Hotelli Tammerin aamiainen arvostelu

Arvostelu: Hotelli Tammerin aamiainen ei ole vielä hintansa väärti

(*Söin ilmaiseksi)

Hotelli Tammerin brunssi aloitti Tampereen brunssivillityksen viitisen vuotta sitten. Kävin tuolloin testaamassa brunssin, ja hintavuudesta huolimatta pidin siitä todella paljon. Nyt en ole käynyt Tammerissa pariin vuoteen, ja lähdin mielelläni aveciksi, kun Emmi pyysi minut mukaansa hotellin media-aamiaiselle. Grand Hotel Tammer kuuluu nykyään Radisson Blu -ketjuun. Myös aamiaista on muokattu Radissonin konseptin mukaiseksi.

Radisson Blu määrittelee Tammerin aamupalan moniaistiseksi aamiaiseksi, jossa huomioidaan makujen ja esillepanon lisäksi taustamusiikki, valaistus ja ruoan lämpötila. Ketjun hotelleissa suositaan kuulemma paikallisia herkkuja, ja sesonkiruokien luvataan olevan vahvasti esillä. Super Breakfast -aamiainen on tarjolla viikolla kello 6.3010, lauantaina kello 7.3012 ja sunnuntaina kello. 7.3011. Aamupala maksaa 21 euroa.

Hotelli Tammer on varmasti ketjun upeimpia paikkoja. Vuonna 1929 rakennettu syvänpunainen talo pursuilee ylväitä yksityiskohtia. Ruokasalissa on valtavat ikkunat samettiverhoineen. Ala-aulassa on Hercule Poirot -henkinen eteinen puisine narikkakaappeineen ja portaikkoineen.

Hotelli Tammerin aamupala arvostelu
Hotelli Tammerin aamiainen arvostelu
Hotelli Tammerin aamiainen arvostelu
Tammerin brunssilta mieleeni jäivät paikalliset herkut: Mouhijärven juustolan juustot, Sastamalasta kalastettu lohi ja Tapolan possunkylki. Pidin myös siitä, että kahvi tarjoiltiin pöytään, ja vaihtoehtoina oli sekä tummaa että vaaleaa paahtoa.

Nopealla silmäyksellä Radisson Blu Tammerin aamiaispöytä on kaunis. Tarjolla on paljon erilaisia siemeniä, pähkinöitä, myslejä ja jugurtteja, jotka on katettu trendikkäästi suuriin lasipurkkeihin. Aamiaispuuro maustetaan aina hieman erikoisemmin. Nyt padassa porisi katajanmarjapuuro.

Päätin kuitenkin keskittyä leipiin, kasviksiin, lihaan ja munakokkeliin, koska syön puuroa todella harvoin. Leipäpöydästä lautaselleni päätyi hyvää pähkinä-siemenleipää. Leipälajeja oli kuitenkin tarjolla aika vähän. Olisin kaivannut hapanta ruisleipää tai perustamperelaista rievää, siis riävää. Se olisi helppo tapa luoda paikallisuutta aamiaiseen.

Leikkele-, salaatti- ja juustopöytä oli samanlainen kuin muissakin tasokkaissa hotelleissa. Mitään vau-efektiä se ei kuitenkaan luonut. Tarjolla oli samaa kalkkunaleikeittä, edamia ja valkohomejuustoa kuin muuallakin. Kasvis- ja hedelmäpuolelta löytyi mummonkurkkuja ja marinoituja retiisejä. Pientä yksilöllisyyttä, mutta tämäkään pöytä ei ollut erityisen runsas tai persoonallinen.

Lämpimän ruoan puolella oli mustaamakkaraa, pieniä makkaroita, pekonia, paahdettuja kasviksia ja munakokkelia. Mustamakkara tuo buffetiin Tampere-fiilistä, mutta se näytti aika kuivalta, joten jätin mörön väliin.

Hotelli Tammer aamiainen arvostelu
hotelli_tammer_aamupala_jugurtti

Kaikki, mitä lautaselleni valitsin, maistui hyvältä. Vierustoverini tosin huomautti, että munakokkeli oli selvästi tehty munajauheesta. Maku oli kuitenkin pehmeä ja puhdas. Joissakin buffeteissa munakokkeli maistuu oudon happamalle tai kirpeälle, mutta täällä en havainnut inhottavaa sivumakua. Pekoni oli paistettu keskirapeaksi, ja paahdetut kasvikset olivat säilyttäneet kauniisti värinsä ja pureksittavuutensa.

Kokonaisuudessa ei kuitenkaan ollut mitään mieleenpainuvaa. Kun aamiaista kerran markkinoidaan lähi- ja sesonkiruoalla, buffetissa pitäisi olla muutakin kuin mustaamakkaraa. Missä ovat syksyn sienet ja juurekset? Kurpitsasta voisi tehdä niin hilloa, munakasta, piirakkaa kuin smoothieitakin. Kysyimme, tulevatko kasvikset joltakin lähitilalta. Eivät kuulemma tule, koska pienten lähituottajien suosiminen on vaikeaa suuressa hotellissa.

Kävin viime viikolla Berliinissä paljon tylsemmässä, kliinisemmässä ja halvemmassa hotellissa. Sen aamiaisella tarjoiltiin bataattiranskalaisia, currywurstia, pannukakkuja ja kokin paikan päällä paistamia omeletteja. Tällaiset erottuvat kohokohdat uupuivat Tammerista.

