Lapland Hotel Tampere aamiainen kokemuksia

Arvostelu: Lapland Hotelin aamiainen päihittää monet brunssit

(*Ensimmäisellä kerralla söin omaan piikkiini, toisella kerralla yöpymisen aamiaisineen tarjosi Visit Tampere)

Yövyin kuukausi sitten Tampereen Lapland Hotelissa hauskoissa bloggaajien pikkujouluissa. Asun vain korttelin päässä hotellista, mutta halusin testata huoneen ja nauttia hotellin aamupalan. Olen käynyt Laplandissa aamiaisella kerran aikaisemminkin. Kokemus oli niin hyvä, että jälkeenpäin harmitti, kun kamera ei tullut mukaan.

Lapland Hotels -ketjulla on yhteensä 17 hotellia ja viisi hiihtokeskusta. Ketjun tuorein hotelli avataan Helsingin Bulevardille keväällä 2018. Tampereen hotelli sijaitsee liikenneyhteyksien kannalta loistavassa paikassa Yliopistonkadulla. Rautatieasema on vieressä, bussiasema lyhyen kävelymatkan päässä, Tampere-talo hotellia vastapäätä ja yliopisto kulman takana, yhteys Helsingin moottoritielle lähellä. Hintatasoltaan Lapland Hotels on samaa luokkaa Scandic-ketjun kanssa, ehkä inasen kalliimpi.

Lapland Hotel Tampere kokemuksia
Lapland Hotel Tampere kokemuksia

Miten Lappi tuodaan Tampereelle?

Olin ennakkoluuloinen, kun hotelli avattiin. Valkoisessa, 90-lukua henkivässä kaakelirakennuksessa oli ennen Holiday Inn. Pohjoisen tunnelmaa oli todella vaikea mieltää tähän ympäristöön. Hotellin idea ja sisustus ovatkin jakaneet mielipiteitä. Minun silmissäni ympäristö asettuu kuitenkin janan positiiviseen päähän – tosin arvioin asiaa tamperelaisena, jolla ei ole minkäänlaista Lappi-suhdetta.

Joka tapauksessa odotin teennäistä savupirttiä ja Punanaamion neljäntuulenhattuja. Mielestäni Lappi-teemaa ei ole kuitenkaan viety krääsäkuvaston puolelle. Ravintolasalia koristaa kelo, kadun puolen ravintolan seiniä porontaljat. Tuikkukynttilät ja voikipot on aseteltu kivi- ja puualustojen päälle, sävyt ovat tummia ja käytävät on koristeltu pelkistetyillä maisemakuvilla. Ysärimodernista rakennuksesta ei kuitenkaan ole väännetty väkisin teko-Lappia.

Hotellihuone oli pelkistetty, mutta lämmin. Olisin kuitenkin kaivannut minibaaria. Lisäksi vessan läpinäkyvä veto-ovi luo tunnelmasta turhankin intiimin, jos huonekaveri ei ole hyvä tuttu. Näköalat Sorsapuistoon ja rujonkauniiseen Tammelaan ovat korkeuksista komeat.

Lapland Hotel Tampere kokemuksia
Lapland Hotel Tampere kokemuksia

Lapland Hotel Tampere kokemuksia

Hinta-laatusuhteeltaan loistava aamiainen

Kävin Lapland Hotelissa aamupalalla ensimmäisen kerran pääsiäisenä. Palasimme aamulla Englannista, jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja vatsamme kurnivat. Brunssipaikoissa on sunnuntaisin tunku, mutta olin kuullut kehuja Lapland Hotelin runsaasta aamiaisesta, sinne siis.

Niiltä, jotka eivät yövy hotellissa, aamiainen maksaa 17 euroa. Muistelen, että 4-vuotias lapsemme taisi syödä puoleen hintaan, mutta en ole tästä ihan varma. Aamiaisen hinta-laatusuhde on kuitenkin loistava, kun sitä vertaa brunsseihin ja monien muiden hotellien aamupaloihin. Esimerkiksi viime vuonna testaamani Hotelli Tammerin super breakfastina markkinoitu aamupala maksaa 21 euroa. Se häviää sekä runsaudessa että monipuolisuudessa Lapland Hotelille.

