Uusimmat tekstit

Pienennä ruokahävikkiä ja säästä rahaa – 6 helppoa vinkkiä

Olin pyllähtää tuolilta alas, kun törmäsin Ylen uutiseen kotitalouksien ruokahävikistä. Olen puhunut monesti siitä, miten paljon ruoan roskiin heittäminen ahdistaa minua. Nyt ahdistukseni pärähti tappiin, sillä suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 100 000 henkilöauton päästöjä. Heitämme joka vuosi 450 miljonaa kiloa ruokaa roskiin. Rahassa se tarkoittaa 500 miljoonan euron syytämistä […]

tulinen porkkana-kaalisalaatti ja havaijilaiset kana-ananasvartaat

Tulinen porkkanasalaatti thai-tyyliin ja tahmeat kana-ananasvartaat

Thaimaalaisen keittiön saloihin perehtyneet kaverimme tarjosivat meille edellisviikonloppuna ihanaa tulista papaijasalaattia. Tai no, papaija ja papaija. Tuoretta papaijaa, saati vihreää sellaista kun ei Suomesta tahdo ainakaan saada. Kaverimme olivatkin korvanneet papaijan porkkanalla. Se ei haitannut, sillä salaatin juju on tulisessa pähkinäkastikkeessa. Makea porkkana sopii sen kanssa mahtavasti yhteen. Innostuin raikkaasta […]

Los Pollos Tampere arvostelu

Arvostelu: Los Pollos palauttaa kanankoiven kunnian

Käsi ylös, kuinka monta kertaa olet törmännyt 2000-luvulla yllä olevan kaltaiseen ravintola-annokseen? Niinpä. Kun ravintolan listalla on kanaa, se on yleensä broilerin rintaa. Kaiken lisäksi aivan liian usein kuivaa ja tikkuista sellaista. Tilaan broileria todella harvoin, koska yhdeksän kertaa kymmenestä annos on nuiva pettymys. Rinta on mielestäni myös broitsun tylsin […]

Miten huono-osainen osaa kasvattaa hyväosaisen lapsen?

Kävin eilen kiinnostavan Facebook-keskustelun, joka alkoi kesälomasuunnitelmistamme. Lähdemme kaveriperheen kanssa toistamiseen Espanjaan, ja tämän kuultuaan lapsemme puhkesi hillittömään itkuun. Olemme käyneet joka kesä sukulaisporukalla Kreikassa, joten hänelle Kreikka on yhtä kuin kaikki aurinkoiset paikat, joissa on meri ja joissa syödään suklaajätskiä. Tieto Espanjaan lähdöstä siis mursi hänen maailmanjärjestyksensä. Naureskelin Facebookissa, […]