helppo tomaattipasta nopea tomaattipasta

Maailman helpoin tomaattipasta tuoreista tomaateista

Yritän koko ajan opetella nopeita, mutta maukkaita arkiruokia. Pitkään haudutetut padat ja uuniruoat ovat meikäläisen heikkous, ja jos elämä sallisi, vetelisin niitä läpi talven. Mutta kun olet selviytynyt päiväkodin vanhempainillasta, paistin ja juureksien hauduttelu on aika lailla viimeisenä mielessä. Silloin kroppaa huutaa nopeita hiilareita, siis pastaa.

Kiljuin riemusta, kun löysin Hanna G:n blogista tämän nopean tuoretomaattipastan reseptin. Ideana on tehdä tuoreista tomaateista, basilikasta ja mausteista salsamainen seos, joka kipataan pastaan sellaisenaan.

Kaipasin reseptiin vain proteiinia, joten lisäsin omaan tomaattipastaani myös suuria valkopapuja. Voit jättää ne pois tai korvata pavut vaikkapa mozzarellalla. Balsamicon sijaan hain makeutta sokerista, koska halusin kastikkeen värin pysyvän kirkkaana. Maustoin seoksen myös valkosipulilla, koska mielestäni se kuuluu niin olennaisesti pastoihin. Tästä setistä saa joko neljä mättöannosta tai viisi tai kuusi maltillisempaa lautasellista. Arvatkaas millaisen meikä söi? Muahhahhahhhh!

Helppo ja nopea tomaattipasta tuoreista tomaateista

46 annosta

  • 1 kilo tuoreita tomaatteja
  • paketillinen eli noin 250 grammaa valkoisia jättipapuja
  • 24 valkosipulinkynttä
  • 2 reilua kourallista tuoretta basilikaa
  • 1 desi laadukasta oliiviöljyä
  • 1 ruokalusikallinen valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

Pasta:

  • 400500 grammaa pastaa
  • vettä
  • suolaa

Pinnalle:

  • raastettua parmesaania
  • tuoretta basilikaa

  1. Tee ensin tomaattisalsa. Pese tomaatit kuumalla vedellä. Lohko ne reiluiksi paloiksi ja poista kannat. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele pavut siivilässä. Sekoita tomaatit, valkosipuli ja pavut suureen kulhoon. Revi joukkoon reilusti basilikaa. Mausta seos valkoviinietikalla, mustapippurilla, sokerilla ja suolalla. Voit käyttää sokeria lähes yhtä paljon kuin suolaa, sillä se taittaa happoja ja syventää salsan makuja.
  2. Anna tomaattisalsan vetäytyä puolisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa kelmun alla. Jos olet kiireinen, voit skipata vetäytymisen, mutta se mehevöittää ruoan makua.
  3. Kiehauta suuri kattilallinen vettä. Lisää veteen niin paljon suolaa, että se maistuu selvästi suolaiselta. Keitä pasta al denteksi ja kaada vesi pois, mutta älä huuhtele pastaa viileällä vedellä. Kaada tomaattisalsa pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Kuuma pasta lämmittää myös tomaatit, ja annos on heti miellyttävän lämpöinen syötäväksi.

helppo ja nopea tomaattipasta
helppo ja nopea tomaattipasta tomaatti-papusalsa
Tein tomaatti-papusalsan valmiiksi ennen päiväkodille lähtöä. Siellä sitten haisin nurkassa. Mä olen nyt monessa kodissa varmaan ”SE raitapaitainen nainen, joka haisi valkosipulille ja vilkuili koko ajan kelloa. Ja haisi siis ihan helvetisti sille valkosipulille. Siis niinku tosi paljon”.

Kotosalla ei tarvinnutkaan tehdä enää muuta kuin keittää spagetti ja sekoittaa ainekset. Niin, ja ruokarauhan saadakseni lukea Mikko Mallikas kolme kertaa ja vakuuttaa lapselle, että en mä yritä ohittaa tästä kirjasta yhtäkään lausetta, näin tässä lukee.

Faak. Olen pian pulassa, koska rusinamme on alkanut pelata isänsä kännykällä semmoista peliä, josta saa tikkareita palkinnoksi, kun oppii äänteitä. Ja pian se sitten osaa lukea, ja kamalintahan tässä ei ole se, että se oppii lukemaan kaikki tappo-otsikot lehdistä. Kamalinta on se, etten voi enää skippailla Mikko Mallikkaasta sen Mikon ylitouhukkaan tädin jorinoita.

Että hirveen kehittävä ja kiva peli se on. Suoraan helvetistä.

Yötä.

PS. Olen ihan rakastunut Instagramin stooreihin! Tule seuraamaan, jos haluat kurkistaa päiviini. ne ovat tosi kiinnostavia. Tänään mulla oli housut nurinpäin, kun kävin jumpassa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*