Maurilaista lounasta Inezissä

Luettueni tämän uutisen tulin todella iloiseksi. Ensinnäkin, Tampereen lounastarjonta monipuolistuu entisestään. Toiseksi, tapas-paikkana tunnettu Inez alkaa tarjoilla maurilaisia makuja. Maurilainen keittiö on siis espanjalaisten ja pohjoisafrikkalaisten perinteiden sekoitus. Ruoka tarjoillaa meze-buffetista, jossa on erilaisia salaatteja, lihaa, keittoa, tahnoja ja leipää. Kasvisvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, ja niiden luvataan olevan täyttäviä, esimerkiksi linssejä ja papuja.

Pelkkä keitto maksaa 6 euroa, keitto ja salaattipöytä 10 euroa ja kaikki herkut lihoineen 13 euroa. Lounas tarjoillaan arkisin kello 11-14. Aloin viritellä heti lounastreffejä Ineziin, sillä jos yrteillä höystetyt herkut ovat niin hyviä kuin toivon, tästä taitaa tulla suosikkipaikka. Inezin tapakset testasin keväällä. Jo silloin kaipailin joukkoon hieman fressimpiä makuja ja keveyttä, vaikka kokemus olikin kaikin puolin miellyttävä. Kokeilkaapa Inezin sherryjä. Yhtä laajaa listaa ei taida olla muualla Tampereella. Myös churrot ja suklaakastike ovat vertaansa vailla.


Olen täpinöissäni myös toisesta uutuudesta. Mokkamestareiden kahvi- ja teemyymälä sekä kahvila on vihdoinkin avattu Verkatehtaankadulle. Ja voi että näytti hyvältä ja kutsuvalta, kun kävelin ohi. Liikkeessä näytti olevan hyvin tilaa kahvilla istuskeluun, lehden lukemiseen ja viihtymiseen. Muistelen, että Mokkamestareiden edellisessä, pikkiriikkisessä liikkeessäkin sai kahvitella, mutta tilaa oli todella vähän. Ehkäpä suuntaan maurilaisen lounaan jälkeen tuonne.

Ja niin, Hämeenkadulle avattiin eilen joku hampurilaismesta, siihen Stockan viereen. Jaettiinkohan siellä ilmaisia muoviämpäreitä, kun väkeä oli jonoksi asti?

 

2 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.