Uusimmat tekstit

Kreikkalainen kaneli-tomaattikana kapama

Kreikkalainen kanelikana eli kapama

Kokkailuni alkaa usein siitä, että mielessäni alkaa pyöriä jokin mauste ja raaka-aine, jotka haluan yhdistää, tällä kertaa kaneli ja broileri. Halusin tehdä kanelikanaa ja mietiskelin, mihin suuntaan virittäisin reseptiä. Kaikki thai-tyylinen ja kookosmaitoa sisältävä vei ajatukset liikaa joulupuuroon. Pinterestissä törmäsin onneksi ihan kuuloiseen kreikkalaiseen reseptiin, kapamaan. Kapama on juuri sellainen […]

Perheloma Tukholmassa: muumihytissä Junibackenin satumaailmaan

Marraskuun lopussa vietimme kaivatun miniloman. Lähdimme sukulaispoppoolla pariksi päiväksi Tukholmaan, sillä lastenkulttuurikeskus Junibackenissa on muumien oma teemahuone tammikuuhun 2017 asti. Tyttäremme on monen muun 3-vuotiaan tavoin hulluna muumeihin, joten päätimme pyhittää risteilyn lapsille ja näille valkoisille patukoille. Seilasimme toisen matkan Silja Serenadella ja toisen Symphonylla. Molemmissa laivoissa on muutama muumiteeman […]

Pastaa puttanesca-tyyliin järkisärjestä

Syksyllä silmiini osui tavallisessa pikkukaupassa tuote, joka suorastaan huusi nimeäni. Kotimaisesta särjestä tehty marinoitu kalatuote, jossa ei ole teräviä ruotoja ja joka ei rasita ympäristöä. Tadaa: se on Järkisärki, Järki Särki eli järkisärki. Miten tämäkin tuote nyt kuuluisi sitten kirjoittaa – onko se vielä tuotemerkki vai jo härkiksen tai jauhelihan […]

70-luvun keittokirja Mansen Menu

Tamperelaisjulkkisten 70-luvun herkkuja: Möskäpata, potenssiaamiainen ja munakeitto

Kävimme vappuna drinksuilla naapureiden luona ja huomasin heidän kirjahyllyssään hauskan opuksen. Mansen menu -niminen kirja on vuodelta 1973, ja sen on kustantanut Kaarilan Lions Club. Kirjaan on koottu reseptejä 70-luvun tunnetuilta tamperelaisilta. Mukana ovat niin kansanmuusikko Irwin, kirjailijat Väinö Linna ja Kalle Päätalo kuin teatteridiiva Sylvi Salonen. Valkopippuria, Worchestershire-kastiketta ja […]