Los Pollos Tampere arvostelu

Arvostelu: Los Pollos palauttaa kanankoiven kunnian

Käsi ylös, kuinka monta kertaa olet törmännyt 2000-luvulla yllä olevan kaltaiseen ravintola-annokseen?

Niinpä.

Kun ravintolan listalla on kanaa, se on yleensä broilerin rintaa. Kaiken lisäksi aivan liian usein kuivaa ja tikkuista sellaista. Tilaan broileria todella harvoin, koska yhdeksän kertaa kymmenestä annos on nuiva pettymys. Rinta on mielestäni myös broitsun tylsin osa. Juu juu, rasvattomin ja terveellisin myös, mutta illallispaikoissa minua ohjaa maku, ei rasvaprosentti.

Miksi ravintolat tarjoavat vain rintafilettä?

Broilerinkoivet olivat vielä 70- ja 80-luvuilla illallisravintoloiden herkkua. Koipi kääräistiin usein folioon, jotta pehmeää lihaa pystyi syömään käsin. Minun lapsuudessani jopa grillikioskeilla myytiin kokonaisia ja puolikkaita broilereita, ja Citymarketin grillitiskille oli aina jono.

Kun olin teini, broileri oli suurin piirtein ainoa ruoka, mitä suostuin syömään – vaikka olin olevinani kasvissyöjä. Pidän broitsusta varmaan juuri siksi, että siihen liittyy paljon tunnemuistoja. Olinkin innoissani, kun kuulin, että Koskikeskuksen alakertaan avataan kanaravintola Los Pollos, joka tarjoilee kaikkea muuta paitsi terveysfileitä.

Los Pollos Tampere arvostelu
Kanaravintola Los Pollos Tampere kokemuksia

Los Pollos tarjoaa kanaa espanjalaisittain

Los Pollosia pyörittävät espanjalaiseen ruokaan perehtyneet Toni Leskinen ja Aku Haljoki. Konseptin kehittänyt keittiöpäällikkö Leskinen on työskennellyt vuosia Espanjassa. Tarjolla onkin espanjalaiseen tyyliin viritettyä kanaruokaa, joka valmistetaan hyvistä raaka-aineista ja mutkia suoristelematta. Ravintola käyttää GMO-vapaasti ruokittua Naapurin maalaiskananpoikaa, jota löytyy myös hyvin varustelluista kaupoista.

Vaikka keittiössä on kovan luokan ammattilaisia, ravintola on rento. Sisustuksessa on tavoiteltu amerikkalaisen dinerin tunnelmaa. Väritys on kirkas kelta-punainen, menut ovat paperisia ja ravintolan logo sarjakuvamainen kana.

Mielestäni valinta on hyvä. Ostoskeskukseen on vaikea luoda vaaleaa ja harmonista fine dining -paikkaa, joten sitä ei ole edes yritetty. Los Pollosiin voi kuitenkin tulla syömään myös lounaan ja ruuhkaisimman shoppailuajan jälkeen. Ravintola on avoinna maanantaisin kello 1118, tiistaista lauantaihin kello 1120 ja sunnuntaisin kello 1317. Tarjoushintaista lounasta on tarjolla maanantaista perjantaihin kello 1114.

Ravintolan nimessä on hauska vitsi, jonka kaikki Breaking Badia katsoneet ymmärtävät. Vielä hauskempaa on se, että ravintolaa pyörittävän yrityksen nimi on Los Pollos Hermanos. Ja eikös tuo logokin viittaa aika veikeästi sarjaan?

Pakotin lapseni poseeraamaan kyltin vieressä, koska mielestäni oli hauskaa, että hänellä oli tuollainen kanalakki päässä. Mutta miksi likka näyttää kauhistuneelta, tämähän on hauskaa, ahhahhah!

Hmmm.

kanaravintola Los Pollos Tampere kokemuksia
ravintola Los Pollos Tampere arvostelu



Annoksesta riittää helposti kahdelle

Ensimmäisen kerran kävin Pollosissa lounaalla. Tilasin rieskarullan (lounasaikaan 13 e, muulloin 15 e) ja kaverini otti neljäsosan grillattua kanaa (lounasaikaan 10 e, muulloin 13 e) grillattujen kuoriperunoiden ja salaatin kera. Porukan pienimmälle tilattiin lastenannos, jossa oli kanaa, talon ranskanperunoita ja kasvistikkuja. Valitettavasti en muista lastenannoksen hintaa, enkä löytänyt sitä netistä.

Huokaisin, kun annokset tuotiin pöytään. Ne nimittäin olivat isot, ja suuri lautanen korosti vaikutelmaa. Ne, jotka arvottavat ravintolan annoskoon mukaan, eivät varmasti lähde pettyneinä kotiin.

En lähtenyt onneksi minäkään, vaikka maku on minulle tärkein asia. Penttilän tilan perunarieska oli ihanan ohut ja hieman makea. Se oli paahdettu rapeaksi, ja leivän välissä oli grillattua kanaa ja freesattua paprika-sipulisekoitusta. Aioli ja salsa brava -kastikkeet viimeistelivät makuelämyksen, joka oli häpeilemättömän rasvainen, suolaisenmakea ja salaatin ansiosta myös raikas.

