Uusimmat tekstit

kurpitsa-juustosalaatti juusto-pähkinä-salaatti

Paahdettu kurpitsa-juustosalaatti

Kävimme viikonloppuna taas Ahlmanin ammattioppilaitoksen ihanassa Läheltä hyvää -tapahtumassa. Ihmettelimme lehmiä, söimme maittavan lounaan ja shoppailimme koulun lähiruokaputiikissa. Mukaan tarttui pari juustoa ja palvattua hevosenpaistia. Pidän kovasti kutunjuustosta, joka on hiukan kuin fetan ja kotijuuston välimuoto. Lempeä, mutta sopivasti suolainen. Sen maku sopii hyvin yhteen makeahkon kurpitsan, täyteläisen pinaatin ja […]

Pizzarium roomalainen levypizza kylmä pizza

Arvostelu: Pizzarium osoittaa, että pikaruoankin voi tehdä hyvin

(*Söin ensimmäisellä kerralla ilmaiseksi ja sain lahjaksi ravintolassa myytäviä tuotteita) Hihkuin ilosta, kun kuulin, että turkulaislähtöinen Pizzarium saapuu Tampereelle. Olen kuunnellut kateellisena Turussa ja Helsingissä vaikuttavien kavereideni hehkutusta ravintolan levypizzoista, jotka on rankattu Suomen parhaiden pizzojen joukkoon. Odotukseni olivat korkealla, kun pääsin maistelemaan pizzoja ravintolan pressitilaisuuteen. Testasin ravintolan heti seuraavana […]

Tampereen paras runebergintorttu

Kulinaristinen evoluutio eli näin syömiseni on muuttunut vuosien aikana

Surffailin erään naistenlehden keskustelupalstalla ja tein erikoisen löydön. Törmäsin nimittäin omiin kirjoituksiini vuosilta 2006−2009. En paljasta teille, mikä saitti tai nimimerkki on kyseessä, sen verran höhliä kannanottoni nimittäin olivat. Tai no, eivät ne tyhmiä ole. Osa mielipiteistäni on niin kirkkaita ja luottavaisia, että oikein hämmästyin. Oliko tuo fiksu ja itsevarma […]

sieni-chilipasta resepti ohje

Chilillä ja sitruunalla maustettu sienipasta

Tämä makupari on minun keittiössäni tuttu. Sitruunaa, persiljaa, chiliä. Potkua ja raikkautta esimerkiksi meksikolaisiin, maurilaisiin ja aasialaisiin ruokiin. Sen sijaan suomalaisten metsäsienten yhdistäminen tähän komboon ei heti ensimmäisenä putkahda mieleeni. Ensinnäkin, minä rakastan suomalais-slaavilaista tapaa valmistaa sienet sipulin, voin ja jonkin happaman ja täyteläisen maitotuotteen, esimerkiksi kerman tai smetanan kera. […]