Koskaan enää emme ole nälkäisiä

Siinä se nyt on.

Burger King mainostaa tulevasta Vihdoinking Manseenking. Liikepaikaksi on löydetty pienehkö tila Stockmannin vierestä. Viimeksi tässä toimi Picnic.

Kyä on ny kuulkaa semmonen tilanne, että meikäläinen pystyttää puolijoukkueteltan kadulle ja päivystää siinä avajaisiin asti. Ihminen voi kokea vain kerran elämässään sen tunteen, kun pääset ensimmäisenä asiakkaana ylikansallisen pikaruokapaikan asiakkaaksi. Sen tunteen vetovoima on niin suuri, että en häpeä enää. En mitään.

Lukioiässä häpesin niitä, jotka jonottivat kolme vuorokautta Harry Pottereita tai Taru Sormusten herrasta -leffan ensi-iltaa. Pilkkasin niiden vitun typerän näköisiä hattuja ja kaapuja, vaikka oikeasti olisin vain halunnut olla mukana. Olisin halunnut olla siellä jonossa jodlaamassa yhteislauluja ja kokemassa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sitä herkkää, mutta ehdottomuudessaan lähes väkivaltaista solidaarisuutta, jota vain räkäisellä asfaltilla kitarapiirissä istuneet ihmiset voivat kokea.

Mutta nyt minä menen, olen aikuinen nainen, vailla häpeää. Antakaa minulle kaikki maailman teltat ja kitarat ja kaavut ja kynttilät ja termoskannussa kolmatta yötä hautuneet rooibosteet, ja As God is my witness, I´ll never be hungry again!

 

 

17 Kommenttia

 1. Haistan sarkasmin. Mutta toivon näkeväni viimeistään kuun lopussa blogin pitäjän BK:n edessä. Tulen sitten kyselemään että ”mites se jonottaminen edistyy, hehheh”. Ja ”onko noin kova nälkä, hehheh”.

  FYI, aion käydä tuolla aina välillä, kunhan se suurin alkuinto ”ei jumalauta, meillä on täällä BK!” on lähtenyt pois. Makuasioista saa – ja pitää kiistellä.

  • Nyt paljastan sulle Ville jotain todella likaista. Minä kävin eilen Mäkkärissä syömässä sellaisen euron juuston. Sanotaanko nyt näin, että tätä edellytti hyvin, hyvin erikoinen, lähes psykedeelinen tapahtumasarja, ja Keskustorin deekumäkkiin suuntaaminen oli vain sen tapahtumaketjun looginen päätepiste 😀

   Aion toki minäkin BK:n testata. Pikaruoalle on oma paikkansa tässä maailmassa, ja minähän rakastan esim. vanhanajan grilliruokaa, joka nautitaan aamuyöllä pakkasessa maidon kera.

   Tule ihmeessä siihen Hämpille vittuilemaan, kun jonotan. Jos viitsit vielä vähän aikaa pitää mullee paikkaa, niin voin käydä vessassa. Ja teetä ja keksejä voisit tuoda kanssa, ja uuden plektran kitaraan.

 2. Heaven Queen

  Treelle on tullut taas viime aikoina vaikka mitä jännää. Otavalankadulle avattiin viime viikolla uusi pizzeria, nimeä en valitettavasti muista paikkana on Zarillon naapuri. Sitko näkyi avautuneen niinikään viime viikolla ja Marusekin pikkuveli Nomukin on vihdoin nähnyt päivänvalon Kyttälänkadulla. Papinkadulle on viime kuussa avautunut ravintola Syrenka http://ravintolasyrenka.fi/

  • Tuota Syrenkan listaa juuri tsekkailinkin, kun piti keksiä viikonlopputreffeille ruokapaikka. Hieman kuitenkin epäilytti. Osa ruoista vaikutti aika peruseurooppalaisilta, ei erityisen puolalaisilta. Valitsimme kaverini kanssa siis Sitkon, josta ajattelin lähipäivinä kirjoittaa pätkän. Pizzan sitko oli sananmukaisesti erinomainen, vaikka paikan akustiikka olikin aika kaoottinen. Mutta pidin yksinkertaisesta ideasta: täällä syödään pizzaa, piste.

   Tuo Zarillon viereinen pizzeria olikin ihan uusi tieto. Jotenkin tuo Otavalankatu tulee aina ohitettua, kun se on muka syrjässä, vaikkei edes ole.

 3. Mä jotenkin ymmärsin, et se Otavalankadun paikka on sellainen Pizzeria Dennis meets Manhattan Steakhouse, ei mua ainakaan houkuttanut yhtään. Mitä taas tulee Burger Kingiin, niin niillä on vissiin kahdessa tasossa se ravintola, ei pelkästään niissä Picnicin tiloissa. Ja arvaapa mitä, mä en oo koskaan käynyt Burger Kingissä! Lounastreffit sinne?

  • Juu mä kans huomasin, että ovat lätkineet mainoksia myös sinne yläpuolen ikkunoihin, eli kahteen kerrokseen levittäytyvät. Kyllä taas saa olla ylpeä tästä kaupungista ja siitä, mitkä firmat saavat liiketiloja keskustan pauttiarallaa komeimmasta paraatitalosta.

