Uusimmat tekstit

munakoisohampurilainen ohje

Munakoiso-savujuustoburgerit ja keitetyt herneet eli apposet

Olen löytänyt joka kerta Kreikassa käydessäni jonkun uuden makuelämyksen. Pari vuotta sitten Kreetalla tajusin, että minttu ja tilli sopivat loistavasti yhteen. Pargassa ihastuin kaikkeen leivitettyyn ja kokkasin rapeaa juustoa ja munakoisoa saganaki-tyyliin. Tämän kesän oivallus oli se, että munakoiso maistuu aivan törkeän hyvältä savustettuna. Löysimme Zakynthoksesta loistavan ravintolan, jonka bravuuriannos […]

silakkapitat

Silakkarieskat suomalais-välimerelliseen tyyliin

Hesarissa oli pari päivää sitten juttu, joka sai piston tuntumaan sydämessäni. Syön kalaa ihan hyvin, mutta monipuolisuuden kanssa on niin ja näin. Mietin monesti, että pitäisi tehdä jotain vaikka silakasta tai muikusta, mutta kovin usein päädyn loheen. Hesarin vieraskynäkirjoitus muistutti kotimaisen järvikalan ekologisuudesta ja siitä, että kalaa kannattaisi syödä monipuolisesti […]

Valkoinen Casares, Aurinkorannikon kaunein kylä

Mikä olisi kesälomalla parempaa puuhaa kuin viime kesän loman fiilistely? Tämän jutun kirjoittamisessa vierähti vuosi, mutta se oli oikeastaan hyvä. Kun menin kuvia nyt läpi, hahmotin vielä paremmin, millainen paikka on pikkuruinen Casaresin kylä Malagassa. Oli kiehtovaa huomata, että kuvien käsittely sai mielessäni ja jopa kropassani aikaan saman tunteen, joka […]

vegaaninen sipulipiirakka

Karamellisoitu sipulipiiras eli galette

Galettehulluus sen kuin jatkuu. Mahdankohan tehdä piirakoita kohta enää muilla tyyleillä? Leivonnaisen simppeli ja maukas pohja, runsas täyte ja kaunis, vanhanaikainen ulkonäkö ovat hurmanneet meikän täysin. Syksyllä tein ensimmäisen makean galetteni luumu-kirsikkatäytteellä ja nyt keväällä suolaisen lohella, parsalla ja kananmunalla. Nämä piirakat ovat keränneet kaikista leipomuksistani somessa eniten ihastusta ja […]