blogikirjoittamisen kurssi

Haluatko oppia kirjoittamaan blogia? Tule opiskelemaan sitä kurssille!

”Pitäis panna tälle virmalle ploki pystyyn, mutta mitä sinne kirjottais? Sano sää ny Jape jotain. Raijaaa?”

”Olisi kiva kirjoittaa blogia, mutta mitä minä sinne rustaan? Eihän minun elämässäni tapahdu mitään, eikä ketään kiinnosta. Onhan tuonne Bloggeriin kertynyt kolme yritelmää, mutta ei niitä kukaan ole lukenut. Sitten se omakin into on laantunut.”

”Persoonallinen teksti jaadijaa. Pitääkö nykyään vuodattaa kaikki yksityisasiansa blogiin? En minä halua kalastella lukijoita kertomalla avioerostani ja konkurssistani.”

”Vihaan otsikoita, omiani ja muiden. En koskaan keksi mitään nasevaa. Ja jumaleissön, että nämä ”klikkaa tämä auki ja näe tämä ja tämä” -kalasteluotsikot vasta ärsyttävätkin. En varmasti avaa yhtäkään tuolla tavalla otsikoitua juttua! Niitäkö pitää kirjoittaa, jos haluaa lukijoita?”

”Mitä mää teen kun sain tän ilmaisen lenkkipaketin Peran Nakki & Makkaralta? Onks tää ny kaupallinen yhteistyö? Haastetaanko mut oikeuteen, jos en kerro, että osa kuvassa olevista nakeista oli ilmaisia, mutta osa K-marketin alennuksesta omalla rahalla ostettuja?”

Rakas ystäväni, hätä ei ole tämän näköinen. Lupaan auttaa sinua kaikissa edellä mainituissa pulmissa. Maisteri Branderin kiitetty blogin kirjoittamisen peruskurssi on taas täällä! Mikä parasta, tarjolla on nyt entistä enemmän lähiopetusta, jota aikaisempien kurssien tiedonjanoiset opiskelijat ovat toivoneet.

Bloggaamisen perusteita voi opiskella syksyllä 2020 Helsingin aikuisopistossa. Kurssi sisältää kaksi lähiopetuspäivää sunnuntaisin 13.9. ja 20.9. ja verkkomateriaalia. Kurssin hinta on 98 euroa. Voit ilmoittautua kurssille täällä.

En opeta myymään tai optimoimaan…

Netti on nykyään pullollaan jos jonkin sortin viestintäkonsultteja, ja lupaukset ovat välillä aikamoisia. Tyyliin ”näin triplaat blogisi lukijamäärän kuukaudessa” ja ”näin saat blogisi avulla yrityksellesi räjähdysmäisen paljon lisämyyntiä.”

Jos blogin lukijamäärä on joitakin satoja, sen triplaaminen onnistuu kuukaudessa jo hakukoneoptimoinnilla. Ja jos Peran virma on myynyt aikaisemmin bloginsa avulla yhden jakoavaimen kuukaudessa, ei myynnin kasvattaminen kahteen ole varsinainen ongelma.

…vaan kirjoittamaan

Minä en kuitenkaan lupaa, että kurssini jälkeen sinulla olisi Suomen menestynein lifestyle-blogi, jolla voit elättää itsesi ja hylätä jakoavaimet. Kursseillani ei keskitytä hakukoneoptimointiin tai teknisiin pulmiin tyyliä ”miten siirrän vanhan blogini Bloggerista WordPressiin niin, että kuvat eivät veny oudosti”.

En minä tiedä. Tuossa tilanteessa heittäydyn lattialle tähtiasentoon ja huudan dippainssille, että tuo kaljaa ja tee jotain.

Sen sijaan lupaan opettaa sinua kirjoittamaan. Vihaan itsekin otsikointia, joten voimme yhdessä vihata sitä sydämemme kyllyydestä. Kerron, miten olen oppinut tasapainoilemaan vetävän otsikoinnin ja klikkityylin välissä. Annan valmiita juttuideoita päiviin, jolloin aivosi lyövät tyhjää.

Autan myös ymmärtämään, mitä tarkoittaa persoonallinen ääni, ja miten se löydetään. Se ei vaadi yksityisasioiden vuodattamista koko maailmalle. Olennaista on se, että löydät juuri sinun tapasi tarkastella maailmaa, kirjoitit sitten avoimesti sydänsuruistasi tai lintujen kevätmuutosta.

Jelppaan myös ”ilmainen makkarapaketti omg” -keisseissä. Kerron, mistä saat apua, jos jokin kaupallisessa yhteistyössä tai sen merkitsemisessä mietityttää.

PS. Tässä tekstissä on lukuisista tsekkauksistani huolimatta varmasti kirjoitusvirheitä. Hävettää. Ja suututtaa, kun joku anonyymi Esko tulee pätemään asiasta. Voimme vihata Eskoakin yhdessä ja rakastaa toisiamme.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.