Uusimmat tekstit

vegaaninen suklaamousse ohje

Kolmen raaka-aineen kookos-suklaamousse

Vietimme viime viikonloppuna blini-iltaa vegaanisesti syövän ystäväperheemme kanssa. He loihtivat blinit täytteineen, me lupasimme tuoda jälkkärin. Helppo valinta olisi ollut napata lähikaupasta jokin vegejäätelö. Halusin kuitenkin tehdä jälkiruoan itse, jotta oppisin taas lisää vegaanista kokkailua. Helpot ja samettiset mousset ovat aina olleet suosikkejani, joten tein vegaanisen suklaavaahdon kookospohjaan. Alkuperäinen K-ruoan […]

surevan lohduttaminen

Älä tyrkytä surevalle (huonoja) neuvoja, vaan halaa

Olen miettinyt pitkään, kehtaanko kirjoittaa tästä aiheesta – kehtaanko edes ajatella sitä? Nimittäin sitä, että hirvittävän suuri osa ihmisistä on huonoja lohduttajia. Ja että heidän antamansa hyväntahtoiset neuvot ovat monesti pelkkää paskaa. No, nyt se tuli kirjoitettua. Eihän tuo kauhean älykkäältä kuulosta, tylyltä ja ylimieliseltä enemmänkin. Mielestäni surevalle ihmiselle leperrellyt, […]

Nopea pistaasilohi resepti

Kuukauden ruokahaaste: pistaasilohi, nopea luksus

Hannan soppa ja Kokit ja Potit elvyttivät vuoden alussa kuukauden ruokahaasteen. Idea on se, että jokaisella kuukaudella on oma teemansa, johon liittyviä reseptejä kaikki ruoanystävät voivat jakaa somessa. Sinun ei siis tarvitse olla ruokabloggaaja. Jos liedelläsi porisee teemaan natsaava ruoka, nappaa siitä kuva ja heitä vaikkapa Instaan hashtagilla #kuukaudenruokahaaste . […]

Matkavinkit Tarttoon

Tartto – kahviloiden ja kulttuurin kehto

Loppuvuodesta löysin yhden kiehtovimmista kaupungeista, joissa olen käynyt. Paikka on niinkin eksoottinen kuin Tartto. Minulle tuli tilaisuus yöpyä viikko edulliseen hintaan Tampere-maja -majatalossa, joka toimii myös taiteilijaresidenssinä ja järjestää kulttuuritapahtumia ystävyyskaupunkinsa Tampereen kanssa. Ilman tätä mahdollisuutta olisin tuskin lähtenyt Tarttoon. Olen kyllä kuullut kaupungista kehuja kahdelta kaveriltani, jotka ovat siellä […]