blogikirjoittamisen kurssi

Haluatko oppia kirjoittamaan blogia? Tule opiskelemaan sitä kurssille!

”Pitäis panna tälle virmalle ploki pystyyn, mutta mitä sinne kirjottais? Sano sää ny Jape jotain. Raijaaa?”

”Olisi kiva kirjoittaa blogia, mutta mitä minä sinne rustaan? Eihän minun elämässäni tapahdu mitään, eikä ketään kiinnosta. Onhan tuonne Bloggeriin kertynyt kolme yritelmää, mutta ei niitä kukaan ole lukenut. Sitten se omakin into on laantunut.”

”Persoonallinen teksti jaadijaa. Pitääkö nykyään vuodattaa kaikki yksityisasiansa blogiin? En minä halua kalastella lukijoita kertomalla avioerostani ja konkurssistani.”

”Vihaan otsikoita, omiani ja muiden. En koskaan keksi mitään nasevaa. Ja jumaleissön, että nämä ”klikkaa tämä auki ja näe tämä ja tämä” -kalasteluotsikot vasta ärsyttävätkin. En varmasti avaa yhtäkään tuolla tavalla otsikoitua juttua! Niitäkö pitää kirjoittaa, jos haluaa lukijoita?”

”Mitä mää teen kun sain tän ilmaisen lenkkipaketin Peran Nakki & Makkaralta? Onks tää ny kaupallinen yhteistyö? Haastetaanko mut oikeuteen, jos en kerro, että osa kuvassa olevista nakeista oli ilmaisia, mutta osa K-marketin alennuksesta omalla rahalla ostettuja?”

Rakas ystäväni, hätä ei ole tämän näköinen. Lupaan auttaa sinua kaikissa edellä mainituissa pulmissa. Maisteri Branderin kiitetty blogin kirjoittamisen peruskurssi saa nimittäin jatkoa!

Bloggaamisen perusteita voi opiskella helmikuun lopussa Helsingin aikuisopistossa ja kesäkuussa Tampereella Ahlmanin oppilaitoksessa. Helsingin kurssi on yhdestä lähiopetuspäivästä ja verkkomateriaalista koostuva tehopaketti, Tampereen kurssi taas neljän päivän mittainen lähiopintokokonaisuus.

Opiskele tiiviisti ja omassa tahdissa…

Helsingin kurssi sopii eteläsuomalaisten lisäksi niille, jotka haluavat opiskella verkossa omaan tahtiin. Kurssi sisältää tiiviin, kolmetuntisen lähiopetuspäivän lauantaina 29.2 Helsingissä kello 11 alkaen.

Lähiopetuspäivän aiheisiin voi perehtyä tämän jälkeen syvällisemmin ja omassa rauhassa Moodle-alustalla. Materiaalia ja lisätehtäviä voi opiskella netissä 30.3. asti.

Kurssi maksaa 84 euroa, ja mukaan mahtuu 14 opiskelijaa. Voit ilmoittautua Helsingin kurssille tästä.

…tai porukalla ihanassa kartanomiljöössä

Tampereella, Ahlmanin opistossa järjestettävä kesäkurssi on laajempi. Kurssi sisältää neljä lähiopetuspäivää, maanantaista torstaihin 15. – 18.6. Kurssipäivät ovat noin kuuden tunnin mittaisia sisältäen lounastauon.

Kurssilla käsitellään samoja asioita kuin Helsingin opinnoissa, mutta yhdessä ja keskustellen. Lisäksi saamme nauttia Ahlmanin ainutlaatuisesta kartanomiljööstä. Vain vartin bussimatkan päässä Tampereen keskustasta on tämä ihan oikea maatila, jonka pelloilla lehmät laiduntavat. Ahlmanin ravintolat ovat todella hyvät, ja Tilapuodista voi ostaa jos jonkinlaista herkkua.

Jos haluat majoittua Ahlmanilla, kurssi maksaa 395 euroa, sisältäen ruokailut. Pelkkä opetus ilman majoitusta ja ruokia maksaa 285 euroa. Kurssille mahtuu 16 opiskelijaa. Voit ilmoittautua Tampereen kurssille tästä.

En opeta myymään tai optimoimaan…

Netti on nykyään pullollaan jos jonkin sortin viestintäkonsultteja, ja lupaukset ovat välillä aikamoisia. Tyyliin ”näin triplaat blogisi lukijamäärän kuukaudessa” ja ”näin saat blogisi avulla yrityksellesi räjähdysmäisen paljon lisämyyntiä.”

Jos blogin lukijamäärä on joitakin satoja, sen triplaaminen onnistuu kuukaudessa jo hakukoneoptimoinnilla. Ja jos Peran virma on myynyt aikaisemmin bloginsa avulla yhden jakoavaimen kuukaudessa, ei myynnin kasvattaminen kahteen ole varsinainen ongelma.

…vaan kirjoittamaan

Minä en kuitenkaan lupaa, että kurssini jälkeen sinulla olisi Suomen menestynein lifestyle-blogi, jolla voit elättää itsesi ja hylätä jakoavaimet. Kursseillani ei keskitytä hakukoneoptimointiin tai teknisiin pulmiin tyyliä ”miten siirrän vanhan blogini Bloggerista WordPressiin niin, että kuvat eivät veny oudosti”.

En minä tiedä. Tuossa tilanteessa heittäydyn lattialle tähtiasentoon ja huudan dippainssille, että tuo kaljaa ja tee jotain.

Sen sijaan lupaan opettaa sinua kirjoittamaan. Vihaan itsekin otsikointia, joten voimme yhdessä vihata sitä sydämemme kyllyydestä. Kerron, miten olen oppinut tasapainoilemaan vetävän otsikoinnin ja klikkityylin välissä. Annan valmiita juttuideoita päiviin, jolloin aivosi lyövät tyhjää.

Autan myös ymmärtämään, mitä tarkoittaa persoonallinen ääni, ja miten se löydetään. Se ei vaadi yksityisasioiden vuodattamista koko maailmalle. Olennaista on se, että löydät juuri sinun tapasi tarkastella maailmaa, kirjoitit sitten avoimesti sydänsuruistasi tai lintujen kevätmuutosta.

Jelppaan myös ”ilmainen makkarapaketti omg” -keisseissä. Kerron, mistä saat apua, jos jokin kaupallisessa yhteistyössä tai sen merkitsemisessä mietityttää.

Toivon kovasti, että kursseille tulisi tarpeeksi osallistujia ja molemmat toteutuisivat. Vedin ensimmäisen blogin kirjoittamisen kurssin Helsingin aikuisopistossa syksyllä 2019. Kurssi tuli täyteen, sitä kehuttiin kovasti, ja olen kehittänyt sisältöä palautteiden pohjalta.

PS. Tässä tekstissä on lukuisista tsekkauksistani huolimatta varmasti kirjoitusvirheitä. Hävettää. Ja suututtaa, kun joku anonyymi Esko tulee pätemään asiasta. Voimme vihata Eskoakin yhdessä ja rakastaa toisiamme.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.