Lapland Hotelin aamupala tarjoillaan arkisin kello 6.3010.00. Sunnuntaisin aamiainen käy ajankohdankin puolesta varhaisesta brunssista. Pöytä on katettu kello 7.3011.30. Ensimmäisellä kerralla saavuimme syömään vasta klo 11 ja saimme syödä ja istua 1,5 tuntia kaikessa rauhassa.

Lapland Hotel Tampere aamupala arvostelu

Luontevasti pohjoisen makuja

Lapland Hotelin aamiaispöydästä löytyvät kaikki ne elementit, joita suurin osa hotelliasiakkaista kaipaa. On munakokkelia ja pekonia, erilaisia leipiä, juustoja ja leikkeleitä, kasviksia, jugurtteja, marjoja ja mehuja.

Peruskomboon on ujutettu toimivasti raaka-aineita, jotka erottavat aamiaisen minkä tahansa hotellin tarjonnasta. Mehuvaihtehtoina on karpaloa ja mustikkaa. Jugurtin lisäksi tarjolla on kirpsakkaa marjasmoothieta, myslin joukossa on kuivattua tyrniä, jälkiruokaleivonnaisissa mustikkaa ja punaherukkaa. Juustonystävänä ilahduin leipäjuustosta, jonka kanssa tarjottiin hyvää hilloa.

Lämpimien ruokien puolelta löytyy manselainen erikoisuus, mustamakkara. Sitä tarjotaan Tampereella entistä useammassa aamiaisbuffetissa. Lapland Hotelissa mustaan on kuitenkin tuotu omaa kulmaa. Perinteinen Tapolan musta tehdään sianverestä, mutta Laplandin makkara poronverestä. Keskityin itse kasvis- ja kalapuolen antimiin, mutta pöytäkaverit kehuivat poromustaa maukkaaksi.

Gluteenittomaan ja vegaanitarjontaan en valitettavasti tajunnut kiinnittää huomiota, koska olin raivonälän vallassa. Maito-vegetaristille ruokia on oikein mukavasti. Keliaakikoille suosittelen mainion Maijun Pinkit korkokengät -blogia. Maiju arvioi ahkerasti ravintoloita ja hotelleja gluteenittomin silmin. Maijulla on hyviä kokemuksia ketjuun kuuluvasta Lapland Hotel Sky Ounasvaarasta, ja kuvien perusteella gluteenittomat leivonnaiset eivät ole vakuumissa hautuneita lätkiä.

Lapland Hotel Tampere aamupala arvostelu
Lapland Hotel Tampere aamupala arvostelu
Lapland Hotel Tampere aamupala arvostelu
Omeletti oman maun mukaan jää mieleen

Laplandin aamupalasta jäi mieleen erityisesti omelettipiste. Ruokalinjaston vieressä on levy, jolla tarjoilija paistaa asiakkaille tuoreita munakkaita itse valituilla täytteillä.

Tämä pieni ele on yllättävän iso, kun miettii palvelukokemusta. Omeletin paistaminen ei vaadi aikaa ja ihmeellisiä taitoja. Asiakkaalle tulee kuitenkin sellainen olo, että tämä annos on tehty vain minua varten. En ole törmännyt samaan mahdollisuuteen muissa, hyvissäkään suomalaishotelleissa – en tosin matkaile kotimaassa kovin ahkerasti.

Aamiaisesta löytyi myös pientä jouluisuutta jo marraskuun puolivälissä. Kaurapuuron sijaan padassa oli pitkään muhinutta riisipuuroa. Lappasin sitä aimo annoksen lautaselleni, vaikka en puuroihminen olekaan. Mutta paksu maitoon tehty riisipuuro voin ja sokerikanelin kanssa, ah! Puuron suolaisuus jakoi hieman mielipiteitä: osa kaipasi enemmän suolaa, osan mielestä puuro oli juuri passelia.

