Uusimmat tekstit

Saganakijuusto

Kreikkalaisia tapaksia: Saganaki-juusto ja -munakoiso

Vielä viimeinen kurkistus ihanaan kesälomamatkaamme Pargaan. Majoitumme näillä suvun kesäreissuillamme huoneistoihin, joissa voi kokkailla. Olemme järjestäneet joka kerta kreikkalaisen illallisen, johon minä ja Ville olemme tehneet ruoat kiitoksena lapsenhoitoavusta. Tosin tällä kertaa minä vain itkin, että mulla on hiki ja turvonnut olo ja haluan lukea Poirotia. Mies käski minun painua […]

nyhtökauralla täytetyt paprikat

Nyhtökauralla täytetyt mausteiset uunipaprikat

Voihan nyhtökaura. En muista, koska olisin viimeksi innostunut mistään raaka-aineesta näin paljon. Soijatuotteet eivät ole koskaan olleet samanlaisia vau-elämyksiä, vaikka tofusta tykkäänkin, ja soijarouhe on hyvä jauhelihan korvike. Tein nyhtökaurasta ensimmäisellä kerralla cannelloneja. Ne onnistuivat täydellisesti, vaikka tuolloin vielä vähän märisinkin, että eihän tämä nyt kunnon nyhtöpossua voita, vaan on […]

Parga Meteora kanjoni

Nähtävyyksiä, luontoa ja kivaa tekemistä Pargassa

Kun Suomen loppukesä tarjoilee hellää lämpöään ja valoaan sylin täydeltä, on hyvä hetki muistella lomamatkaa. Kirjoittelinkin jo Pargan ravintolatärpeistä. Nyt paneudun Pargan nähtävyyksiin ja upeaan luontoon. Itse Pargan keskusta on pieni. Se tulee erittäin tutuksi viikon reissulla. Kahden viikon matkalla alkaa kaivata jo uusia virikkeitä. Kuten aikaisemmilla matkoillamme, vuokrasimme auton […]

vadelma-basilikapiirakka

Makeaa aikuiseen makuun: vadelma-basilikapiirakka

Olen joskus miettinyt, että jos perustaisin fitnessblogin, millainen se mahtaisi olla. Raakakakkujen, smoothieiden ja tonnikalasalaattien sijaan postaisin sinne varmaan pelkkiä leivonnaisreseptejä. Pitkän lenkin jälkeen minun nimittäin tekee aina mieli jotain kakkua tai piirakkaa, vaikka normaalisti en ole makean perään. Pari viikkoa sitten leivoin palautusruoaksi nollan kalorin mustikka-valkosuklaapiirakan. Sitä seuraavana äärettömän […]