porkkana-fetapasta resepti

Porkkana-fetapasta pinjansiemenillä

Porkkanapasta. Ei nyt millään pahalla ketään porkkanaloveria kohtaan, mutta tuollaisenaan kirjoitettuna en paljon tylsemmän kuuloista ruokaa keksi.

Porkkanapastasta tuli kuitenkin uusi arkihittini. Jos kuusivuotias syö lautsensa tyhjäksi, pyytää lisää pinjansiemeniä ja sanoo, että ”tämä on paras keksimäsi pasta”, olen joko ihan kelvollinen kokki – tai lapsestani on kehittynyt melkoinen imartelija. Noh, kyllä tuosta jälkimmäisestäkin taidosta on hänelle hyötyä elämässä.

VINK: Fetan maku muuttuu hieman vuohenjuustomaiseksi, kun juusto lämpenee. Jos et pidä siitä, älä pyöräytä fetaa pannulla, vaan lisää se kylmänä valmiin annoksen päälle.

VINK VINK: Jos taas rakastat vuohenjuustoa, sekin sopii tähän pastaan.

VINK VINK VINK: Rakuuna ei ole pakollinen, mutta mielestäni se sopii upeasti yhteen porkkanan kanssa. Voit jättää rakuunan pois tai korvata sen vaikkapa basilikalla.

VINK VINK VINK VINK: Valkopippuri sopii mustapippuria paremmin porkkanan hentoon makuun. Valkopippuria kannattaa kuitenkin käyttää maltillisesti, jotta ruokaan ei tule tunkkaista makua. Lisää vähän kerrallaan ja maistele.

Porkkana-fetapasta

4 – 6 annosta

  • 5 isoa tai 7 pienempää porkkanaa (noin 500 grammaa)
  • 2 sipulinvartta tai 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 grammaa fetaa
  • 1 teelusikallinen kuivattua tai pieni kourallinen tuoretta rakuunaa
  • 0,5 teelusikallista inkiväärijauhetta
  • 0,5 teelusikallista valkopippuria
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • suolaa
  • 500 grammaa pastaa
  • 100 grammaa/pieni pussillinen pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä kuullottamiseen

  1. Esivalmistele ainekset. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla sekoitellen. Kaada siemenet lautaselle jäähtymään heti, kun ne alkavat saada kullanruskeaa pintaa, jotta ne eivät pala. Kuori porkkanat. Raasta ne tai vuole ne kuorimaveitsellä ohuiksi suiroiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua varsisipuli. Valuta ja kuutioi feta.
  2. Kuullota varsisipulia, valkosipulia ja porkkanasuikaleita muutama minuutti keskilämmöllä. Porkkanaan saa jäädä hieman purupintaa ja oranssia väriä. Älä siis ylikypsennä sitä täysin pehmeäksi ja keltaiseksi. Mausta seos valkopippurilla, inkiväärillä, rakuunalla ja hunajalla.
  3. Lisää pannulle lopuksi fetakuutiot. Kypsennä vielä pari minuuttia ja sekoita kevyesti, jotta juuston suolaa leviää seokseen. Maistele ja lisää vasta tämän jälkeen suola.
  4. Keitä pasta runsaassa suolavedessä al denteksi. Siivilöi, mutta ota talteen noin desi pastan keitinvettä. Voit lorauttaa sitä pastan joukkoon, jolloin ruoasta ei tule kuivaa.
  5. Sekoita porkkana-fetamuhennos pastaan tai annostele muhennos pastan päälle. Koristele annokset pinjansiemenillä.

porkkana-fetapasta resepti
porkkana-fetapasta ohje

Nämä viikot kaksin lapsen kanssa ovat joskus raskaita, mutta niissä on hyvätkin puolensa. Likka nimittäin ärhentelee minulle ruoasta paljon vähemmän kuin isälleen. Pikkukaveri onkin syönyt tällä viikolla myös parsaa ja kirsikoita, jotka eivät selvästi ole suursuosikkeja, mutta alas ovat menneet.

Huomenna tosin alkaa varmasti ruoasta kiukuttelu, kun Ville palaa vaellukselta. Täytyy siis ottaa kaikki ilo irti viimeisestä illasta, mihis tässä menisikään syömään…. 😀 (EDIT: Menimme Lucaan pizzalle, hän tykkäsi graavilohipizzasta)

Sesongin värikkäät vegepastat

Loppuun vielä pari helppoa, nopeaa ja todella hyvää pastaohjetta. Munakoiso-tryffelipastasta tuli yllättäen viime syksynä blogihitti. Kaikkein erikoisinta on ollut se, että tästä pastasta ovat tykänneet lapset, vaikka tryffelin maku jakaa monen aikuisen mielipiteet. Pehmeän täyteläinen aromi on kuitenkin hurmannut pikkuväen.

Kikhernepasta sitruuna-voikastikkeessa on klassikko, josta vinkkaan vähän väliä. Se löydetään aina uudelleen ja on maistunut monelle.

Ja nyt, kun kotimaisten tomaattien sesonki on parhaimmillaan, kokeiles tätä tuoretomaattipastaa, jonka kastiketta ei kypsennetä. Sen sijaan tomaatit marinoidaan huolellisesti mausteliemessä. Näin makeat tomaatit saavat loistaa kunnolla ennen kuin talvi tuo tullessaan suuta kirveltävät, keltaiset pallerot ja pitää siirtyä tölkkitomaatteihin. Jos et pidä pavuista, korvaa ne mozzarellala tai kaurapalalla.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.