Uusimmat tekstit

Arvostelu: Ruotsinlaivatunnelma latistaa Viikinsaaren brunssin

Kiinnostuin Viikinsaaren ravintolasta luettuani Aamulehdestä Vesa Laitisen kovasti kommentteja keränneen arvion. Ihmettelin hieman ravintolalle annettua vaatimatonta kahta tähteä, sillä Laitisen tekstin perusteella määrittelisin ravintolan helposti kolmen tähden paikaksi. Kun kuulin Viikinsaaren sunnuntaibrunssista, olin heti valmis testaamaan ristiriitaista palautetta saaneen paikan. Ensiksi on pakko antaa hieman pyyhkeitä Hopealinjalle tiedottamisesta. Laivayhtiön verkkosivut […]

Laman kokenut täti avautuu jäätelöpalloista ja vähän kaikesta

Olen tänä kesänä törmännyt useamman kerran ilmiöön, joka on jäänyt kaivamaan mieltäni. Nuorten kesätyöntekijöiden hämmentävään tapaan kohdata asiakkaat – tai enemmänkin vältellä kohtaamista viimeiseen saakka. Sana hämmentävä kuvaa kokemuksiani hyvin. Tilanteet ovat olleet todella hämmentäviä minulle, koska työntekijät ovat äimistyneet niin kovasti, kun olen tupsahtanut kojulle seteli kourassa ostamaan jäätelöä […]

Kesäpäivä Kangasalla: leivoksia, marjaviiniä ja juustoa

Tänä kesänä olen vihdoinkin tehnyt sitä, mistä olen joka vuosi jauhanut tekemättä mitään asian eteen: kotiseutumatkaillut. Suomessa ja jo Pirkanmaallakin on todella paljon hienoja paikkoja, mutta silti nurisen aina, kuinka tylsää, ankeaa ja hankalaa kaikki on. Ei se pidä paikkaansa. Täällä on todella paljon kaunista luontoa ja idyllisiä maaseutupuoteja. Hankaluus […]

Vaalea siskonmakkarapasta ja mansikka-juustosalaatti

Löysin talvella uudelleen lapsuuteni inhokin, siskonmakkaran. Jotain kehitystä lienee tapahtunut, sillä tajusin, että siskis on oikeastaan aika hieno makkara. Lihaisa, aromikas, mutta pehmeä. Yrttinen siskonmakkarapasta onnistui niin hyvin, että päätin kehitellä makkarasta myös vaalean pastakastikkeen. Ranskalaisen keittiön klassiset maut, kerma, voi, valkoviini ja sitruuna sopivat loistavasti vaalean makkaran maustajiksi. Vaalea […]