Uusimmat tekstit

Maailman paras pannukakku (itseäni yhtään kehumatta)

Ah, vapaa viikonloppu, silpputyöläisen luksusta. Kiireetön lauantai on mukava aloittaa tuhdilla brunssilla, jonka jälkeen suunnataan koiralenkille kirpsakkaan talvisäähän. Pannukakun luulisi olevan piis of keik. Mutta ei se ole. Olen syönyt useammin huonoa kuin hyvää pannaria: kuivaa, mautonta, sitkeää, palanutta. Paras tähänastisista pannariresepteistä oli se, jonka opin 8-vuotiaana seurakunnan kokkikerhossa. Valitettavasti […]

Ruoka-aiheisia kielipulmia

Aloitettuani tämän blogin törmäsin ongelmaan, jota en ole aikaisemmin joutunut pahemmin miettimään, vaikka kirjoitan päivittäin. Ruoka-aiheisten sanojen oikeinkirjoitus. Mikä on oikea muoto? Ruoan vai ruuan? Jogurtti, jugurtti vai jukurtti? Wok, wokki vai vokki? Milloin ruokalaji on erisnimi, milloin taas ison alkukirjaimen ansaitseva yleisnimi? Olen yrittänyt etsiä apua Suomen kielitoimiston sivuilta. […]

Curry: Älä anna ”sitä itseään” muistuttavan ulkonäön häiritä

Olen huomannut, että curry ja intialaistyyppiset ruoat jakavat jyrkästi mielipiteet ruokaorientoituneessa kaveripiirissämme. Osa rakastaa mausteiden ilotulitusta. Osa taas tyrmää curryt sekavina mössöinä. Minä kuulun edellisiin, vaikka myönnänkin, etteivät herkulliset curryt näytä aina kovin esteettisiltä. Luin hiljattain jonkun ruokavalokuvaajan haastattelun. Hän valitteli, että curryt ovat aina kaikkein vaikempia valokuvattavia. Rusehtavan kellertävä […]

Arvostelu: La Fondassa räiskyvät mausteet, värit ja iloinen musiikki

Huomasin Tammikuun ensimmäisessä Valo-liitteessä äärimmäisen kiinnostavan pikku-uutisen. Puutarhakadulle, entisen Fuudiksen tiloihin on avattu uusi lounasravintola. Eikä ihan mikä tahansa kuppila, vaan aito latinopaikka La Fonda. Tamperelainen tiesi kertoa, että ravintolaa pyörittävät meksikolainen Sol Medina-Sivenius ja chileläinen Carla Oyarzun De La Fuente. Lounaan lisäksi La Fondasta saa kahveja, pikkusuolaisia ja -makeita […]