Uusimmat tekstit

srilankalainen Sodhi

Srilankalainen kasviscurry eli Sodhi

Sarjamme Hesarin ruokaliitteen mausteisten makujen testailu jatkuu. Marraskuun alun liitteessä oli niin ihania kanelilla höystettyjä ruokia, että päätin nyt kokeilla kaikki. Tällä kertaa teimme srilankalaista kasviscurrya eli Sodhia, joka oli tarpeeksi nopea resepti arki-iltaan. Lisäsimme tosin aika reippaasti mausteita, koska minä pidän siitä, että etniset ruoat maistuvat kunnolla. Ja kuten […]

porkkana-makkarapasta

Loskasään lämmike reseptikisaan: Kermainen porkkana-makkarapasta

(*Koska sain pannun palkkioksi, tässä vielä täppä yhteistyössä KitchenTimen kanssa.) Saan nykyään aika paljon kutsuja erilaisiin bloggaajien reseptikisoihin. Toistaiseksi en ole osallistunut yhteenkään, koska aikani on ollut niin tiukoilla, etten ole jaksanut suunnitella sopivaa reseptiä, josta hyvällä tuurilla saan vaivanpalkkaa, jos voitan skaban – eli todennäköisesti en. Nyt tein kuitenkin […]

Arvostelu: Sympaattinen Syrenka tarjoilee tuhtia puolalaista kotiruokaa

Kiinnostuin puolalaisesta ravintola Syrenkasta jo, kun ravintola avattiin ensimmäiseen toimitilaansa Pyynikille. Tuolloin tyyli oli ymmärtääkseni hieman lähempänä fine diningia, vaikka listalla oli myös rouheampia puolalaisia herkkuja. En kuitenkaan koskaan ehtinyt ravintolaan, sillä paikka jouduttiin sulkemaan. Sulkemisen syy selvisi pari viikkoa sitten Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon -ohjelmassa. Liiketilassa oli homevaurio, jonka […]

Hashew-pata

Libanonilainen mausteinen risotto eli Hashew

Viimeisimmässä Hesarin ruokaliitteessä silmiini osui resepti, jota en kerta kaikkiaan voinut vastustaa. Libanonilainen Hashew-pata on ihanan mausteinen versio jauheliharisotosta. Pelkkien raaka-aineiden lukeminen sai kuolan valumaan syliin. Tämä on ihana lohturuoka marraskuun iltaan: sopivan hiilaripitoinen, täyttävä, värikäs ja todella maukas. Sanoinko täyttävä? Aivan käsittämättömän täyttävä. Jauhelihan, manteleiden ja pinjansiementen yhdistelmä on […]