Uusimmat tekstit

vegaaninen sipulipiirakka

Karamellisoitu sipulipiiras eli galette

Galettehulluus sen kuin jatkuu. Mahdankohan tehdä piirakoita kohta enää muilla tyyleillä? Leivonnaisen simppeli ja maukas pohja, runsas täyte ja kaunis, vanhanaikainen ulkonäkö ovat hurmanneet meikän täysin. Syksyllä tein ensimmäisen makean galetteni luumu-kirsikkatäytteellä ja nyt keväällä suolaisen lohella, parsalla ja kananmunalla. Nämä piirakat ovat keränneet kaikista leipomuksistani somessa eniten ihastusta ja […]

nettikiusaaminen

Jauha vähemmän paskaa palstoilla ja toimi kuin aikuinen

Ajattelin julkaista sunnuntaina kepeän kesäpostauksen, yhden piirakkareseptin. Olo on viime aikoina ollut sellainen, etten jaksa mitään raflaavaa. En somessa käytäviä debatteja, en ärhäköitä keskustelunavauksia, en adresseja ja argumenttikiemuroita. Haluan olla kesälomalla ja antaa ennen kaikkea aivoilleni lomaa, joten postaan someen kepeitä ja hyväntuulisia kuvia ja höpinöitä. Eilen tapahtui kuitenkin jotain, […]

Kuohuva kesäpäivä – Tampereen olutvinkit ja hotellihelmi

(*Plevna ja Radisson Blu Tammer tarjosivat ateriamme ja majoituksemme) Tampere on paitsi herkullinen ruokakeidas, myös kiinnostava olutkaupunki. Täällä on useampikin pienpanimo, ja lähes joka nurkan takana on nykyään gastropubi tai kuppila, josta saa paitsi hyvää juotavaa, myös entistä tasokkaampaa syötävää. Nugettikorien ja mikronkilahdusten aika alkaa olla ohi, ja maskuliinisiksi liharuokamestoiksi […]

Maistiaisia Taste of Helsingin annoksista – sisältää lippuarvonnan tapahtumaan

(*Ravintola Dabbal tarjosi illallisemme) Yksi ruokaihmisen suuria tragedioita on se, ettei voi osallistua tämän vuoden Taste of Helsinkiin. No syy on onneksi hyvä, olemme tuolloin lomalla Kreikassa. Matkan osuminen päällekkäin Suomen suurimman ja kauneimman ruokafestarin kanssa harmitti silti. Ehdin jo fiilistellä, että jee, pääsen taas Emmin ja muiden kivojen tyyppien […]