blogikirjoittamisen kurssi

Haluatko oppia kirjoittamaan blogia? Tule opiskelemaan sitä kurssille!

”Pitäis panna tälle virmalle joku ploki pystyyn, mutta mitä sinne kirjottais? Sano sää ny Jape jotain. Raijaaa?”

”Olisi kiva kirjoittaa blogia, mutta mitä minä sinne rustaan? Eihän minun elämässäni tapahdu mitään, eikä ketään kiinnosta. Onhan tuonne Bloggeriin kertynyt kolme yritelmää, mutta ei niitä kukaan ole lukenut. Sitten se omakin into on laantunut.”

”Mitä hittoa nämä tarkoittavat tarinoilla? Pitääkö tässä alkaa keksiä päästään jotain draamaa arkeen? Ei mun elämässä tapahdu mitään.”

”Persoonallinen teksti jaadijaa. Pitääkö nykyään vuodattaa kaikki yksityisasiansa blogiin? En minä halua kalastella lukijoita kertomalla avioerostani ja konkurssistani.”

”Vihaan otsikoita, omiani ja muiden. En koskaan keksi mitään nasevaa. Ja jumaleissön, että nämä ”klikkaa tämä auki ja näe tämä ja tämä” -kalasteluotsikot vasta ärsyttävätkin. En varmasti avaa yhtäkään tuolla tavalla otsikoitua juttua! Niitäkö pitää kirjoittaa, jos haluaa lukijoita?”

”Mitä mää teen kun sain tän ilmaisen lenkkipaketin Peran Nakki & Makkaralta? Onks tää ny kaupallinen yhteistyö? Haastetaanko mut oikeuteen, jos en kerro, että osa kuvassa olevista nakeista oli ilmaisia, mutta osa K-marketin alennuksesta omalla rahalla ostettuja?”

Rakas ystäväni, hätä ei ole tämän näköinen. Lupaan auttaa sinua kaikissa edellä mainituissa pulmissa. Asia on nimittäin niin, että maisteri Brander alkaa opettaa blogikirjoittamista Helsingin aikuisopistossa tulevana syksynä.

Opiskele bloggaamisen perusteita porukalla ja omassa tahdissa

Kurssi on näppärä yhdistelmä lähi- ja etäopetusta. 12 tuntia sisältää yhden noin nelituntisen lähiopetuspäivän lauantaina 5.10 Helsingissä klo 11 alkaen. Loput oppitunnit suoritetaan verkossa Moodle-alustalla omaan tahtiin, kuitenkin viimeistään 4.11. mennessä.

Kurssin hinta on 84 euroa, ja mukaan mahtuu 14 opiskelijaa. Voit ilmoittautua kurssille tästä.

En opeta myymään tai optimoimaan…

Netti on nykyään pullollaan jos jonkin sortin viestintäkonsulttia. Lupaukset ovat välillä aikamoisia. Tyyliin ”näin triplaat blogisi lukijamäärän kuukaudessa” ja ”näin saat blogisi avulla yrityksellesi räjähdysmäisen paljon lisämyyntiä.”

Jos blogin lukijamäärä on joitakin satoja, sen triplaaminen onnistuu kuukaudessa jo hakukoneoptimoinnilla. Ja jos Peran virma on myynyt aikaisemmin bloginsa avulla yhden jakoavaimen kuukaudessa, ei myynnin kasvattaminen kahteen ole varsinainen ongelma.

…vaan kirjoittamaan

Minä en kuitenkaan lupaa, että kurssini jälkeen sinulla olisi Suomen menestynein lifestyle-blogi, jolla voit elättää itsesi ja hylätä jakoavaimet. Tällä kurssilla ei keskitytä hakukoneoptimointiin tai teknisiin pulmiin tyyliä ”miten siirrän vanhan blogini Bloggerista WordPressiin niin, että kuvat eivät veny oudosti”.

En minä tiedä. Tuossa tilanteessa heittäydyn lattialle tähtiasentoon ja huudan dippainssille, että tuo kaljaa ja tee jotain.

Sen sijaan lupaan opettaa sinua kirjoittamaan. Vihaan itsekin otsikointia, joten voimme yhdessä vihata sitä sydämemme kyllyydestä. Kerron, miten olen oppinut tasapainoilemaan vetävän otsikoinnin ja klikkityylin välissä. Annan valmiita juttuideoita päiviin, jolloin aivosi lyövät tyhjää.

Autan myös ymmärtämään, mitä tarkoittaa persoonallinen ääni ja miten se löydetään. Se ei vaadi yksityisasioiden vuodattamista koko maailmalle. Olennaista on se, että löydät juuri sinun tapasi tarkastella maailmaa, kirjoitit sitten avoimesti sydänsuruistasi tai anonyymisti lintujen kevätmuutosta. Jälkimmäisestäkin voi kirjoittaa hervottomaan tyyliin, kuten TitiVITUNtyy-blogi taannoin osoitti. Törkeän ihanan blogin kirjoittajaksi paljastui lopulta Raptoristakin tuttu Jufo.

Jelppaan myös ”ilmainen makkarapaketti omg” -keisseissä. Kerron, mistä saat apua, jos jokin kaupallisessa yhteistyössä tai sen merkitsemisessä mietityttää.

Toivon kovasti, että kurssille tulisi tarpeeksi osallistujia ja se toteutuisi. Tämä on ensimmäinen pilottikurssini ja toivon mukaan pitkän ja kiinnostavan opetusuran alku. Jotta saan ensimmäisen askeleen otettua ja kehitettyä kurssin sisältöä, tarvitsen avukseni sen ensimmäisen oppilasryhmän, jonka kanssa hypätään yhdessä jäiseen avantoon.

Joten, niin kuin Dr. Phil sanoisi. Help me help you to help me help me to help you ja silleen.

PS. Tässä tekstissä on lukuisista tsekkauksistani huolimatta varmasti kirjoitusvirheitä. Hävettää. Ja suututtaa, kun joku anonyymi Esko tulee pätemään asiasta. Voimme vihata Eskoakin yhdessä ja rakastaa toisiamme.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.