Tiukalla imetysdieetillä oleva ystäväni kiitteli sitä, että keittiö kokosi hänelle ongelmitta gluteenittoman ja maidottoman annoksen. Myös vauva-asiakkaaseen suhtauduttiin mukavasti, ja ravintolassa oli useita syöttötuoleja.

kanaravintola Los Pollos Tampere ruoka

Inasen lisää rapeutta nahkaan

Innostuin Pollosin menusta niin paljon, että raahasin perheen tänne lounaalle heti samana viikonloppuna. Tällä kertaa Ville tilasi rieskarullan ja minä otin neljänneksen kananpoikaa. Kananpoika-annokseen saa valita itse kaksi lisuketta, Jotta homma pysyisi jollain tavalla aisoissa, valitsin salaatin ja paprika-sipulipaistoksen.

Lapsemme maisteli kanaa meidän annoksistamme. Tilasimme hänelle myös kuorelliset ranskalaiset (5 e) sormiruokalistalta. Lisukelistalla on myös muita houkuttelevia pikkuannoksia: chilillä ja korianterilla maustettua kanamakkaraa, patatas bravas -perunoita ja valkosipulileipää.

Kanan nahka olisi saanut olla minun makuuni hiukan tummempaa. Rakastan karsinogeenejä, ja sopivasti kärähtänyt kanannahka on hekumallisimpia asioita, joita tiedän. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä on nahan alla.

Raikkaita kasviksia, rapeita ranuja

Liha oli molemmissa annoksissa upean pehmeää. Se irtosi luusta vaivattomasti ja oli kypsää. Pidimme myös kaikista lisukkeista ja kastikkeista. Esimerkiksi lisukesalaatin kaikki kasvikset olivat tuoreita, eikä joukossa ollut nuupahtaneita salaatinlehtiä. Kummasti ne valtavat lautaset vain tyhjentyivät.

Olen aikaisemmin ollut sitä mieltä, että ranskanperunat ovat mauttomia. Nyt olen tajunnut, että vika ei ole ranskalaisissa, vaan siinä, että olen saanut liian monta kertaa huonoja ranuja. Los Pollosin perunat ovat tuoreita, rapeita ja sisältä pehmeitä. Niissä maistuu oikea peruna, ja ranut kiilasivat minun listallani kaupungin kärkeen. Pyysimme loput perunat dogibägiin, sillä emme raaskineet jättää niitä syömättä.

Tosin unohdimme rasian kahdeksi päiväksi rattaisiin, joten se siitä ilosta…

ravintola Los Pollos Tampere kokemuksia

Tampereen parhaat ranskalaiset

Autenttisia churroja makeannälkään

Ravintolan espanjalainen henki näkyy jälkiruoassa ja kahveissa. Erikoiskahvilistalta löytyy esimerkiksi espanjalainen maitokahvi café con leche ja kondensoidulla maidolla makeutettu café bombon. Jälkiruoaksi voi tilata lämpimiä churro-munkkeja (8,50 e ja erikoiskahvin kanssa 6 e), jotka tarjoillaan tumman suklaadipin kera.

Annoksessa oli kolme isoa churroa, joten jakaminen perheen kanssa sujui kitkattomasti. Munkki oli koostumukseltaan oikeaoppisen sitkeä, suklaakastike paksu ja täyteläinen. Tyttäremme oli haltioissaan konseptista, jossa pullaa dipataan suklaaseen.

Rankkaan vielä Inezin churrot ykkösiksi, koska niiden suklaakastikkeessa on ripaus raikastavaa appelsiinia. Los Pollos häviää skaban kuitenkin vain parin sokerihippusen verran. Café con leche oli tehty hyvästä tummasta kahvista, ja maitovaahto oli paksua.

Tampere churroja

Perushyvää palvelua

Palvelu oli lounaskäynnillämme tyypillistä suomalaista asiakaspalvelua, siis perusystävällistä, mutta aika niukkaa. Kiitokset kuitenkin siitä, miten hienosti ystäväni allergiat huomioitiin. Hänen ei tarvinnut puolustella tai selitellä niitä, vaan keittiö suhtautui häneen kunnioittavasti.

Viikonloppuna saimme miestarjoilijan, jonka lämmin jutustelu jäi mieleen poikkeuksellisella tavalla. Lisäksi ravintolan omistaja tuli vielä varmistamaan, että tilauksemme on otettu. Ainoastaan aterian lopulla saimme odotella aika kauan, että pääsimme tilaamaan laskun. Annan pientä miinusta myös kovasta musiikista ja lattiasta, joka on todella liukas. Meinasin kaatua useamman kerran, enkä ollut ainoa.

Ravintolan hinta-laatusuhde on erinomainen ja kana parasta, mitä olen tässä kaupungissa syönyt. Pidän siitä, että paikalla on selkeä konsepti: kanaa ja rentoa meininkiä, that´s it. Koskikeskuksessa ei ole vuosiin ollut ravintolaa, jonka vuoksi olisin mennyt ostoskeskukseen varta vasten syömään. Shoppailun päätteeksi olen suunnannut mieluummin Kyttälään johonkin ”oikeaan” ravintolaan.

Nyt Koskarin alakerrassa on kuitenkin houkutin, joka vetää minua jopa enemmän puoleensa kuin rakastamani Tokmanni. Los Pollos palauttaa kanankoivelle kunnian, jonka se ansaitsee.

Tuomio: Rentoa, nopeaa ja syntisen hyvää ruokaa

 

12 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.