parmesaani parsa paneroitu

Parmesaanilla paneroitu parsa

Hah, eilisestä vappuavautumisestani oli näköjään iloa aika monelle lukijalle. Vaikka suklaa-mustaherukkakakku olikin täysi susi, muut ruoat onnistuivat onneksi mukavasti. Omia suosikkejani olivat parmesaanilla paneroidut parsat. Nämä olivat mukavaa vaihtelua perinteisiin kinkun tai pekonin sisään rullattuihin parsoihin.

Luin Hesarista taannoin reseptin, jossa parsat kastettiin ensin muna-majoneesiseokseen, pyöriteltiin panko-parmesaaniseoksessa ja paistettiin uunissa. En viitsinyt ostaa panko-jauhoja yhden ruokalajin vuoksi, mutta kaapin pohjalla olleet korppujauhojen jämät tuli hyödynnettyä. Voit käyttää jauhojen sijaan myös kuivia vaaleita leivänmuruja.

Hesarin ohjeessa parsat siis sekä esikäsiteltiin majoneesilla että tarjoiltiin sen kera. Minä en halunnut peittää parsan fressiä ja herkkää makua liikaan rasvaan. Lisäksi halusin, että nätti vihreä väri paistaa kuorrutuksen alta. Parmesaanileivitys tuo ruokalajiin riittävästi suolaisuutta ja tuhmuutta. Lisukkeena voi tarjota sitruunan mehulla ja kuorella maustettua majoneesia. Sitruunamehua voi ropsaista hieman myös valmiiden parsatankojen päälle.

Parmesaanilla paneroitu parsa

6 naposteluannosta

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 desi korppujauhoja
  • 1 desi pieneksi raastettua parmesaania (suuret hiutaleet eivät tartu yhtä hyvin parsan pintaan)

Pinnalle ja lisukkeeksi:

  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua
  • sitruunalla maustettua majoneesia tai hapankermaa

  1. Pese parsat ja leikkaa puumainen tyvipää pois, mutta säästä nuppupää. Vuole parsasta kuorta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Jos haluat, että parsoja voi napsia sormin pikkusuolaisena, leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
  2. Vatkaa kananmunat tasaiseksi massaksi. Kaada munaseos lautaselle.
  3. Sekoita korppujauhot ja parmesaaniraaste hyvin ja levitä seos toiselle lautaselle.
  4. Pyörittele parsat ensin kananmunassa ja sen jälkeen parmesaani-korppujahoseoksessa. Nosta parsat uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä niiden väliin hieman tilaa, etteivät ne takerru toisiinsa paiston aikana.
  5. Paista parsoja 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kypsymisaika riippuu uunin tehosta ja parsojen paksuudesta. Kokeile parsoja välillä haarukalla. Ne eivät saa kypsyä lötköiksi, vaan rakenteen on oltava niin napakka, että parsat voi syödä sormiruokana ranskalaisten tapaan.
  6. Nauti parsat tuoreina. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja dippaa sitruunamajoneesiin.

parmesaanissa paneroitu parsa
parmesaaniparsa ohje resepti
juustoparsa ohje resepti
Tätä reseptiä voi tietenkin soveltaa myös perinteiseen lihaan käärittyyn parsaan. Pyöräytät vain parsan pekoni- tai parmankinkkusiivuun ja uitat samaan tapaan munassa ja juusto-jauhoseoksessa. Vielä majoneesia kylkeen ja verisuonet kiittävät.

No, samapa tuo, kun ei tälle sukupolvelle kuitenkaan eläkkeitä makseltaisi.

 

One Comment

  1. Pingback: RUOKABLOGGAAJIEN PARHAAT PARSARESEPTIT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.