Uusimmat tekstit

Pehmeän tulinen broileri-hedelmäsalaatti

Ihastuin Poppamiehen hedelmäiseen, hiukan makeaan Coco Mango -kastikkeeseen. Olen kokeillut kastiketta pariin broilerireseptiin, joissa yhdistyvät hedelmäisyys, tulisuus ja makeus. En ole vielä onnistunut kehittämään täydellisen briljanttia makuyhdistelmää, mutta tähän hedelmäiseen broilerisalaattiin olen aika tyytyväinen. Kuten usein ruoanlaitossa, en mittaile mausteita, vaan lisään makuja vähän kerrallaan ja maistelen ruokaa. Tuliset ruoat […]

Viininmaistelun ABC

Tämän postauksen kirjoittaminen on venähtänyt, koska läkähdyn aina materiaalin runsauden edessä. Nyt päätin ottaa härkää sarvista ja yritän tiivistää helmikuussa käymäni viininmaistelukurssin annin informatiiviseksi mutta suht napakaksi paketiksi. Osallistuimme Sampolassa järjestetylle kurssille, jonka veti palkittu sommelier Kirsi Heikkilä. Heikkilä on työskennellyt muun muassa Näsinneulan viinimestarina. Olin positiivisen yllättynyt siitä, miten […]

Spekulaatioita Hans Välimäen uudesta ravintolasta: Purilaisia?

Heti aluksi korostan, että seuraavat spekulaationi ovat vain ja ainoastaan spekulaatioita. Ne perustuvat useamman käden kautta kuultuun tietoon, jonka paikkansapitävyyttä en ole varmistanut. Vaikka journalismi onkin ehkä ainoa leipätyö, johon voin itseni kuvitella, en ole 24/7-toimittaja, joka jaksaisi harrastaa ilmaista tutkimus- ja selvitystyötä vapaapäivinään. Tämän puisevan aloituksen tarkoitus on tehdä […]

Viikonloppu Tampereella: Ihana Armas, kaupungin parhaat munkit ja hämmentävää rokkaa

Tänä viikonloppuna olin pitkästä aikaa vierasemäntänä. Ohjelmaamme kuului aikatauluttamatonta loisimista, ulkona syömistä ja Tampere Film Festival. Tuntui pitkästä aikaa siltä, kuin olisin ollut itsekin lomalla kotikaupungissani. Tampere tuntui yhtäkkiä paikalta, jossa on vaikka millä mitalla kauniita paikkoja, kivoja tapahtumia ja monenmoisia ruokapaikkoja. Torstaina testasin ensimmäistä kertaa Rautatienkadun Scandicin ravintola Piazzan. […]