipannun, jonka pääosassa ei ollutkaan peruna, vaan punajuuri. Käytin toki myös perunaa, vähän porkkanaa ja suursuosikkiani […]

sopiva suolan määrä ruoassa

Liika tarkkuus tekee kokkailusta ilotonta saivartelua

Viikonloppuna minunkin some-feediini osui tämä Seuran toimittaja Miia Saaren bloggaus, joka käsittelee suolan määrää resepteissä. Saaren mielestä termit ”ripaus suolaa” ja ”suolaa oman maun mukaan” ovat ärsyttäviä, jopa kirjoittajan ammattitaidottomuuden merkkejä. Epämääräiset suolaripaukset sopivat Saaren mielestä kotikeittiöön, eivät keittokirjoihin. Minä olen asiasta vahvasti eri mieltä. Saaren mielestä hänen oikeutensa kuluttajana […]

ratatouille uunissa ohje resepti

5 ihanaa uuniruokaa viikonloppuun

Koin eilen suorastaan liikuttavan hetken Hietsun kauppahallin italialaisravintola Correttossa. Suuressa ja kalliissa maailmassa kun oltiin, päätin pihistellä ja valitsin menun halvimman annoksen, 13 euroa maksavan ragu bolognesen. Tämä yksinkertainen, hartaudella haudutettu jauhelihapasta kolahti herkkään kohtaani, sillä juuri tällaista ruokaa haluan syödä harmaina talvipäivinä ja viikonloppuisin. Kiireettömästi uunissa muhinutta herkkua, jonka […]