Hotelli Tammerin aamiainen arvostelu
Hotelli Tammer aamupala arvostelu
hotelli_tammer_aamupala_annos3

Kahvi tuotiin taas pöytään, mutta nyt meille ei ainakaan tarjottu mahdollisuutta valita tummasta ja vaaleasta paahdosta. Kahvi, maito ja sokeri tarjoillaan Tammerin kauniista vanhoista hopea-astioista. Juuri tällaiset yksityiskohdat pitävät yllä ainutlaatuisen hotellin henkeä.

Meikäläinen mämmäili taas, kahvikuppineuroosi ja silleen. Jaan tietenkin edustavassa blogissani kaikelle kansalle kuvat pöydällä lainehtivasta kahvistani.

Imago ja tyyli ennen kaikkea.

hotelli_tammer_aamupala_kahvi

Hotelli Tammerin ruoka

Mehuautomaatista voi hakea tavallista mehua, mutta aamiaissalin päässä on palvelutiski, josta voi tilata tuoreista appelsiineista puristetun mehun. Hotellin esitteessä mainostetaan mahdollisuutta puristaa mehu itse, mutta tarjoilija siis tekee sen, ja kaltaiseni koppurakoura on siitä kiitollinen.

Samalta tiskiltä saa myös alkoholitonta Bloody Marya, söpöihin lasipulloihin kaadettuja smoothieannoksia ja pientä makeaa. Tällä kertaa tarjolla oli porkkanamuffinseja ja suklaacroisanteja. Makea puoli oli pieni pettymys, sillä esimerkiksi 10 euroa maksavalla Fazerin aamupalalla tarjolla on aina kakkuja. Runsas ja syntinen leivonnainen toisi aamiaiseen sitä fiilistä, että ateriasta kannattaa maksaa 21 euroa.

hotelli_tammer_aamupala_bloodymary

Saimme lähtiäislahjaksi kupongit, jotka oikeuttivat toiseen ilmaiseen aamiaiseen kahdelle hengelle. Päätimme siis lähteä Villen kanssa aamupalatreffeille. Hän matkustaa paljon työnsä vuoksi ja on kolunnut läpi varmaan satojen hotellien aamiaiset. Ajattelin, että toinen testi olisi hyvä tilaisuus arvioida Tammerin asiakaspalvelua ja aamiaisen tasalaatuisuutta. Samalla siippa voisi verrata aamupalaa kansainvälisiin hotelleihin.

Asiakaspalvelu oli huomioivaa ja ystävällistä. Naulakot neuvottiin meille kyselemättä ja pöydässä käytiin varmistamassa, että kaikki on kunnossa. Aamiaisen päätyttyä saimme toisen pannullisen kahvia, eikä meitä hätistelty pois.

Tällä kertaa maistoin puuroa, joka nousi aamupalan huipuksi. Samettinen, suolainen ja aromikas ruis-appelsiinipuuro oli niin hyvää, että muistelen makua vieläkin. Olisi pitänyt syödä toinen lautasellinen. Sen sijaan munakokkeli ja pekoni olivat aamiaisajan loppupuolella kuivia. Myös paahdetut kasvikset olivat aivan eri maailmasta kuin viimeksi. Ne olivat mustia ja kovia, enkä ole ihan varma, mitä kaikkea söin.

Miehen mielestä aamiainen oli peruslaadukas, mutta ei hintansa väärti. Hänkin kaipasi enemmän leipiä, erikoisempia juustoja, kaloja, leikkeleitä ja niitä kuuluisia lähi- ja sesonkituotteita. Kovatasoisessa paikassa ruoan pitäisi myös olla tuoretta myös aamiaisajan loppupuolella.

Kurkistimme vielä rakennuksen toiseen päähän, Vihtorin verannalle. Sen moderni sisustus poikkeaa vanhan puolen tyylistä. Lasisiipi tunnettiin ennen Vihtorin kirjastona. Kirjastoon tarjoiltiin bistroruokaa, ja viikonloppuisin asiakkaita viihdytti dj. Remontoitu tila vaikuttaa nyt enemmän levähdyspaikalta hotellin omille asiakkaille. Tammerista kuitenkin lupailtiin, että verannalle tuodaan tapahtumia samaan tapaan kuin kirjastoon, jossa järjestettiin ennen Vihtorin kirjamessut.

Hotelli Tammer Vihtorin Veranta
hotelli_tammer_aamupala_vihtorin_kirjasto2
hotelli_tammer_aamupala_vihtorin_kirjasto3

Tammerin aamiainen on peruslaadukas, mutta hinta-laatusuhde ei ole kohdillaan. Hämeensillan Fazerin ja Pella´sin aamiaiset ovat puolet halvempia. Pella´silla saa ihanaa itse leivottua saaristolaisleipää. Fazerilla kahvinsa saa tumma- tai vaaleapaahtoisena lämmitetyn maidon kera, ja buffetissa on hekumallisia kakkuja.

Tiedän, että hotelleissa on aina hotellien hinnat. 21 euroa on silti liian kova hinta, jos tarjolla ei ole lähi- ja sesonkiruokaa, joilla asiakkaita houkutellaan.

Tuomio: Hyvän hotellin aamiainen, jolla on loistohotellin hinta.

 

12 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*