Ensimmäisellä käyntikerralla aamiaissali oli melko rauhallinen. Jouduimme kuitenkin viittomaan tarjoilijaa ja pyytämään itse kahvia, emmekä saaneet laskua pöytään. Toisella kerralla palvelu sujui sutjakammin, vaikka sali oli ääriään myöten täynnä. Tosin totesimme, että pöydät on järjestelty turhankin tiiviisti. Pienestä salista on turha etsiä yksityisiä supinapaikkoja.

Miljöö ei kuitenkaan ole tunkkainen tai ahdas, sillä seinät ovat vaaleat. Tila on todella korkea, seinät ja katto lasia. Korkeudesta huolimatta sali ei ole kuitenkaan mahdottoman hälyinen. Tämä on mukavaa, sillä liian kaikuvassa tilassa syöminen on piinallista.

Lapland Hotel Tampere arvostelu
Lapland Hotel Tampere arvostelu
Lapland Hotel Tampere arvostelu

Tampereen paras hotelliravintola

Lapland Hotel erottuu Tampereen hotelleista juuri ravintolansa vuoksi. Erinomaisen aamiaisen lisäksi täällä voi syödä kovan luokan illallisen. Illallisravintola Dabbal hurmasi minut pari vuotta sitten rohkean raikkailla ja hapokkailla annoksillaan.

Ravintolan viinilista on kiinnostava, ja menussa naitetaan hyvin yhteen perinteiset pohjoisen raaka-aineet ja kunnianhimoinen kulinarismi. Turvallista pihviä kaipaavalle löytyy syötävää, mutta kokeellisemman ruoan ystävänkään ei tarvitse pettyä. Dabbal on myös Tampereen harvoja illallisravintoloita, joka on auki maanantai-iltaisin.

Hotellin lounas on vielä testaamatta, mutta aamiaiset vankistivat käsitystäni ketjun kovasta ravintolaosaamisesta.

Tuomio: Tämä aamupala paljasjalkaisen manselaisenkin pitää kokea

 

6 Kommenttia

 1. Saispa tän aamupalan vielä brunssin aikaan, tulis varmasti käytyä. Toisaalta tykkään kyllä syömisestä niin paljon, että voisin kuvitella laittavani herätyskellon herättämään, jotta ehtisin syömään….

  Tossa oli muuten ennen Holiday Inn, ei Cumulus. Toi omelettipiste oli sielläkin, ihan fiksu veto säilyttää se!

  • Kiitos korjauksesta! Muutan tuon heti ja laitanpas tekstiin myös tiedot aamupala-ajoista. Meitsi on myös melkoisen aamu-uninen, mutta kun menimme tuonne keväällä sunnuntaina klo 11, saimme syödä ihan rauhassa pitkälle yli puolenpäivän eikä kukaan tullut hätyyttämään.

 2. Oi, kuulostaapa hyvältä. Pakko käydä nautiskelemassa jossain vaiheessa 🙂

  • Suosittelen! Ja käys ihmeessä myös Dabbalissa illallisella, jos on vielä testaamatta. Kaikki aina ihmettelevät, miten suosittelen hotellin ravintolaa, mutta Dabbal on kirkkaasti kaupungin parhaita illallisrafloja.

 3. Dabbal todellakin yllätti tasokkuudellaan, heittämällä Tampereen parhaita illallisravintoloita C:n, Berthan ja Hellan & Huoneen ohella. Ei ihan odottaisi ainakaan suomessa hotelli ravintolalta.. Onhan esim. Masuunikin kohtuu hyvä ravintola mutta Dabbal pistää ainakin piirun tai pari paremmaksi.
  Ja jos ei halua pitkän kaavan mukaan syödä niin saa sieltä todella maukkaan hampurilaisenkin.

  Yöpymisestä Lapland hotelissa ei ole kokemusta mutta pakko sanoa että tyylikkäiltä näyttää huoneetkin.

 4. Ai nii n, sieltähän saa burgereitakin! Ne ovat vielä kokonaan testaamatta lounaan lisäksi. Ja olen ihan samaa mieltä siitä, että Dabbal on hotelliraflojen ykkönen tällä hetkellä. Masuunikin on hyvä, mutta salia voisi jo uudistaa, ja esimerkiksi Riesling-viikoilla ja Tamperradassa on ollut notkahtelua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.