Uusimmat tekstit

Mausteinen sienipikkelssi

Laskeskelin, että olemme saaneet kolmella sienestysreissullamme noin 30 litraa suppilovahveroita, tatteja ja kanttarelleja. Lautaselta on löytynyt viime viikkoina erilaisia risottoja, pastoja ja muhennoksia, sienihampurilaisiakin. Sienet ovat siitä käteviä, että niistä haihtuu reilusti nestettä kypsennettäessä. Kymmenen litran saalis kutistuu helposti muutamaan pakasterasiaan. Tänä vuonna tuli sellainen olo, että olisi kiva keksiä […]

Täydellistä piilopaikkaa etsimässä: Karamellin kaunis MimiBo cafe

Puutarhakadulta löytyy yksi Tampereen persoonallisimmista kahviloista. Kulttipaikaksi kehittyneen Valon tilalla aloitti kesällä MimiBo cafe, jonka yrittäjä Mimi Weidlich työskenteli aikaisemmin Valossa ja sai jo tällöin kehuja leivonnaisistaan. Käytyäni ensimmäistä kertaa MimiBossa olin lentää takamukselleni. Vanhasta Valosta ei ole jäljellä muuta kuin valokyltti. Eriparisten plyysituolien ja tummien pintojen tilalla on vaaleita […]

Kaalikääryleet: Tämän herkun vuoksi kannattaa nähdä vaivaa

Blogiani pidempään lukeneet ovat joutuneet parin vuoden ajan melkoisen kaalipropagandan uhreiksi. Kaali vain sattuu olemaan yksi maailmankaikkeuden jaloimpia tuotoksia. Se maistuu niin raakana hapokkaassa salaatissa kuin makeana, pehmeäksi hautuneena. Pari viikkoa sitten teimme kaalikääryleitä. Jännitti, koska olen kuullut niin paljon valitusta kääryleidenteon vaikeudesta. Mieskin on tehnyt näitä viimeksi yli puoli […]

Punajuuri, raivostuttava rakkauteni

Olemme kokanneet nyt viikonloppuisin edullisia, mutta hitaasti valmistuvia perusruokia. Kaikenlaista hyvää juureksista ja sienistä. Ruokia, joita ei jaksa hauduttaa arki-iltoina töiden jälkeen, mutta joita on ihanaa valmistaa iso padallinen viikonloppuna ja nautiskella pitkin viikkoa. On tullut tehtyä esimerkiksi borssikeittoa, kaalikääryleitä ja kaalipataa. Rakastan punajuurta. Pidän sen multaisesta mausta, joka on […]