   Ehdotan lounastreffejä Burger Kingin yläkertaan, ja jatkoja alakerran Ale-Pupiin. Poliisiasemallekaan ei ole pitkä matka.

 4. Ens kerralla vedät porvari-asenteen esiin ja ostat KAHDEN euron tuplajuuston. On paljon parempi kuin euron juusto.
  Ja tokihan tulen pitämää paikkaa. Jos sopivan biisin soitat, voin vaikka laulaa – jos olen yli kahden promillen humalassa. Julkinen esiintyminen ei ole leipälajini.

  Aijai. Baari-illan jälkeinen hampurilainen rillillä, tulipa järjetön flashback. Viimeksi varmaan kun vanhaa Seurahuonetta vastapäätä oli Hämeenpuiston puolella sellainen kämänen rilli jota piti sellainen likaisen oloinen kaveri. Ihan hyvät ruuat, vähän hintavat mutta hyvät. Oisko sekin lopettanut joskus 2005-2006? Siitä oli hyvä kävellä kortteli kotiin. Voi niitä aikoja.

  • Aiai, joskos sitä jonain sunnuntaina tempaisisi ja pyhän kunniaksi ostaisi sen kahden euron tuplan 😀

   Olen joskus miettinyt, miksi ihan tavallinen grilliruoka herättää minussa niin lämpimiä fiiliksiä. Se liittyy ehkä lapsuuteeni. Siihen maailman aikaan auto ei ollut keskiluokkaisillekaan ihan itsestäänselvyys. Ja kun meillä kerran auto oli, lähdimme joskus isän kanssa iltaisin huvittelemaan, mentiin ihan vain keskustaan katselemaan kaupungin valoja. Ja paluumatkalla ostettiin ranskalaiset jostain grilliltä. Ne uivat kurkkusalaatissa ja sinapissa ja olivat parasta, mitä tiesin.

 5. Heaven Queen

  Ullan grillin makkaraperunat. Mulla on ikuiset traumat jo ”pienen” annoksen koosta.

  • Ullan grilli, eikös se ole siinä Teiskontiellä? Mulle on jäänyt mieleen ne erikoiset, käsin kirjoitetut lappuset grillin ikkunassa. Yhdessä muistaakseni lupailtiin, että jos ostat annokset x ja y, saat myyjältä kaupan päälle suukon. Ja yhden annoksen nimi on Teuvo Oinaan erikoinen tms. Testasin joskus myös nimillä nyky tai myky markkinoudun tuotteen. Olivat sellaisia tuulihatuiksi muotoiltuja, friteerattuja ranskankermatötteröitä…

 6. Heaven Queen

  Ullan grilli on Tammelantorilla, sekoitat tuon Marjon burgeriin. 🙂

 7. Ullan grilli on yksi niistä vaunuista siellä missä Tapola yms ovat.

 8. Tsiisus kraist, nyt on kyllä meikäläisen grillitietämys päässyt pahasti homehtumaan. Tilanne vaatii välittömiä makkaraperunoita ja lihistä kahdella nakilla!

 9. Heaven Queen

  Ota sitten ne pienet makkaraperunat, takaan että niistä riittää syötävää kahdelle. Ullan grilli on auki muuten vain johonkin iltapäivä kahteen-kolmeen.

 10. EDIT: Tässä kommenttiketjussa käytiin keskustelua myös liittyen ravintola Syrenkaan, johon eräs kommentoija kertoi olevansa pettynyt. Useita kuukausia kommentoinnin jälkeen sain ravintolasta viestin, jossa toivottiin kommenttien poistoa, koska he epäilivät kommenttien kirjoittajaksi henkilöä, joka on systemaattisesti kirjoittanut heistä negatiivisia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

  En tunne tapauksen yksityiskohtia. Ennen tätä en ole jättänyt julkaisematta yhtään blogiini tullutta kommenttia, vaikka niissä oltaisiin kritisoitu itseäni, eikä kieliasu ole aina ollut kovin mairitteleva. Olen riippumaton kirjoittaja, enkä kirjoita maksusta kehuvia kirjoituksia. Toisaalta peräänkuulutan sananvapauden lisäksi hyviä käytöstapoja ja vastuullista viestintää. Raflaavuus ja ilkeys ovat eri asioita. En halua aiheuttaa blogillani vahinkoa ravintoloitsijoille, vaikka negatiivisenkin palautteen vastaanottaminen kuuluu alan luonteeseen.

  Olen poistanut mainitsemani kommentit. Niiden sisältö ja kieliasu viittaavat siihen, että kirjoittaja on saattanut haluta tarkoituksella mustamaalata ravintolaa. Savusuolassa saa käydä jatkossakin vapaata keskustelua. Kommenttien poistamisen syyksi ei riitä vain se, että joku ei pidä niistä, jos kommentit ovat asiallisia. Kritiikki on kuitenkin eri asia kuin panettelu, ja tässä tapauksessa oli syytä epäillä jälkimmäistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.