Uusimmat tekstit

vegaaninen vihis ohje

Marokkolaisittain maustettu peltivihis

Suolaiset, rasvaiset pasteijat ja piirakat ovat yksi lempiherkkuni. Kirjoitin pasteijarakkaudestani kolme vuotta sitten jutussa Raivorisottoa ja pornopasteijoita – parhaat lohturuoat top 5. Lapsuudesta mieleeni ovat jääneet etenkin mausteiset lihapasteijat ja jonkin tamperelaisen leipomon jättimäinen pasteija, jonka sisällä on broilerinjauhelihapihvi ja kurkkusalaattia. Näitä mäjäyksiä on myyty ainakin Amurin Helmessä. Takavuosina tein […]

vegaaninen taatelikakku

Silkinpehmeä taatelikakku

Jouluna kaipasin vain yhtä asiaa: kahvikakkua, jota kuivakakuksikin kutsutaan – vaikka parhaimmillaan tällainen kakku on kaukana kuivasta. Lapsuudenkodissani ei erityisemmin leivottu, mutta kuivakakkuja äitini teki, yleensä taateli- tai piimäkakkua. Nämä kakut herättävät ihanan nostalgisia muistoja ja mielikuvia mummolan rappukäytävästä, jossa tuoksui paistettu sipuli ja ruskea kastike. Naiset laittoivat papiljotit yöksi […]

Irish coffee -juustokakku

Irish coffee -juustokakku

Minun ei pitänyt kokata tänä jouluna juuri mitään, sillä olen aivan poikki muutostamme. Saimme kuitenkin suurimmat rojukasat raivattua pari päivää ennen aattoa. Uusi keittiö tuli sen verran tutuksi, että päätin rohkaistua kokeilemaan jotain. Minulla nimittäin kestää  hetki, ennen kuin olo alkaa tuntua varmalta ja mukavalta uudessa tai vieraassa keittiössä – […]

vegaaniset seitansiivet

Seitania tamperelaisessa siipiravintolassa – voiko se toimia?

(*Kutsuvierastilaisuus, söin ilmaiseksi) Otsikon kysymys pyöri mielessäni, kun sain kutsun ravintola Siipiweikkoihin, joka alkaa tarjoilla ensi vuonna tamperelaisen Vegemin kehittämiä seitansiipiä. Olen kyllä ihastunut Vegemin seitankebabiin, jota saa Tampereella marketeista ja monen kaupan salaattibuffetista. Pari viikkoa sitten tein Pernod Ricardille työkeikan, jolla testasimme porukalla viinejä tavallisen joulukinkun ja Vegemin seitanpaistin […]