Uusimmat tekstit

Perheloma Tukholmassa: muumihytissä Junibackenin satumaailmaan

Marraskuun lopussa vietimme kaivatun miniloman. Lähdimme sukulaispoppoolla pariksi päiväksi Tukholmaan, sillä lastenkulttuurikeskus Junibackenissa on muumien oma teemahuone tammikuuhun 2017 asti. Tyttäremme on monen muun 3-vuotiaan tavoin hulluna muumeihin, joten päätimme pyhittää risteilyn lapsille ja näille valkoisille patukoille. Seilasimme toisen matkan Silja Serenadella ja toisen Symphonylla. Molemmissa laivoissa on muutama muumiteeman […]

Pastaa puttanesca-tyyliin järkisärjestä

Syksyllä silmiini osui tavallisessa pikkukaupassa tuote, joka suorastaan huusi nimeäni. Kotimaisesta särjestä tehty marinoitu kalatuote, jossa ei ole teräviä ruotoja ja joka ei rasita ympäristöä. Tadaa: se on Järkisärki, Järki Särki eli järkisärki. Miten tämäkin tuote nyt kuuluisi sitten kirjoittaa – onko se vielä tuotemerkki vai jo härkiksen tai jauhelihan […]

70-luvun keittokirja Mansen Menu

Tamperelaisjulkkisten 70-luvun herkkuja: Möskäpata, potenssiaamiainen ja munakeitto

Kävimme vappuna drinksuilla naapureiden luona ja huomasin heidän kirjahyllyssään hauskan opuksen. Mansen menu -niminen kirja on vuodelta 1973, ja sen on kustantanut Kaarilan Lions Club. Kirjaan on koottu reseptejä 70-luvun tunnetuilta tamperelaisilta. Mukana ovat niin kansanmuusikko Irwin, kirjailijat Väinö Linna ja Kalle Päätalo kuin teatteridiiva Sylvi Salonen. Valkopippuria, Worchestershire-kastiketta ja […]

Suolaiset joulutortut ohje

Kun makea ei maita: joulutortut savuhärkä-timjamitäytteellä

Pengoin viime viikolla baarikaappimme alahyllyä, jonne tuppaa kertymään sekalaista romua. Samppanjapullojen joukossa on tuikkukynttilöitä, kynttilänjalkoja – ja joulusuklaata. Huimasta makeanhimostamme kertoo jotain se, että suurin osa viime joulun lahjakonvehdeista on edelleen syömättä. Minä julistauduin joskus suklaaholistiksi Twitter-profiiliani myöten, kunnes tajusin, että syön todella vähän makeaa, vaikka nakerrankin sitä joka päivä. […]