Uusimmat tekstit

Arvostelu: Sakura Watami Sushi on kelpo lounaspaikka

Ortodoksikirkon kupeessa sijaitseva Watami Sushi on ollut jo tovin yksi Tampereen suosituimmista sushia tarjoavista lounaspaikoista. Pikkuravintolasta on turha etsiä luksusta tai autenttista japanilaisuutta. Se ajaa kuitenkin asiansa silloin, kun haluat perustason lohinigirejä ja täyden vatsan. Ketju avasi talvella toisen ravintolan Kuninkaankadulle. Testasin lounasbuffetin jo tuolloin, mutta olen lykännyt arvostelun tekemistä. […]

Voiko kebab liikuttaa ihmisen kyyneliin?

Kyllä voi, ainakin tämä video. Löysin Raholan Pizza ja Kebab Kioskin videon parisen viikkoa sitten. Vetistelin jo tuolloin, että ei ole totta, itken katsottuani kebab-aiheisen videon. Siis kebab-aiheisen! Nyt kebabyrittäjän koskettavasta videosta on muotoutunut pienoinen somehitti. ”Ihminen ei syö rakennus, material, ihminen syö ruokaa”. Näillä sanoilla parakkimaisessa talossa yritystään pyörittävä […]

Keittiössä tuoksuu syksy

Etenkin syksyllä olen tosi onnellinen siitä, että pidän ruoanlaitosta. Lapsena tykkäsin syksystä, mutta nykyään en enää saa aikaiseksi sitä ”kaikki on vasta alussa” -fiilistä. Elämä puuroutuu herkästi arkihommien, kerrostalokyttäämisen ja Matlockin sekaiseksi massaksi. Piristyin, kun kävimme sienimetsässä sunnuntaina. Jep, olen yksi niistä ärsyttävistä tyypeistä, jotka jakoivat sentimentaalisia sienkuviaan Facebookissa. Suppilovahverot […]

Kehtaako tällaisia jämiä edes blogiin laittaa?

Tuossa syy siihen, miksi kynnys reseptien julkaisemiseen on minulle joskus naurettavan korkea. Epäröin monien ruokieni kuvaamista siksi, että niillä ei ole nimeä eikä reseptiä. Ne ovat kuin langanpätkistä kudottuja riemunkirjavia sukkia, jotka häiritsevät estetiikantajuani. Ne ovat jämistä kehiteltyjä ex tempore -keitoksia, joita voisi kauniisti kutsua emännän erikoisiksi. Jonkin aikaa sitten […]