Uusimmat tekstit

Pimientos de Padrón ohje

Pimientos de Padrón eli paahdetut pikkupaprikat

Barcelona on yksi suosikkikaupunkejani, joihin palaan kerta toisensa jälkeen. Kuusi vuotta sitten ihastutin Villenkin tähän värikkääseen ja boheemiin pieneen suurkaupunkiin ja sen ruokakulttuuriin. Elimme häämatkamme tapaksilla (okei, sangrialla myös). Pyysimme usein ravintolassa kokkia valmistamaan meille suositusannoksia mielensä mukaan. Joka kerta pöytään kannettiin lautasellinen lähes mustiksi paahdettuja, pieniä ja ruttuisia paprikoita. […]

lapsen kanssa ravintolassa

Fine dining -ravintolaan lapsen kanssa? Vinkit onnistuneeseen iltaan

Kirjoitin viime kesänä yhden bogihistoriani suosituimmista teksteistä, joka käsitteli ulkona syömistä lasten kanssa. Vuosi sitten näihin aikoihin mediassa kohistiin (taas vaihteeksi) aiheesta lapsiperheet ravintolassa. Ruokaharrastajana, äitinä ja mukavuudenhaluisena ihmisenä mielipiteeni aiheesta on pähkinänkuoressa se, että lapsilla on oikeus syödä muuallakin kuin Rossossa tai Hesburgerissa. Vanhemmilta odotan tilannetajua ja lapsen opastamista. […]

Tampereen Riesling-viikot 2017

Petrolia, parsaa ja hattaraa – tärpit Tampereen Riesling-viikoilta

(*Söin ja join ilmaiseksi) Riesling ja Spätburgunder -viikot ovat taas täällä. Nimensä mukaisesti tapahtuman idea on esitellä saksalaisia Rieslingejä ja Pinot Noireja eli Spätburgundereja. Tapahtuman järjestää Saksan viinitiedotus, ja tänä vuonna siihen osallistuu kymmenen suomalaista kaupunkia. Tampereen Riesling-viikoilla on mukana yksitoista ravintolaa, jotka löytyvät täältä. Valikoimaa on rennosta gastropubruoasta hienostuneeseen […]

Arvostakaa itseänne, perkele!

Some on ollut reilun viikon ajan täynnä Ping Helsinki 2017 -päivityksiä. Pinkkejä ilmapalloja, skumppalaseja, puhujien inspiroivimpia onelinereita ja halauskuvia. Casey Neistatin, Ann Haleyn ja Ilkka Halavan puheenvuoroja on siteerattu sen verran moneen kertaan, että hyppään saman tien omiin ajatuksiini ja tunnelmiini. Viime vuoden Pingissä olin vielä hämmentynyt noviisi. En sopinut […]