Uusimmat tekstit

Arvostelu: Esplanadi lupaa enemmän kuin antaa

Kävin perjantaina ensimmäistä kertaa gastropub-tyylisessä Esplanadissa, vaikka paikka on ollut Hämeenpuistossa jo vuodesta 2009. Olen kuullut Esplanadin ruoasta kehuja parilta ihmiseltä, jotka ovat aika tarkkoja ruoasta. Kesällä söin kerran saksalaistyyppisen makkara-annoksen Esplanadin terassilla. Annos oli ihan ok, mutta ei mitenkään järisyttävä. Odotukseni olivat kuitenkin korkealla. Ravintolassa on reilusti tilaa. Asiakaspaikkoja […]

Lähiruokapuoti Lempi lopettaa

Tämä uutinen veetättää ja tekee surulliseksi. Sain lukijalta vinkin, että hehkuttamani Lähiruokapuoti Lempi on lopettamassa. Tieto vahvistetaan myös Lempin Facebook-sivuilla: ”Rakkaat asiakkaat! Valitettavasti Lempi-puoti on tullut tiensä päähän ja joudumme sulkemaan puodin ovet. Kiitämme sydämemme pohjasta teitä ihanat Asiakkaat, on ollut ilo olla Lempin tiskin takana teitä palvelemassa. Suuri kiitos […]

Pizza fenkoli-bolognesekastikkeella

Jauhelihapizza kuulostaa karmaisevan arkiselta ja tylsältä. Purkkiananaksella ja aurajuustolla kuorrutettu murupizza ei houkuttele minuakaan, mutta tämä bolognesekastike on aivan eri maailmasta. Löysin pari vuotta sitten netistä reseptin punaviinillä ja aniksella maustetulle jauhelihakastikkeelle. Makeuden, hapokkuuden ja lihan umamin yhdistelmä iski makuhermooni. Silloin, kun teemme jauhelihapizzaa, teemme sitä nykyään aina tällä ohjeella. […]

Poppamiehen tulinen viikinkirieha lämmitti jäisessä viimassa

Tänään kävimme kaveriporukalla ulkoilemassa ihanalla Tallipihalla. Paikalle houkutteli Poppamiehen 5-vuotista taivalta juhlistanut viikinkirieha, jonka pääosassa oli tietenkin chili. Viikinkiteema, ilmapallot, poni- ja vossikkakyyti houkuttelivat paikalle runsaasti lapsiperheitä, vaikka aamulla tuumimme, verottaako sää osallistujia. Tampereella on puhaltanut koko päivän todella jäätävä tuuli, ja nyt illalla pyryttää oikein kunnolla. Tuliset herkut kuitenkin […]